Anot neseniai atlikto tyrimo, pasirodžiusio žurnale „Archives of Sexual Behaviour“, sekso metu pasiekti orgazmą gali tik 65 proc. moterų. Maža to, dauguma jų visą gyvenimą nepatiria didžiojo O – netgi besimasturbuodamos.

Biologijos profesorė ir Kinsey instituto mokslininkė Elisabeth Lloyd studijavo šį fenomeną, kol rašė savo knygą „The Case of the Female Orgasm“ („Moterų orgazmo atvejis“). Per savo tyrimą profesorė padarė išvadą, kad orgazmo nejunta 11 proc. moterų. Niekada. Sunkumai, bandant patirti tai, kas kitoms moterims įvyksta natūraliai, kelia nerimą, sumišimą ir netgi gėdą. Jei jūs patenkate į šią kategoriją, veikiausiai svarstėte, ar prasitarti savo partneriui apie šias savo bėdas.

Sekso terapeutė ir sekso terapijos kurso „Finishing School“ kūrėja Vanessa Marin teigia, kad tokiu atveju pasikalbėti su savo partneriu yra būtina.

V. Marin pataria viską išsakyti dar prieš intymų suartėjimą su savo mylimuoju.

„Tokiam pokalbiui apie orgazmą reikia drąsos, tačiau pakoregavus savo partnerio lūkesčius, jums abiems bus lengviau susitelkti ties tuo, kas jums yra malonu“, - sakė ji.

„Jei pradėjote susitikinėti su nauju partneriu, galite kalbėti maždaug taip: „Žinai, man dar nėra pavykę pasiekti orgazmo, taigi kol kas nekelkime tokio tikslo, gerai?“.

Žengti tokį žingsnį yra svarbu, nes skiriant itin daug dėmesio kulminacijai, padėtis gali tik pablogėti – jūsų kūnas įsitemps ir įsijungs psichologiniai stabdžiai. Kai būsite pakalbėjusi apie savo problemas, galėsite atsiduoti seksui be jokio spaudimo. Jūsų smegenys tarsi kempinė galės sugerti įvairiausius pojūčius, kuriuos pajusite per įžangą ir lytinio akto metu. Jei būsite atvira ir atsipalaidavusi, tokie bus ir jūsų moteriški organai“, - teigė ji.

V. Marin turi patarimų ir toms, kurios jau seniai gyvena su ilgalaikiu partneriu ir yra suvaidinusios orgazmą.

„Jūsų partneris iš pradžių gali pasijusti įžeistas (kai jam tai pranešite), bet pasistenkite aiškiai jam pasakysiti, kad niekada neketinoti įžeisti jo jausmų, - sakė ji. – Paaiškinkite jam, kodėl vaidinote. Pavyzdžiui, galbūt turėjote anksčiau partnerį, kuris spaudė jus pasiekti orgazmą, todėl tiesiog pradėjote tai daryti iš įpročio“.

Pasikalbėjusi apie tai su partneriu, galite žengti pirmąjį žingsnį orgazmo link. V. Marin mano, kad jums pirmiausia reikia „įveikti“ save, prieš kreipiantis pagalbos į kažką kita, taigi nebijokite masturbuotis.

„Sužinoti, kaip pajusti orgazmą su kitu žmogumi, gali būti pernelyg sudėtinga, - aiškino V. Marin. – Taigi pirmiausia padirbėkite su savimi. Tai gali būti įkvepianti ir jaudinanti patirtis“.

Be to, masturbacija turi ir daugybę kitų privalumų. Anot „Planned Parenthood“, sau suteiktas malonumas padeda geriau miegoti, sumažina stresą, atpalaiduoja įtampą ir palengvina menstruacijų spazmus. Žinoma, savęs lietimas taip pat gali suteikti jums naujų atradimų ir pagerinti jūsų seksualinį gyvenimą. Galiausiai, žinios yra jėga. „Kai tik žinosite, kas jums teikia malonumą, galėsite tai parodyti ar pasakyti savo partneriui“, - teigė V. Marin.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)