Iš šono viskas atrodo gana nekaltai, kol prasideda 13 minutė, kai moteris pareiškia, kad ji stovi prie neužrakintų vartų. „Ar tikite, kad tai sukels orgazmą?“ – žurnale „Men`s Health“ klausia Luke`as Winkie.

„Aš stoviu čia, nuoga, tau šypsausi ir tiesiu į tave ranką. Aš tavęs noriu“, – sako ji ir pasiūlo klausytojui oralinį seksą. Kelias minutes ji pasakoja savo veiksmus ir tarp pusiau komiškų šliurpčiojimo garsų („Iš tikrųjų ji tiesiog srėbė ramenų sriubą“, – rašė vienas komentatorius) įterpia nešvankių žodelių.

Šis 36 minučių trukmės vaizdo įrašas svetainėje „YouTube“, peržiūrėtas daugiau kaip 3 mln. kartų, yra vienas iš erotinės hipnozės pavyzdžių. Erotinė hipnozė, kurią sudaro tiek garso pornografija, tiek ASMR (liet. autonominių sensorinių meridianinių reakcijų, dar vadinamų smegenų orgazmu) vaizdo įrašai, sprogdina internetą – tokį susidomėjimą iš dalies kursto socialinėje žiniasklaidoje auganti bendruomenė, trokštanti patirti orgazmą be rankų lytėjimo.

Vyrų noras peržengti tradicines pasitenkinimo priemones ir būdus nėra neįvertintas: štai kodėl pasaulyje egzistuoja išskirtinių sekso prekių pramonė, žadanti intensyvią ir efektyvią kulminaciją. Nors dauguma vyrukų veikiausiai sakys, kad jiems kuo puikiausiai užtenka savų rankų, tai netrukdo kitiems vyrams kelti sau klausimą: „Kas būtų, jei pasiekčiau orgazmą, neliesdamas savęs ar kur nors nesiskverbdamas?“.

Susidomėjimas orgazmu be rankų yra gimęs kur kas anksčiau už internetą. Reiškinio, dar vadinamo hipnofetišizmu, šaknys glūdi BDSM (liet. surišimo, dominavimo / nuolankumo ir sadomazochizmo) bendruomenėje, kuri naudoja erotinę hipnozę vaidmenų žaidimams. Skyrus nemažai laiko ir paanalizavus „YouTube“ kanalus, būtų galima aptikti vaizdo įrašų su tokiomis senosios mokyklos „hipnotizuojančiomis šeimininkėmis“ kaip Isabella Valentine ar Annabel Fatale, kurios užsidirba pinigų, pardavinėdamos internetu erotinės hipnozės įrašus. Paprastai tokie asmenys nebūna licenzijuoti hipnoterapeutai, tačiau bet kokiu atveju jie būna sukūrę nuosavą pasekėjų kultą.

Iš esmės tai veikia taip: hipnotizuotoja savo balsu sukelia klausytojui transo būseną. Po šito ji pakeičia savo toną į geidulingesnį balsą ir sugalvoja kažkokį paprastą, bet įsakmų žodį, kuris vėliau sukels klausytojui orgazmą, pavyzdžiui: „Kai ištarsiu žodį „aukso puodas“, tu patirsi orgazmą“.

Likusi įrašo dalis sudaryta iš to, ko ir galima tikėtis: hipnotizuotoja toliau pasakoja savo fantazijas, (dažniausiai susietas su kokiu nors įtraukiančiu pasakojimu, pavyzdžiui, apie ištvirkusių studenčių draugiją) ir negaili nešvankių žodelių, kaip ir eilinė sekso telefonu operatorė. Maždaug po 25 minučių ji ištaria orgazmą sukeliantį žodį ir klausytojas jį patiria – be jokios fizinės stimuliacijos.

Skamba kaip nesąmonė ir, jei atvirai, labai tikėtina, kad tai ir yra nesąmonė. Nors hipnozė šimtmečiais naudojama rekreacinėms ir reabilitacinėms reikmėms (pavyzdžiui, norint mesti rūkyti ar atsikratyti antsvorio), iki šiol yra atlikta labai mažai didelio masto tyrimų, patvirtinančių šios praktikos efektyvumą. Taigi atviras klausimas, ar ji yra veiksminga. Maža to, dauguma hipnotizuotojų svetainėje „YouTube“ nepriklauso Amerikos klinikinės hipnozės draugijai (American Society of Clinical Hypnosis), taigi jų metodų tikrai nereikėtų laikyti klinikinio gydymo forma.

Tačiau neurologijos mokslininkė Nicole Prause, tyrinėjanti seksualinį elgesį nepriklausomame tyrimų institute „Liberos LLC“, teigia, kad teoriškai hipnozės sukeltas orgazmas yra visiškai įmanomas. „Iš esmės mes nežinome, kas sukelia orgazmą, – sakė ji žurnalui „Men`s Health“. – Jis įvyksta tarsi stebuklas. Kol geriau jo nesuprasime, viskas yra įmanoma“.

Pasak N. Prause, nėra jokių mokslinių priežasčių manyti, kad neįmanoma pasiekti orgazmo be stimuliacijos. Tyrinėdama smegenis, ji nustatė, kad žmonės veikiausiai išmoksta šiek tiek kontroliuoti savo seksualinį malonumą ir, galbūt, vieną dieną, kai mes geriau suprasime dirgiklius, galėsime patirti orgazmus pagal poreikį (prisiminkite Orbo sceną iš filmo „Sleeper“ („Miegalius“)).

Tačiau kol kas dar anksti užtikrintai sakyti, kad hipnozė gali sukelti palaimą. N. Prause taip pat pažymi, kad dar niekas nestebėjo tikrojo orgazmo be fizinės stimuliacijos klinikinėje aplinkoje.
Tokiose „Reddit“ bendruomenėse kaip „HypnoGoneWild“ ar „EroticHypnosis“ yra daugybė žmonių, kurie tikina sugebėję patirti orgazmą vien tik nuo žodžių. Vienas iš jų yra „Reddit“ narys, vardu Joe (vardas pakeistas – aut. past.). Jis pasakojo, kad erotinę hipnozę atrado prieš dvejus metus ir jau pirmojo bandymo metu patyrė orgazmą. „Tai suveikė kur kas geriau, negu galėjau įsivaizduoti“, – sakė jis. – Tai prilygo gerai felacijai“.

Joe sako, kad jo orgazmai be rankų yra unikalūs tuo, kad po jų nebūna refrakcinio laikotarpio, t.y. po tokio orgazmo jam nereikia ramybės periodo. „Tai, ką gaunu hipnozės metu, nesumažina mano potraukio ar gebėjimo atlikti tikrą lytinį aktą, kaip būna po tradicinių orgazmų, – tikina jis. – Iš tikrųjų po tokios hipnozės, jei tik noriu, galiu masturbuotis iki pačios kulminacijos“.

Arba galite tiesiog toliau naudoti rankas. Arba vieną iš jų, tikrai.

Šaltinis
Temos
It is forbidden to copy the text of this publication without a written permission from DELFI.
DELFI EN
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (415)