Ir nors veikiausiai žinote, kad svarbūs pokalbiai – ar jūs norite juo atsikratyti, ar tiesiog pakalbėti apie bendrą ateitį – niekada neturėtų vykti žinutėmis, egzistuoja ir kiti dalykai, kurių nereikėtų rašyti šiuo būdu, įspėja svetainė shape.com.

„Tikiuosi, kad mūsų laukia tokių daugiau naktų, kaip ši“

Užuominos apie bendrą ateitį, kad ir kokios nekaltos jos būtų, yra griežtai nepatartinos naujų santykių pradžioje, teigia Laurie Davis, įkūrusi svetainę eFlirtexpert.com ir parašiusi knygą „Love at First Click“ („Meilė nuo pirmo spustelėjimo“).

Kartais moterys atsiduoda detalioms fantazijoms, susijusioms su nauju partneriu, ir užsisvajoja apie bendrą ateitį, tačiau vaikinai paprastai neskuba taip elgtis, aiškina ji, Bet kokios užuominos apie rimtus įsipareigojimus gali jį išgąsdinti – kaip ir bet ką kita: argi nekiltų noras elgtis atsargiai, jei po pirmo pasimatymo sulauktumėt panašios žinutės?

Verčiau rašykite taip: „Praėjusi naktis buvo labai smagi. Kitą kartą mano namuose?“. Kalbėkite tik apie antrą pasimatymą, o ne tolesnę perspektyvą, pataria L. Davis. Ir venkite pernelyg didelio konkretumo, pavyzdžiui, pasiūlymų dėl datos ar laiko – jis gali pasijusti įspraustas į kampą.

„Ar norėtum šį savaitgalį susipažinti su mano tėvais?“

Vyrui pažintis su moters tėvais būna kupina įvairiausių nepatogumo galimybių, ypač ankstyvuoju draugystės etapu, teigia knygos „Realistic Relationship“ („Realsitiški santykiai“) autorius Guy Blewsas. Tai ne tik šaukte šaukia „Mano ketinimai tavo atžvilgiu yra tikrai rimti!“, bet ir nepalieka vaikinui galimybės pasakyti „ne“, nesukėlus barnio, priduria G. Blewsas.

Verčiau rašykite taip: „Šeštadienį mano tėvai bus mieste, taigi mes veikiausiai negalėsime pasimatyti“.

Jeigu jis parodys bent kokį susidomėjimą jų vizitu, galite užsiminti, kad jis mielai galėtų prisijungti prie jūsų vakarienei. Tačiau šioje vietoje ir sustokite, rekomenduoja G. Blewsas. „Jeigu jis vertina jus, jis norės padaryti gerą įspūdį jūsų tėvams, ir bus tas vyrukas, kurį norėsite supažindinti su savo tėvais“.

„Kur tu buvai?“

„Tai sukelia dvejopus jausmus, – sako G. Blewsas. – Kaltas. Klaida“. Priversdamos vaikiną jausti dėl kažko kaltę, jūs jį išnaudojate ir remiate prie sienos, nes jam parodote, kad nekantraujate, priduria G. Blewsas.

Verčiau rašykite taip: „Labas. Kaip tau sekasi?“. Jeigu jūs jam patinkate, to pakaks, kad jis pasipasakotų, ką veikė, pažymi G. Blewsas. Jeigu jis neatsako, po kelių dienų nusiųskite jam tą patį tekstą. Tačiau tik vieną kartą. Jeigu jis vis tiek tylės, pamirškite jį ir eikite savo keliu.

„Mes turėtume tapti „Facebook“ draugais“

L. Davis sako, kad tokias žinutes dažniausiai siunčia jaunos merginos. Jūs veikiausiai tenorite parodyti draugėms savo naujojo vaikino nuotraukas, bet jums nepatogu išsiųsti jam kvietimą draugauti. Problema? Kai kurie vaikinai tokį pasiūlymą gali suprasti taip: „Ji trokšta pasikeisti savo statusą į „Draugauja“ su manimi“, aiškino L. Davis.

Verčiau elkitės taip: padarykite savo „Facebook“ puslapio ekrano nuotrauką ir nusiųskite jam su prierašu: „Parodysiu tau savo, jei tu man parodysi savo“. Tai primena flirtą ir panašu į tam tikrą pasiūlymą, pažymi L. Davis.

„Ką veiki?“ (jei siunčiama po vidurnakčio)

Jei neieškote meilužio vienai nakčiai ir jus domina rimti santykiai, tokia žinutė jūsų vaikinui gali pasiųsti klaidingą signalą. Lygiai taip pat galėtumėt parašyti: „Nori sekso?“. Šios žinutės iš esmės yra lygiavertės, sako G. Blewsas.

Verčiau rašykite taip: „Vilkiu kažką, kas tau turėtų patikti“. Tokią žinutę siųskite gerokai prieš vidurnaktį. Tai pakurstys jo norą ir nepaskatins manyti, kad esate vieniša, susijaudinusi ar išgėrusi – arba viskas kartu, teigia G. Blewsas.

„Galvoju apie tave“

Tai gali suveikti, jei su savo partneriu esate kartu jau daug metų. Tačiau jei nusiųsite tokią žinutę vaikinui, su kuriuo tik neseniai pradėjote susitikinėti, tai prilygs švieslentei, kurioje užsidega užrašas, kad visiškai pametėte dėl jo galvą – o tai gali jį išgąsdinti, pažymi L. Davis. Žvelgiant iš vaikino perspektyvos, to gali būti per daug ir pernelyg greitai.

Verčiau rašykite taip: „Puikiai praleidau su tavimi laiką. Gal netrukus tai pakartosime?“. Kol santykiai su vaikinu taps rimti, pasimatymai turi būti smagūs. Pasakykite jam, kad pasimatymas jums patiko ir kad jis yra nuostabus – tik nesudarykite įspūdžio, kad jau pradėjote planuoti jųdviejų vestuves, sako L. Davis. Jis neturi žinoti šios dalies!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)