Osteopato Stepheno Makinde‘o teigimu, per pastaruosius penkerius metus net keturis kartus padaugėjo vidutinio amžiaus vyrų susižalojimų seksualinių santykių metu, o dauguma jų nutinka poroms mylintis duše. S. Makinde‘as interviu „MailOnline“ teigė, kad šiuo metu net 80 proc. incidentų ne sporto metu sudaro nesėkmingi nutikimai seksualinių santykių metu, lyginant su vos 20 proc. 2012 m., rašoma netdoctor.co.uk.

Jis teigė: „Kalbant apie seksą, tai įvairiausi susižalojimai – kaklo traumos, riešų lūžiai, kulkšnių patempimai ir, žinoma, nugaros skausmai. Dažnos ir išvaržos, ten, kur pritraukiamieji raumenys dubens regione įsitempia.

Nugaros problemos pačios įvairiausios – pradedant nuo tarpslankstelinių sąnarių traumų, užsispazmavimo tam tikroje pozicijoje, baigiant stuburo diskų išėjimu iš vietos, sėdmens nervo skausmu.“

Osteopatas pridūrė, kad minėtos traumos dažniausiai patiriamos paslydus per seksualinę sueitį duše. Jis juokavo, kad poros vis dažniau stengiasi paįvairinti seksualinį gyvenimą, bet patarė labai rimtai pagalvoti, ar šį įvairovė verta tokios rizikos.

„Nors traumų padidėjimo priežastys nėra visai aiškios, sveikata ir saugumas yra labai svarbūs, norint mėgautis visaverčiu seksualiniu gyvenimu... Labai svarbu ir sąžiningumas – tada užuot gydžiusis dvi–tris savaites, gali pakakti vieno–dviejų vizitų pas gydytoją.

Akivaizdu, kad tai tabu zona, kad žmonėms sunku atvirai pasakoti apie privatų gyvenimą, tačiau mums (gydytojams) nėra skirtumo tarp žaidžiant skvošą patemptos kulkšnies ir tarp miegamajame patemptos kulkšnies“, – teigė S. Makinde‘as.

Seksualinių žaidimų duše metu susižaloja ne vien vyrai, bet dauguma pacientų yra vidutinio amžiaus vyrai, įpusėję šeštą dešimtį.

Koks istorijos moralas? Visada sąžiningai pasakykite gydytojui, kaip susižalojote, nes medikai tenori, kad kuo greičiau pasveiktumėte. Na ir pasistenkite būti bent kiek atsargesni, kai mylitės duše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (597)