Aštuonios moterys, dalis kurių vis dar gyvena santuokoje, kitos – išsiskyrusios, atsakė į klausimą, ką jos būtų norėjusios žinoti prieš ištekėdamos. Būtina pagalvoti apie tai prieš susituokiant, kad gyvenimas po vestuvių neapkarstų, rašo womenshealthmag.com.

Politika turi reikšmės

„Esu demokratė, o mano buvęs vyras – respublikonas. Nežinau, kodėl nepagalvojau, kad tai yra svarbu. Apie tai rimtai nekalbėjome iki santuokos, tačiau vėliau tai neabejotinai trikdė mūsų laimę. Kai susidūrėme su nevaisingumo problema, ėmiau nerimauti, kad nusistatymas prieš abortą gali mano gyvenime tapti pavojingas, jei ryžtumėmės išmėginti aukštąsias technologijas. Prieš kelis dešimtmečius ryžausi abortui ir jaučiausi nesuprasta.“ – pasakojo Lisa D.

Jūsų santykiai pasikeis

„Būčiau norėjusi žinoti, kad mūsų santykiai bus kitokie, nenutuokiau, kad bus taip sunku. Vis tik tuoktis vertėjo.“ – guodėsi Naomi F.

Būtina pažinoti save

„Prieš abi santuokas būčiau norėjusi žinoti, kad turiu visada būti sąžininga pati sau. Jokiais būdais negalima keistis dėl kito žmogaus, nebent šie pokyčiai – į gera.“ – patarimus dalijo Penny T.

Laiko pabūti vienumoje reikės visada

„Santuoka iš tiesų sujungia du žmones ir ši jungtis yra labai tvirta. Vis tik būtina nepamiršti, kad esate du atskiri žmonės. Laikas, skirtas vien sau, ar atskiri pomėgiai reikšmingi ne ką mažiau nei šis tvirtas ryšys. Pavyzdžiui, mes su sutuoktiniu kelis televizijos šou žiūrime atskirai. Šis veiksnys iš tikrųjų svarbus mūsų santuokai. Atskiros veiklos ėmėmės praėjus metams po vestuvių.“ – pasakojo Ashley W.

Šeima yra svarbi

„Pirmojoje santuokoje būčiau norėjusi žinoti, kad sutuoktinio šeima, jei tik jis su ja bendrauja, yra taip pat reikšminga. Svarbus bus ir mano santykis su ja. Kai buvau 21 m., visa tai atrodė neįtikėtinai senamadiška. Juk nesituokiau su šeima, tekėjau už konkretaus vyro. Nepaisant skirtumų tarp mano išrinktojo ir jo šeimos, jį su giminaičiais siejo glaudus ryšys, kuris darė spaudimą mūsų santuokai. Dauguma, o gal net ir visi kivirčai kildavo būtent dėl jų.“ – asmenine santuokos patirtimi dalinosi Kelly B.

Sutuoktinis neskaito jūsų minčių

„Nors susituokę tampate iš tikrųjų labai artimi vienas kitam, vis tiek būtina išsakyti savo poreikius. Aiškus savo poreikių pateikimas žodžių pavidalu atrodo visai neromantiškas, bet toks požiūris yra sąžiningas. Kur kas blogiau žaisti spėlionių žaidimus – jokios naudos toks elgesys neduos. Vėliau perskaičiau knygą „Penkios meilės kalbos“. Gailiuosi, kad neperskaičiau jos anksčiau, kai buvome jaunavedžiai. Jei būčiau nustačiusi, kokia jo meilės kalba, o kokia – mano, tai būtų mums padėję pakelti santykius į naują lygmenį.“ – pasakojo Echo G.

Santuoka – tai daugiau nei vestuvės

„Tai nėra tik vestuvės. Vienos dienos trukmės reikalas toli gražu neprilygsta visiems tiems dalykams, kurie laukia po vestuvių. Akivaizdu, kad po 20 metų jums nė kiek nerūpės vestuvių dienos torto glaistas ir kiti panašūs menkniekiai.“ – asmenine patirtimi apie santuoką dalinosi Dana M.

Būtinybė dėlioti prioritetus

„Gaila, kad nesuvokiau prioritetų dėliojimo reikšmingumo anksčiau. Svarbu sutelkti dėmesį į dalykus, kurie iš tikrųjų daro įtaką jūsų laimei ilgalaikėje perspektyvoje, o į smulkius nesutarimus paprasčiausiai nekreipti dėmesio.“ – teigė Jess S.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (662)