Leidinyje „Sex & Marital Therapy“ aprašytame tyrime dalyvavo 1 055 moterys (18–94 m. amžiaus). Jos internetu atsakė į klausimus apie savo seksualinį gyvenimą.

Rezultatai kalba patys už save: 18, 4 proc. moterų (laimingųjų) teigė, jog vien lytinio akto pakanka ir jos patiria orgazmą, 36,6 proc. sakė, kad joms reikia klitorio stimuliavimo, o 36 proc. tiesioginis klitorio stimuliavimas nėra būtinas, norint pasiekti orgazmą, tačiau malonumas būna stipresnis, jei sekso žaidimų metu liečiamas ir klitoris, rašoma womenshealthmag.com.

Tyrėjai aiškinosi, koks genitalijų stimuliavimas labiausiai patinka moterims. Pasirodo, kad dailiosios lyties atstovėms patinka labai įvairios glamonės: ritmingas lietimas (81,7 proc. moterų tai patinka labiausiai), sukamieji judesiai aplink klitorį (78,3 proc.), kai pakaitomis liečiamos dvi kokios nors vietos (76 proc.), stiprių ir švelnių judesių kaitaliojimas (75,8 proc.), lėtos glamonės, siekiant pratęsti malonumą (73,6 proc.). Be to, penktadaliui moterų labiau patinka ilgas seksas.

Dauguma moterų teigė, kad orgazmas būna stipresnis ir ryškesnis, jei partneris skiria laiko glamonėms, jei žino, kas joms patinka, jei su partneriu sieja emocinis intymumas, taip pat – jei intymių santykių metu stimuliuojamas klitoris.

Iš esmės moterys aiškiai pasakė – glamonės (na visa tai, kas yra ne sueitis) labai reikalingos tam, kad jos atsipalaiduotų ir patirtų malonumą.

Deja, dažniausiai visi tie dalykai priskiriami įžanginėms glamonėms (jei apskritai jie prisimenami), o kai tik veiksmas suintensyvėja, dažniausiai pamirštami. Nereikia nė sakyti, kad jums ir jūsų seksualiniam gyvenimui tai – ne į naudą.

Paminėtina, kad šių metų vasarį leidinyje „Archives of Sexual Behaviour“ buvo aprašytas tyrimas, parodęs, kad moterys, mylėdamosi su moterimi, dažniausiai patiria orgazmą. Iš tiesų net 86 proc. lesbiečių sako, kad seksas joms dažniausiai arba visada baigiasi orgazmu. Tik 65 proc. heteroseksualių moterų pasakė tą patį.

Išvada – aptarkite su partneriu, kas patinka ir kas nepatinka lovoje, aiškiai pasakykite, kad klitorio stimuliavimas pageidautinas ne tik pradžioje, bet ir sekso metu. Jei partneriui reikia konkretesnių instrukcijų, seksualinių žaidimų ar sueities metu uždėkite jo ranką ten, kur reikia, parodykite, kokie judesiai, prisilietimai jums malonūs. O jei vis dėlto niekas nepadeda, nepasidrovėkite perimti reikalų į savo rankas. Tiesiogine to žodžio prasme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (559)