Puikiai žinoma, kad vyrams orgazmą patirti lengviau nei moterims, tad dailiosios lyties atstovėms įdomios ir aktualios mokslo srities tyrėjų išvados ir pastebėjimai.

Reikalai miegamajame neabejotinai svarbūs. Mokslininkų teigimu, orgazmas neretai priklauso nuo veiksnių, kurie iš pirmo žvilgsnio nė neatrodo su tuo susiję – pradedant nuo anatomijos, baigiant sugebėjimu rašyti seksualias žinutes.

Kad aistra miegamajame neblėstų, o tik stiprėtų, pasiskaitykite apie 7 veiksnius, kurie didina šansus mėgautis seksualine kulminacija, rašoma womenshealthmag.com.

1. Flirtas seksualiomis žinutėmis

Žinutės gali turėti akivaizdžios įtakos orgazmams. Šiemet leidinyje „Archives of Sexual Behavior“ aprašytame didelio masto tyrimo apie orgazmus autoriai apklausė 52000 vyrų ir moterų. Paaiškėjo, kad dažniau orgazmą patiriančios moterys rašo partneriams seksualius elektroninius laiškus, paskambinusios flirtuoja, nepadoriai juokauja. Kita svarbi tyrimo išvada – orgazmą dažniau patiria tos moterys, kurios miegamajame pasako, kas joms patinka.

2. Sugebėjimas bendrauti

Norint dažniau patirtį orgazmą, svarbus ne tik flirtas, bet ir apskritai komunikacija tarp partnerių, rodo tyrimas. Tokią išvadą pabrėžė minėto tyrimo vadovas, knygos „Explicit and direct communication with one’s partner is key“ („Svarbiausia – aiškus, atviras bendravimas su partneriu“) autorius Davidas Frederickas. O kalbant dar konkrečiau, trys trumpi žodeliai stipriai padidina tikimybę patirti malonumą. Sekso metu girdint „aš tave myliu“, orgazmo tikimybė gerokai padidėja.

3. Seksualinė savigarba

Gali atrodyti, kad jūsų orgazmas – partnerio atsakomybė (na, būkime atviri – tam tikri judesiai tikrai svarbūs), kita vertus, tyrėjai pastebi – ne mažiau svarbus veiksnys yra seksualinė savigarba ir pasitenkinimas savo kūnu.

2016 m. žurnale „Socioaffective Neuroscience and Psychology“ išspausdinto tyrimo autoriai padarė išvadą, kad seksualinė savigarba gebėjimui patirti orgazmą turi kur kas didesnės įtakos nei kiti, atrodytų, svarbesni dalykai – kiek partnerių turėjote, ar dažnai masturbuojatės.

Pratinkitės pasakyti ką nors gražaus apie savo kūną – tada šansų patirti svaiginantį orgazmą žymiai padaugėja. Užuot kritikavus savo nuogą kūną, įsigykite dailių, gundomų apatinių ar apsiilkite senus marškinėlius, su kuriais jaučiatės tokia seksuali, kad panorėsite mylėtis neišjungus šviesos.

4. Susitelkimas

Prisižiūrėjus romantinių filmų atrodo, kad pakanka vieno aistringo žvilgsnio, švelnaus prisilietimo ir staiga – orgazmas! Realiame gyvenime tam reikia kur kas daugiau susitelkimo. Na o šito galima išmokti, teigia 206 m. atlikto tyrimo autoriai. Dažnai orgazmą patiriančios moterys išmoko susitelkti ir atsidėti mylėjimuisi. Prieš seksą skirkite kelias minutes atsipalaiduoti, atitrūkti nuo dienos rūpesčių. Viršininko kritika buvo nemaloni? Laikinai pamirškite. Susitelkite į dabartinį momentą su partneriu ir tikrai padaugės šansų pajusti O.

5. Santykių tvirtumas

Santykių tvirtumas, tikrumas turi daug įtakos intymaus gyvenimo kokybei. Taip tvirtina mokslininkai. Partnerio pažinimas, tam tikra technika yra svarbūs kintamieji orgazmo lygtyje, bet ne mažiau svarbus santykių patvarumas. Pernai ir šiemet atlikti moksliniai tyrimai parodė – kuo labiau žmonės patenkinti santykiais, jaučiasi sutikę sielos bičiulį, tuo dažniau patiria ir seksualinę kulminaciją. Kitaip tariant, santykių tvirtumas – dar vienas svarbus veiksnys. Jei nesijaučiate laimingi santykiuose, tai atsilieps seksualiniam gyvenimui.

6. Anatomija

Vieni orgazmo dažnumui turintys įtakos veiksniai mums pavaldūs, kiti – ne. 2011 m. žurnale „Hormones and Behavior“ publikuotame tyrime rašyta, kad atstumas tarp klitorio ir šlaplės angos (iš kur bėga šlapimas) gali turėti įtakos gebėjimui patirti orgazmą, bent jau vaginalinės sueities metu. Jei atstumas mažesnis nei 2 cm, šansų patirti orgazmą kur kas daugiau, nei tuo atveju, jei atstumas – beveik 3 cm. Jei fiziologija – ne jūsų naudai, stimuliavimas ranka padės pamiršti visus metmenis, reziumavo mokslininkai.

7. Amžius

Gebėjimas patirti orgazmą prilygsta geram vynui – mokslininkų teigimu, bėgant metams moterys vis lengviau patiria orgazmą. 2016 m. tyrimo duomenimis, vidutinio amžiaus moterys teigia dažniau patiriančios orgazmą, nei patirdavo seksualinį malonumą vos perkopusios 20 metų. Veikiausiai taip yra todėl, kad svarbūs daugelis veiksnių – pasitikėjimas, bendravimas, kurie su metais irgi tobulinami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (306)