Pasirodo, kad palyginus su vyrais, moterų smegenys susijaudinimo metu patiria stipresnę stimuliaciją, rašo „Men`s Health“.

Netikėta? Taip, mes visi žinome, kokia sudėtinga yra moterų smegenų veikla, bet šitaip? Jos gali priklausyti visiškai kitam lygiui.

Anot „The Independent“ straipsnio, tyrinėtojai iš McGillo universiteto Kanadoje atliko eksperimentą su 20 moterų ir 20 vyrų. Kiekvienam dalyviui buvo rodomos erotinių filmų ištraukos ir tuo metu į šilumą reaguojančia kamera buvo matuojama jų genitalijų temperatūra. Magnetinio rezonanso aparatu taip pat buvo stebima dalyvių smegenų veikla, išreikšta atsaku į kraujo deguonies lygio priklausomybę (angl. blood oxygen level-dependent (BOLD) response).

Eksperimento rezultatai parodė, kad „daugelyje regionų moterims buvo būdingas stipresnis smegenų ir genitalijų ryšys, negu vyrams. Vyrai neturėjo tokių smegenų regionų, kuriuose smegenų ir genitalijų koreliacija būtų stipresnė negu pas moteris“.

Nors šis tyrimas pateikė įdomių rezultatų, moterys ir toliau lieka sudėtingos būtybės, todėl norint suprasti moterų lytinio susijaudinimo prigimtį, reikia tolesnių tyrimų.

Ką tai reiškia vyrams? Kitą kartą, kai ji lovoje pradės šaukti iš malonumo, jūs žinosite, kodėl.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)