„Tai įvardijama seksualinio potraukio neatitikimu ir jis yra labai paplitęs“, – sako klinikinė seksologė ir sertifikuota sekso konsultantė Sunny Rodgers. Jei ši problema nebus sprendžiama, seksualinio potraukio skirtumai gali tapti pasipiktinimo, kaltės ir atmetimo jausmų šaltiniu.

„Vienas iš partnerių galiausiai pradės jaustis spaudžiamas turėti lytinių santykių, o antrąjį pradės kankinti nerimas“, – teigia ji, pridurdama, kad tai negali būti normalių santykių pagrindas.

Ji pažymi, kad vyrai ne visada būna ta pusė, kuri trokšta daugiau sekso. „Nors dauguma žmonių, su kuriais aš kalbuosi, tiki stereotipu, kad vyrams būdingas stipresnis libido, aš matau, kad daugiau sekso žaidimų iš tikrųjų trokšta moterys“, – sakė S. Rodgers.

Kad ir kaip problematiškai tai atrodytų, seksualinių poreikių nesutapimas dar nereiškia jūsų santykių mirties nuosprendžio. S. Rodgers pabrėžia, kad norėti daugiau ar mažiau sekso negu jūsų partneris yra gana normalu. Tačiau jei ryškūs skirtumai tęsiasi ilgą laiką, šią problemą reikia spręsti.

„Seksualinis potraukis bėgant laikui tai sustiprėja, tai susilpnėja, – sako ji. – Tačiau yra būdų, kaip padėti abiem partneriams geriau subalansuoti savo norus“. Šie penki patarimai padės jums tai padaryti, rašo health.com.

Atmeskite medicinines priežastis

Jeigu ilgą laiką jūsų sekso poreikiai buvo gana vienodi, bet staiga vieno iš jūsų seksualinis potraukis pakito, tai gali būti ligų ar receptinių vaistų pasekmė. „Vaistai, stresas ir sunkūs gyvenimo iššūkiai gali sujaukti jūsų libido“, – sako S. Rodgers.

Vyrams stresas ir kai kurie vaistai, trikdydami hormonų veiklą, gali sukelti erekcijos disfunkciją. Jis gali vengti lytinių santykių, nes gali būti nepajėgus. Moteris, kurios vartoja hormonines kontraceptines tabletes, taip pat gali kankinti mažesnis noras mylėtis, pažymi seksologė. Seksualinį potraukį taip pat slopina nėštumas ir menopauzė. Abiejų lyčių sekso potraukiui kenkia kai kurie antidepresantai. Jei įtariate, kad tai gali būti medicininė problema, planuokite apsilankymą pas gydytoją.

Praplėskite sekso rėmus

Užuot laikę seksą vien tik lytiniu aktu, kurio pabaigoje įvyksta orgazmas, į savo miegamojo kasdienybę įtraukite įvairesnių sekso praktikų, kurios gali suteikti pasitenkinimą ir sustiprinti aistrą. Tai gali būti intymūs prisilietimai, gilūs bučiniai, abipusė masturbacija ar net pornografijos žiūrėjimas, jeigu jums abiems tai yra priimtina. Atvirai išsakykite savo fantazijas, kurias norėtumėte įgyvendinti ir kurios galėtų sustiprinti jūsų norą dažniau mylėtis. Paraginkite savo fantazijomis pasidalyti ir savo partnerį – tuomet darykite, kas įmanoma, kad šios fantazijos virstų realybe.

Pasikeisdami planuokite sekso naktis

Gali skambėti neseksualiai, bet laiko seksui žymėjimas kalendoriuje, ypač jei sutariate tai daryti paeiliui, turi nemažai privalumų. Žinojimas, kada yra numatyti lytiniai santykiai, mažesnį potraukį juntančiam partneriui gali padėti iš anksto jiems nusiteikti. Šis būdas taip pat padeda rasti lytinių santykių dažnį, kuris tinka jums abiem. Be to, partneris, kuris nori dažniau mylėtis, žinos, kada tai tikrai įvyks, ir tai neleis jam jaustis atstumtam ir nemylimam.

Kai abu partneriai dirba ir nuolat rūpinasi šeima, spontaniškam seksui pasitaiko mažai progų. Jei lauksite, kol jūs abu būsite jam pasiruošę, „sausas“ laikotarpis gali užsitęsti labai ilgai. Suplanuotas seksas padeda išvengti tokios situacijos ir tą dieną lytinius santykius paverčia jūsų prioritetu.

Turėkite galvoje, kad tai gali būti jūsų santykių, o ne vien sekso, problema

„Tyrimai rodo, kad poros, kurių sekso poreikiai nesutampa, paprastai būna nepatenkintos savo santykiais apskritai“, – sako S. Rodgers. Šį nepasitenkinimą gali kelti nesutampantys seksualiniai potraukiai arba, atvirkščiai, miegamajame gali atsispindėti su seksu nesusijusi jūsų santykių problema. Sunku apie tai kalbėti, bet pasistenkite būti atviri ir išsakykite, kas jus liūdina. Paraginkite, kad atviras būtų ir jūsų partneris – taip galėsite spręsti konfliktą ir sugrįžti prie vienodo ritmo miegamajame.

„Ženkite žingsnį atgal ir pažvelkite į savo santykius iš šono: kokios gali būti priežastys, kad jūsų ar jūsų partnerio libido yra per silpnas ar per stiprus? Svarbiausia, kur, jūsų abiejų nuomone, veda jūsų santykiai, ir kas turi įvykti, kad tai virstų realybe?“, – sakė S. Rodgers.

Ar galima pasiduoti?

„Kol pora yra įsipareigojusi bendrai ateičiai, visuomet yra būdų stengtis, kad jos seksualinis gyvenimas būtų abipusiškai laimingas“, – tvirtina seksologė. Tačiau jei konfliktas už miegamojo ribų atrodo neišsprendžiamas, ar jei jūsų sekso poreikiai nesutampa nuo pat pirmųjų jūsų draugystės dienų ir jums niekaip nepavyksta rasti laimingo viduriuko, gali būti, kad sprendimas pasukti skirtingais keliais jūsų atveju yra geriausia išeitis. Šiuo etapu jums gali padėti konsultacijos su psichologu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)