Norėtųsi tikėti, kad orgazmas, nesvarbu, stipresnis ar silpnesnis, bet kuriuo atveju yra geras dalykas ir siekti jo visada malonu. Tokia nuostata, deja, ne visada pasitvirtina. Tikrai yra moterų, kurioms didysis O – tikras galvos skausmas – kartais net tiesiogine prasme.

Su orgazmu siejamų problemų tikra ne viena. Kaip rašoma svetainėje shape.com, vienos gali skųstis, kad orgazmo apskirtai nepatiria, kitos – kad jis niekada nesibaigia, trečios būgštauja dėl konkrečių jo sukeliamų pasekmių, kaip antai skausmas arba čiaudulys.

Toliau išvardyti šeši su orgazmu susiję sutrikimai, kurie išteis egzistuoja.

Orgazminis galvos skausmas

Su seksualine veikla siejamas galvos skausmas gali užeiti prieš pat orgazmą arba jo metu. Jis juntamas kaip stiprus galvos spaudimas arba staigus skausmas, kuris paprastai praeina be jokio specialaus gydymo. Vis dėlto tos, kurioms šis potyris pažįstamas, tikrai turėtų pasikonsultuoti su gydytoju, mat toks skausmas gali įspėti apie kokią nors rimtą problemą, pavyzdžiui, per žemą kraujo spaudimą. Pasak medicinos specialistės Lauren Streicher, medikas tikrai gali padėti išspręsti moterį kankinančią problemą, pavyzdžiui, skirti skausmą malšinančių vaistų, kuriuos reikėtų išgerti likus maždaug pusvalandžiui iki sueities. Beje, verta užsiminti, kad orgazmas gali ne tik sukelti, bet daug dažniau ir išgydyti galvos skausmus.

Nevaginalinis orgazmas

Medicininėje literatūroje galima rasti vieno pėdose juntamo orgazmo atvejo aprašą. Gali būti, kad tokioje neįprastoje vietoje lytinio susijaudinimo kulminaciją juntančių moterų yra ir daugiau. Šį simptomą patirianti moteris paaiškino juntanti spontaniškai kylantį daugkartinį orgazmą kairiojoje pėdoje. Medikai mano, kad dėl to kalta ypatingai susipynusi jos nervų sistema – juk pėdų ir lytinių organų nervai driekiasi nuo labai artimų stuburo taškų. Minėtą pacientę pavyko išgydyti nejautrą sukeliančio preparato injekcija.

Skausmingas orgazmas

Skausmingas orgazmas paprastai ištinka skausmą lytinių santykių metu patiriančias moteris. Apie šią bėdą, kaip ir apie galvos skausmus, būtina informuoti ginekologą, nes skausmo priežastis gali būti infekcija arba kokia nors su dubens organais susijusi problema, pavyzdžiui, endometriozė. Kai kurios keleriopo orgazmo techniką įvaldžiusios moterys skausmą patiria ne ištikus pirmam orgazmui, o per paskesnius. Tokiu atveju L. Streicher rekomenduoja padaryti šiokią tokią pertrauką ir tikina, kad praėjus maždaug dienai potyriai turėtų stoti į savo vėžias.

Nuolatinis orgazmas

Nesibaigiančio orgazmo idėja tik iš pirmo žvilgsnio galėtų atrodyti patraukli. Dėl nuolatinio seksualinio susijaudinimo sindromo kenčiančios moterys prisipažįsta, kad orgazmą gali sukelti ir menkiausias klitorio spustelėjimas: jis gali įvykti dėvint siaurus džinsus, važiuojant automobiliu ar paprasčiausiai sėdint. Baisiausia, kad tokia būsena gali trukti nuo kelių valandų iki kelių dienų, o kartais net kelti skausmą. Nors sindromo priežasties medikai kol kas įvardyti negali, ginekologinė apžiūra gali padėti išsiaiškinti, ar tokia būsena nėra fiziologinės kilmės sutrikimas. Paaiškėjus, kad ją sukelia, pavyzdžiui, užspaustas nervas, galima skirti konkretų gydymą.

Čiaudulingas orgazmas

Intymų aktą pertraukiantis čiaudulys – išties nemenka problema. Nenumaldomas noras čiaudėti gali kilti ir seksualiai susijaudinus, ir kiek vėliau – per orgazmą. Mokslininkai mano, kad taip nutinka dėl konkretaus susijaudinimą reguliuojančios autonominės nervų sistemos pažeidimo. Gali būti ir taip, kad čiaudėti per orgazmą pradedančių moterų šnervėse yra erektilaus audinio sričių. Tinkamas sprendimas tokioje situacijoje gali būti vaistai nuo slogos. Visgi per dažnai jų vartoti negalima, todėl problemą pirmiausia rekomenduojama aptarti su gydytoju.

Nepasiekiamas orgazmas

Orgazmo nebuvimas, pasak L. Streicher, bene dažniausiai pasitaikanti su seksualumu susijusi problema. Net 15 proc. moterų, pasirodo, nė karto nėra patyrusios orgazmo, o problemų bent tam tikru gyvenimo laikotarpiu dėl jo yra turėję net 40 proc. Priežasčių, dėl kurių nepavyksta pasiekti orgazmo, gali būti begalė, pradedant psichologinėmis (kurias sukelia poros santykių pablogėjimas, darbe patiriamas stresas, praeityje išgyventa seksualinė prievarta ar kt.) ir baigiant fiziologinėmis (atsirandančiomis, pavyzdžiui, vartojant aistrą slopinančius vaistus ar dėl tam tikros ligos).

Pabaigai galima pasakyti, kad dėl bet kokių su orgazmu susijusių problemų tikrai verta kreiptis į gydytoją – juk gydymo būdų yra bemaž tiek, kiek sutrikimų priežasčių, ir tik jūsų valioje veiksmingai jais pasinaudoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)