Teko stebėti tokią reakciją į draugo vedybas? Man tenka. Visuomenės tarpe šita nuomonė stipri. Jei tu vedei, tai tavo gyvenimas kaip iš serialo „Vedęs ir turi vaikų“.

O kokia realybė? Kaip yra tikrame gyvenime?

Man asmeniškai su vestuvėmis prasidėjo naujas etapas gyvenime. Etapas, kuriame aš greičiau tobulėju, greičiau augu, keičiuosi ir tampu efektyvesnis.

Bet jei jūs abejojate, reikia vesti ar ne. Argumentai jums, kodėl vesti yra blogai!

Pavadinkim šį sąrašiuką Nesėmis.

Nes negali tingėti visą laiką. Žmona tik tau truputi atsipalaidavus tai puikiai jaučia. Na ir, natūralu, jaučia moralinę pareigą kuo greičiau tave užimti veikla. Galvojau blogai, labai blogai, nebegali tiesiog nieko neveikti. Būmm! Po kurio laiko pastebi, kad daug daugiau padarai. Tapai rezultatyvesnis. Ačiū santuokai.

Nes dingsta vidinis stabilumas. Tai mes, vyrai, tai taip vadinam. Realybėje pradedi keistis ir tobulėti žymiai greičiau, nes šeimoje žmonos, o vėliau vaikų pagalbos dėka gauni nuolatinius ir nemokamus mokymus „kantrybės kursai greituoju ir skaudžiuoju būdu“. Tapau realiai kantresnis, kas labai padeda praktinėje veikloje darbe.

Nes tampi atsakingesnis. Santuoka realiai tave brandina ir nokina septynis kartus greičiau, nei nuostabi vienišiaus karjera. Ir nors darbui atsiradus vaikui laiko, atrodo, liko mažiau, tu išmoksti jį naudoti žymiai efektyviau ir padaryti daugiau. Auganti atsakomybė brandina ir kelia tavo sprendimų kokybę, kas labai pasimato darbinėje veikloje, todėl galimybės augti karjeros srityje realiai padvigubėja.

Nes pradedi gerbti moteris. Na arba neskęsti, jei nesikeiti ir neprisitaikai prie šeimos. Vyriškas ego šeimoje patiria didžiausią išbandymą ir jei jį sugebi priimti, tu keitiesi iš esmės. Atsiranda reali ir gili pagarba moterims ir jų sudėtingai gyvenimo misijai.

Nes supranti, kad gyvenime pilnatvę tau gali suteikti darnūs santykiai, o ne daiktai. Ar teko matyti laimingą ir darnią šeimą, kuri turi nedaug? Man teko ir ne vieną. Ar teko pažinoti turtingą šeimą su vidine disharmonija ir bendra visų depresija? Man teko. Suvoki ir realizuoji santykių svarbą tik pats į juos įlipęs. Tai vienas iš svarbiausių suvokimų gyvenime ir tik santuoka gali šitą realizaciją padovanoti pilnai.

Nes dings visi tavo pinigai. Absoliutus mitas. Tiek man, tiek mano daugeliui kolegų ir draugų po vestuvių finansai pagerėja. Tik čia galioja viena sąlyga: jei tu brangini santykius ir stengiesi dėl jų. Taigi, mitas, kad santuoka padaro tave vargšu. Realiai, priešingai.

Nes neturėsi laiko draugams ir hobiams. Nežinau, kas taip sugalvojo. Santuokoje tu išmoksti laiką panaudoti efektyviau. Taip, jo galbūt lieka mažiau, bet tu gyveni įdomesni ir sveikesnį gyvenimą. Ir jei nori laiko, viskam randi.

Nes šeimoje tapsi storas ir lėtas kaip panda nuo bandelių. Dar vienas mitas. Vedę žmonės ilgoje perspektyvoje gyvena ilgiau ir yra sveikesni nei vienišiai. Pagalvokit koks yra vienišų senbernių racionas ir viską suprasit.

Štai toks sąrašiukas, kuris turėjo jus įtikinti, kad vesti yra blogai!

Labai labai blogai!

Na... Išvados!

Vesti yra rekomenduotina ir naudinga, jei norite būti laimingesni, turtingesni, gyventi ilgiau ir tobulėti greičiau. Jei viso to nenorite, jokiu būdu neveskite.

Aišku, jeigu santuokoje nesistengsite ir tikėsitės lengvo pasivaikščiojimo, baigsis liūdnai, labai liūdnai... Dievas su jumis...

Pasiruošęs nerti į nuotykius ir vidinius išbandymus? Tada pirmyn! Santuoka geriausias kalnas, į kurį gali įlipti šiame gyvenime.

Tavo kalnų draugas Darius Ražauskas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (506)