Tačiau tenka pripažinti, kad kūdikio žindymas 24 valandas per parą ir septynias dienas per savaitę jūsų intymų gyvenimą iš 69 paverčia nuliu.

Nepaisant to, ar jau žindote kūdikį, ar tik laukiate jo atėjimo, svetainė womenshealthmag.com tiesiai šviesiai pasiteiravo ekspertų, kokią įtaką maitinimas krūtimi turi seksui ir kaip spręsti galimas problemas.

Dėmėti reikalai

Dėl hormoninių pokyčių, įvykstančių žindant kūdikį, gali pasireikšti nereguliarus tepimas, dėl kurio kai kurios moterys drovisi mylėtis, sako gydytoja ginekologė ir Amerikos akušerių bei ginekologų koledžo bendradarbė Pari Ghodsi. Tačiau net tuo atveju, jei niekada nesimylėdavote per menstruacijas, nėra jokių priežasčių, kodėl negalėtumėt išbandyti to dabar. Seksas duše ar oralinis seksas šiek tiek dėmėtus lytinius santykius gali paversti itin karštais.

Jaučiatės nepatraukli

Vaikštant su ištepliotais marškinėliais ir kūdikiu, prilipusiu prie krūtinės, dažnai apima jausmas, kad veikiau esi pieno fabrikas, o ne sekso mašina. Tačiau tai nieko bloga. Kai kurioms moterims atrodo, kad naujas motinos vaidmuo yra nesuderinamas su seksualumu, teigia licenzijuota klinikinė konsultantė Cynthia Lief Ruberg. Tai ypač būdinga ankstyvosioms motinystės dienoms, kai kūdikį tenka žindyti beveik nuolat. Tiesiog turėkite galvoje: jei jums nesinori sekso, jūs neprivalote mylėtis.

Stipresni pojūčiai

Kita vertus, kai kurios moterys, atvirkščiai, žindydamos jaučiasi kur kas seksualesnės, teigia licenzijuota santykių terapeutė ir knygos „Getting the Sex You Want“ („Seksas, kokio nori“) autorė Tammy Nelson. „Jei galvojate, kaip, po velnių, kas nors gali jaustis seksualus, kai 24 valandas per parą tenka duoti pieno, leiskite paaiškinti. Kadangi jūsų krūtys ir speneliai žindymo metu būna jautresni, šie sustiprėję pojūčiai gali sukelti greitesnį ir lengvesnį orgazmą“, – sako T. Nelson.

Patiriate „ejakuliaciją

Na, ne tą ejakuliaciją. Tačiau nenustebkite, jei stimuliuojant spenelius ar patiriant orgazmą, iš jūsų spenelių išsiskirs pieno, įspėja P. Ghodsi. Tai susiję su pieno išsiskyrimo refleksu, sako seksologė ir porų santykių ekspertė, daktarė Jess O`Reilly. Jos teigimu, daugumai porų šis reiškinys būna itin jaudinantis, nes jis tampa regimu orgazmo ženklu. Taigi jūsų krūtys – tarsi dovanos, kurios nesibaigia.

Sausesnė vagina

Dėl hormoninių pokyčių, kurie įvyksta žindant kūdikį, galite pastebėti, kad jūsų vagina tapo sausesnė negu įprastai.

„Maitinant krūtimi, jūsų hipofizė (posmegeninė liauka) išskiria gausybę prolaktino – hormono, kuris verčia krūtis gaminti pieną“, – teigia Jeilio medicinos mokyklos akušerijos, ginekologijos ir reprodukcijos mokslų profesorė Mary Jane Minkin.

Tačiau prolaktinas trukdo išsiskirti kitiems hipofizės gaminamiems hormonams, pavyzdžiui, estrogenui. Be estrogeno jūsų vagina pradeda sausėti (panašiai kaip per menopauzę), pažymi profesorė.

Tokiu atveju jums gali padėti lubrikantai, sako ginekologė ir Niujorko Sinajaus kalno medicinos mokyklos asistuojanti klinikinė profesorė Alyssa Dweck.

Jaučiatės išsunkta

„Oksitocino ir prolaktino antplūdis kartu su fiziniu matinimo krūtimi aktu savaime išsemia švelnumo ir prieraišumo kvotas, o tai reiškia, kad iš kūdikio tėčio sklindančios meilės jau gali būti per daug“, – teigia J. O`Reilly. Tačiau labai svarbu, kad skirtumėt dėmesio ne tik kūdikui, bet ir savo vyrui, sako ji.

Pradėkite nuo pastangų, kad nors kažkiek laiko pabūtumėt vienui vieni, net jei tai tėra vos viena valanda, sako ginekologė ir Standfordo universiteto Medicinos fakulteto moterų seksualinės medicinos programos direktorė Leah Millheiser. Mes nesakome, kad turite pulti mylėtis. Kartais pakanka tiesiog pasikalbėti, kaip jaučiatės, pasilaikyti susikibus už rankų, apsikabinti, pasibučiuoti ar, galbūt, suteikti oralinį malonumą, pažymi ji. Intymumas nebūtinai reiškia įsiskverbimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)