Kad poros santykiai liktų harmoningi ir abu partneriai būtų patenkinti seksualiniu gyvenimu, tenka ieškoti kompromisų. Jeigu esate iš tų žmonių, kuriems patinka pradėti dieną nuo pasimėgavimo intymiu artumu, papasakosime jums apie rytinio sekso privalumus ir patarsime, kaip elgtis, kad abu partneriai patirtų malonumą.

Vyrai prabunda pasirengę seksui

Žurnalas „Men’s Health“ rytinį vyrų pasirengimą seksui aiškina biologiniais vyriško organizmo procesais. Naktį vyrų organizmas išskiria testosteroną – vyrų lytinį hormoną, kuris padeda sustiprinti emocinį ryšį su partnere.

Neatskiriama vyrų nakties bei rytinio meto palydovė taip pat yra erekcija. Ji pasireiškia dėl naktį suaktyvėjusios kraujotakos vyro lytinių organų audiniuose, kuriuos ji aprūpina deguonimi ir maistinėmis medžiagomis.

Rytinio sekso trūkumai

Moterų organizmas nuo vyrų skiriasi dar ir tuo, kad iš karto prabudus jos nejaučia noro mylėtis. Daugelis moterų mato daugiau rytinio sekso trūkumų, negu privalumų. Dažniausiai rytais moterys neturi daug laiko, todėl seksas būna skubotas. Jų galvose verda visai kitos mintys: kaip nepavėluoti į darbą ar susirinkimą, kaip suruošti vaikus į darželį ar mokyklą, kaip atlikti vieną ar kitą užduotį ir pan.

Tačiau rytinį elektroninio pašto tikrinimą ar darbinių klausimų sprendimą kur kas maloniau pakeisti glamonėmis ir bučiniais. Jeigu jums atrodo, kad šiems dalykams neužteks laiko, pagalvokite, kiek kartų anksti ryte nuspaudžiate žadintuvo snūstelėjimo signalą – šiuo metu miegas jau nebebūna kokybiškas ir jums vis tiek nesigaus išsimiegoti. Kodėl neišnaudojus šio laiko malonumui?

Moterys dažnai jaudinasi, kad su pižama jos neatrodo seksualiai, ar kad rytais iš burnos sklinda ne pats gaiviausias kvapas. Pastaroji problema aktuali ne tik moterims – vyrai rytais taip pat nekvepia mėtomis. Šiuo atveju jums padės stiklinė vandens, padėta ant miegamojo spintelės – pabudęs žmogus vis tiek turi išgerti vandens, kad „užvestų“ organizmą. Po ranka galite pasidėti ir gaivaus kvapo ledinuką. O pižamos sekso metu retai lieka ant kūno.

Svarbu pažymėti, kad moterys, kitaip negu vyrai, ryte neprabunda pasirengusios seksui. Jeigu pora nori reguliariai mylėtis rytais, vyras turėtų skirti moteriai ypatingą dėmesį, kad ji susijaudintų ir patirtų tokį patį malonumą, kaip ir jis.

Seksas gerai sveikatai ir savijautai

Rytinis seksas yra ne tik daugumos vyrų pageidavimas, bet ir daug naudos žmogaus sveikatai bei savijautai teikiantis užsiėmimas. Tačiau taip bus tik tada, kai rytinio sekso norės abu partneriai. Jeigu jūs labiau norite miegoti, tai geriau miegokite.

Leidinys „Medical Daily“ tvirtina, kad rytinis seksas gali geriau pažadinti organizmą, negu puodelis kavos. Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje dauguma porų mano, kad geriausias laikas seksui yra sekmadienio 9 valanda ryto, o blogiausias – visai prieš pat darbą ar iš karto po jo.

Rytinis seksas visai dienai pagerina nuotaiką ir pakelia savivertę. Sekso metu organizme išsiskiria medžiagos, gerinančios savijautą. Būtent dėl laimės hormonų rytinis seksas padeda ne tik jaustis geriau, bet ir atrodyti jaunatviškiau. Nepaisant to, kada esate įpratę mylėtis, seksas taip pat degina kalorijas.

Nusiteikimas – pirmasis žingsnis puikaus rytinio sekso link

Būtų kvaila tikėtis, kad viskas įvyks savaime, ypač turint galvoje, kad partnerių pageidavimai gali skirtis. Kad rytas būtų nuostabus, reikia atitinkamai nusiteikti. Vyrams nereikėtų tikėtis, kad jų partnerė akimirksniu susijaudins. Apsikabinimai, švelnūs paglostymai, bučiniai ir glamonės padės išsilaisvinti ir atsiduoti maloniems potyriams.

Jei moteris nėra tikra, kad patraukliai atrodo, vyras turėtų ją padrąsinti. Jei moteris supras, kad ji yra geidžiama netgi su pižama, apsimiegojusi, be makiažo ir susivėlusiais plaukais, jai bus kur kas lengviau susijaudinti.

Rytiniam seksui galima pasirengti ir iš vakaro, pavyzdžiui, eiti miegoti nuogiems. Jei nevilkėsite jokių pižamų, neteks abejoti, ar pakankamai seksualiai atrodote. Be to, jei paskutinis dalykas, kurį prieš miegą pamatysite ir pajusite, bus nuogas mylimo partnerio kūnas, tai ir prabusti reikiamos nuotaikos bus paprasčiau.

Jeigu jums nepatinka mylėtis šviesoje, nepamirškite užtraukti užuolaidų. Žiemos metu vargu ar jus pažadins ryški saulė, tačiau vasarą pernelyg daug šviesos gali sukliudyti meilės žaidimams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (515)