Jos gali būti aštrios, staigios, o kai kuriais retais atvejais tokios rimtos, kad gali prireikti operacijos ar siūlių. (Svarbu pažymėti, kad tokio pobūdžio traumos skiriasi nuo medicininių priežasčių, dėl kurių kai kuriems žmonėms lytiniai santykiai būna skausmingi.)

Nors oficialios statistikos dėl sekso sukeltų traumų nėra, bet kokie skaičiai neatspindėtų realios padėties, nes daugybė žmonių gėdijasi kreiptis į gydytojus dėl nelaimingų miegamojo nutikimų, pažymi dakatarė A. Dweck.

Mes nenorime parodyti, kad sekso reikia bijoti. Tačiau jums vertėtų susipažinti su kai kuriais dažniausiai pasitaikančiais sužalojimais sekso metu ir sužinoti, kodėl jie nutinka ir kaip būtų galima jų išvengti, rašo svetainė shape.com.

Vaginos įplyšimai

Jau pats traumos pavadinimas – vaginos įplyšimai – skamba skausmingai. Kaip tai nutinka? Tai nereiškia, kad į vaginą kišama kažkas aštraus. Pasirodo, kad tikimybę sekso metu patirti miniatiūrinių vaginos įplišimų gali padidinti daugybė dalykų, sako ginekologė iš Los Andželo Nita Landry, kuri iš laidos „The Doctors“ dar žinoma kaip „Dr. Nita“.

Jei vagina būna pernelyg sudirgusi, jos įplyšimus gali sukelti šiurkštūs lytiniai santykiai, pavyzdžiui, pernelyg greitas įkišimas ar nepatogi poza, pažymi N. Landry. Be to, dėl kai kurių hormoninių kontraceptinių vaistų vagina gali būti sausesnė, o tai didina sudirginimų ir įplyšimų tikimybę.

Įplyšimai gali būti mažyčiai arba rimtesni, nelygu sužalojimo vieta ir gylis bei kraujavimo intensyvumas, jeigu jis apskritai būna. Nedideli įplyšimai užgis be jokios intervencijos, bet gilesniems ir didesniems sužalojimams, sukėlusiems kraujavimą, gali prireikti susiuvimo. Jei pastebėjote tik kelis kraujo lašelius, jūsų žaizda užgis pati (tačiau būkite budri ir stebėkite padėtį). Tačiau jei kraujavimas gausus ir kraujas persisunkia per įklotą, nedelsiant kreipkitės į gydytoją, įspėja A. Dweck.

Vienas lengvas būdas išvengti ne tik įplyšimų, bet ir vaginos sudirginimo bei diskomforto, yra lubrikantai. Net jei jums atrodo, kad papildomo drėkinimo nereikia, vis tiek naudokite lubrikantą – seksas bus nuostabesnis.

Beje, jei dar neakivaizdu, nekiškite į vaginą jokių pavojingų daiktų, ypač aštriais kraštais. Vietoje jų naudokite sekso žaisliukus ir vibratorius – jie sukurti taip, kad būtų saugūs ir malonūs, pažymi N. Landry.

Giliai įstrigę daiktai

Mes jau sakėme, kad jums vertėtų žaisti su sekso žaislais, bet net tobulai saugūs žaisliukai kartais gali įstrigti jūsų vaginoje ar išangėje.

Vaginoje ar išangėje įstrigę daiktai – prezervatyvas, vibratorius ar Kegelio kamuoliukai – ne tik gali kelti didžiulį diskomfortą, bet ir priversti jus kulniuoti į skubios pagalbos skyrių, sako A. Dweck. Taip, nejuokinga.

Gera žinia ta, kad ištraukti žaisliukus iš vaginos yra lengviau negu iš išangės. Jei naudojate „analinį kaištį, įsitikinkite, kad jis turi ištraukimo mechanizmą, pavyzdžiui, virvutę ar kažką panašaus“, teigė A. Dweck, nes jeigu jis tikrai įstrigtų, jums prireiks medikų pagalbos.

Griuvimas duše

Perkelti seksą už miegamojo ribų būna smagu ir seksas duše yra puikus būdas pasimėgauti aistra ir tuo pačiu išlikti švariems (nekalbant apie seksą menstruacijų metu).

Tačiau dėl slidaus pagrindo poros gali paslysti, sako A. Dweck. Žmonės gana dažnai susitrenkia galvą, o sunkesniais atvejais tai gali baigtis galvos trauma ar smegenų sutrenkimu, priduria ji.
Norite patarimo? Jūs jau žengėte vieną nekasdienį žingsnį, kad pasimylėtumėte duše, taigi rinkitės paprastas sekso pozas. Tiesa, lubrikantą palikite – nuo jo vonia ar dušo grindys taps dar slidesnės.

Raumenų patempimai

Ar prabudę jaučiate raumenų skausmus, tarsi būtumėt intensyviai sportavę? Taip gali būti dėl orgazmų, kuriuos jutote vakar.

Raumenų patempimai ar spazmai sekso metu yra normalus reiškinys – jūsų kūną iškraipo įvairios pozos, kurios priverčia saugoti pusiausvyrą ar pertempia raumenis, sako A. Dweck. „Dažniausiai raumenys pertempiami nugaroje, kakle, pakinkliuose ar kirkšnyse“, – teigia ji.

Žinoma, numalšinti raumenų skausmus padės nereceptiniai vaistai ar ledas, bet jei skausmas yra stiprus ir jei jums atrodo, kad patempėte sausgysles ar kažkas tikrai suplyšo, verčiau kreipkitės į gydytoją, kad jis jus ištirtų.

Odos nutrynimai

Kartais aistra būna tokia staigi, kad poros paprasčiausiai nespėja pasiekti lovos (ar net miegamojo) ir sugriūna ant grindų. Nors toks spontaniškumas gali būti užvedantis, nutrynimai, atsiradę nuo kilimo, tikrai tokie nebus. Nepaisant to, A. Dweck sako, kad per savo praktiką nuolat susiduria su tokio pobūdžio nutrynimais.

Nuo trinties paraudusią odą gali peršėti, bet paprastai tai nebūna sunkus sužalojimas. Jei reikia, išsitraukite pirmosios pagalbos vaistinėlę ir dezinfekuokite bei aptvarstykite žaizdą – tai apsaugos ją nuo infekcijų ir padės greičiau užgyti. O ateityje pasistenkite po savimi pasitiesti antklodę, kuri suteiks šiokio tokio minkštumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt