Tai pabandė išsiaiškinti huffingtonpost.com, apklausęs kelis vyrus ir moteris, kurių santuoka trunka nuo dviejų mėnesių iki šešerių metų. Šie sutiko atvirai pasidalinti savo patirtimi.

„Mūsų atveju, mes jautėmės labiau patenkinti tiesiog leisdami laiką kartu ir nieko neveikdami, nei tai buvo prieš santuoką. Pasakytum, mažiau baimės praleisti kažką svarbaus. Visa kita yra praktiškai taip pat“, – sako prieš du mėnesius ištekėjusi Katherine.

„Iš pradžių didelio skirtumo nebuvo, nes mes jau prieš tai gyvenome kartu ir iki santuokos santykius palaikėme aštuonerius metus. Tačiau praėjus keliems mėnesiams pajaučiau šiokį tokį skirtumą. Atrodo akivaizdu, tačiau mes paprasčiausiai dabar jaučiame daugiau atsakomybės vienas už kitą. Mes abu esame visiškai nepriklausomi žmonės, tačiau tokių esminių sprendimų priėmimas kaip banko sąskaitų sujungimas ar pokalbiai apie tai, kur norime artimiausius trejus ar penkerius metus gyventi, atvėrė duris tikresniam bendravimui ir kompromisams. Kompromisai tapo didžiausiu, sunkiausiu ir teikiančiu didžiausią pasitenkinimą skirtumu“, – prisipažįsta šešis mėnesius ištekėjusi Angela.

„Daug merginų manęs klausė, kaip pasikeitė situacija po vestuvių, tačiau, jei sąžiningai, vienintelis dalykas, kur jaučiau pasikeitimą – nebereikia kalbėti apie vestuvių planavimą, todėl dabar mes leidžiame laiką kalbėdami apie kitus santykių etapus. Visa kita yra visiškai taip pat“, – sako prieš pusantrų metų santuoką įregistravusi Alexia.

„Man santuoka iš tikrųjų santykių nepakeitė – mes jau gyvenome kartu, o aš manau, kad atsikraustymas į bendrus namus ir yra viena svarbiausių mūsų gyvenimo akimirkų. Vis dėlto, jaučiu, kad susituokę daugiau veikiame kaip komanda. Pavyzdžiui, nebeliko tuščių grasinimų pykstantis“, – sako prieš dvejus metus susituokusi Rachel.

„Nejaučiu didelio skirtumo tarp to, kai buvau į pasimatymus vaikštanti moteris, vėliau susižadėjusi moteris ir dabar ištekėjusi moteris. Mano vyras jaučiasi taip pat. Tačiau mes jaučiame didesnį poveikį mūsų santykiams. Yra supratimas, kad gyvenime judame į priekį, veikiame kartu kaip komanda, nesvarbu, kokios aplinkybės susiklosto. Šiuos pokyčius pajautėme ne per naktį ir ne kasdieniame bendravime, tačiau toks yra bendras jausmas“, – prisipažįsta dvejus su puse metų ištekėjusi Rachel.

„Šiuo metu esu vedęs, iki to kartą jau buvau santuokoje. Kai vedžiau pirmą žmoną, tai visiškai pakeitė mūsų santykių dinamiką, iki tokio lygmens, kad tapo aišku, jog mes nesame vienas kitam skirti. Kai vedžiau antrą kartą, tai tikrai labiau priminė idealų mūsų santykių progresavimą. Galiausiai kaip pora mes tapome stipresni“, – tikina prieš penkerius metus vedęs Chrisas.

„Didžiausias pasikeitimas mums, į gera ar į bloga, slypi tame, kad susituokę mes nusprendėme atsiskirti ir užtikrinti, kad kiekvienos šeimos užduoties imsis iš mūsų labiau jai tinkamas asmuo. Pavyzdžiui, aš tikrai gerai tvarkausi su sąskaitomis ir biudžetu, o jis ne, todėl tai yra mano valda ir jis neturi dėl jos sukti galvos. Jis gi yra nuostabus virėjas… Tai reiškia, kad aš penkerius metus net nepažvelgiau į orkaitę. Aš vedu mūsų socialinį kalendorių. Jis atsakingas už viską, kas susiję su automobiliu. Teigiama to pusė – viskas atliekama greitai ir veiksmingai, su minimaliomis kovomis. Neigiama pusė – nebeturiu supratimo, kaip užpilti į automobilį degalų“, – sako penkerius metus santuokoje gyvenanti Jillian.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)