Svetainė womansday.com paklausė žymių sekso terapeutų, kokie yra dažnai seksu besimėgaujančių porų įpročiai.

1. Jos pripažįsta, kad nieko nėra tobulo.

Gyvenimas nėra tobulas. Tą patį galima pasakyti ir apie seksą.

„Poros, kurios daug mylisi, neieško idealių progų seksui, pavyzdžiui, jos nelaukia atostogų, kai bus be vaikų. Kasdienybėje tenka taikytis su stresu darbe, šeimoje ir namuose, – sako sekso terapeutė ir konsultantė santuokos bei šeimos klausimais Holly Richmond. – Poros, kurios daug mylisi, išnaudoja ir neidealius momentus“.

2. Sekso srityje jos nebūna savanaudiškos.

Nors jus lengvai gali užvaldyti troškimas pajusti malonumą, seksas būna dažnesnis, kai abu partneriai elgiasi nesavanaudiškai.

„Daug besimylinčios poros negalvoja vien tik apie save. Seksas nėra skirtas tik vienam ar kitam žmogui, – teigia seksologė, psichoterapeutė ir svetainės therapydepartment.com įkūrėja Kristie Overstreet. – Šios poros atsižvelgia į savo partnerio poreikius, ypač kalbant apie seksą. Jos stengiasi prisiderinti prie vienas kito seksualinio susijaudinimo ir jį patenkina“.

3. Jie yra patenkinti savo išvaizda.

Sekso kiekis dažnai priklauso nuo meilės sau – visam sau. Prieš pradedant mylėtis, pirmiausia reikia mylėti save.

„Tie žmonės, kurie yra patenkinti savo išvaizda, nesuka galvos, kaip atrodo ar kvepia jų kūnas kitiems, – sako K. Overstreet. – Jie būna atsipalaidavę ir tai leidžia jiems mėgautis kiekviena proga būti seksualiems“.

4. Jie pasitiki vienas kitu.

Vienas svarbus bruožas, būdingas daug besimylinčioms poroms, taip pat užtikrina laimingą santuoką – tai yra pasitikėjimas vienas kitu.

„Neįmanoma daug mylėtis, jei jus kankins abejonės dėl savo partnerio, – aiškino K. Overstreet. – Pasitikėjimas ir intymumas sudaro vieną tandemą. Negali mėgautis vienu iš jų, neturėdamas kito. Šios poros išspręndė pasitikėjimo problemas, todėl yra pašalinusios bent vieną kliūtį intymumui“.

5. Jos nelaukia, kol turės nuotaikos.

Poros, kurios dažnai mylisi, nelaukia, kol turės tam nuotaikos, nes tai gali būti retas dalykas, ypač jei jos turi vaikų ar daug dirba.

„Jeigu neturite nuotaikos, šiek tiek sekso gali ją pakelti, – sako H. Richmond. – Tai ypač pasakytina apie moteris, kurios dažnai seksualiai susijaudina anksčiau, negu pajunta norą mylėtis“.

6. Jos mėgsta žaismingumą.

Ilgai kartu gyvenančios poros gali pajusti, kad jų seksualinė ugnelė pradėjo blėsti, ypač jei jų laikas miegamajame virto iš anksto žinoma rutina.

„Dažnai besimylinčios poros nevengia papokštauti. Seksas neturi būti rimtas, – sako H. Richmond. – Seksas gali būti žaismingas ir koketiškas. Jo metu galima kvatoti. Kartais seksas natūraliai būna juokingas ir smagus – atsiduokite tam“.

7. Jos žino, kas juos jaudina.

Nesvarbu, kiek kartų mylėjotės su savo partneriu, kartais gali būti sunku prisipažinti, kas jus jaudina ar ko norėtumėt labiau.

„Poros, kurios daug mylisi, sekso ir fizinio intymumo metu nevengia kalbėtis ir būti atviros. Gerokai prieš seksą pasakykite savo partneriui kažką asmeniška, kažką intymaus apie tai, kaip jaučiatės“, – rekomenduoja seksualinės sveikatos ir hormonų specialistas Johnas Robinsonas. – Galite kalbėti apie bet ką. Tiesiog parodykite, kad esate atviras. Tai nedelsiant leis pradėti seksualinę komunikaciją“.

8. Jos mylisi, kad sustiprintų tarpusavio ryšį.

Kadangi poros santykius gali ištikti sąstingis, dažnas seksas gali sugrąžinti įsipareigojimo jausmą ir sustiprinti abipusį ryšį, kurį pora tiek laiko puoselėjo.

„Dažnai seksu besimėgaujančios poros seksą vertina kaip būdą pajusti tarpusavio ryšį, net jei jis būna trumpalaikis, – sako J. Robinsonas. – Pažiūrėkite, kas įvyks, jei tiesiog susitarsite vieną savaitę mylėtis kiekvieną dieną, be jokių išlygų. Pamatysite, kaip seksas pagerins jūsų intymumo lygį, jūsų savivertę ir jūsų asmeninį ryšį“.

9. Jos nevengia greito sekso.

Laiko ieškojimas ir nusiteikimas seksui kartais gali būti tarsi sunki užduotis.

„Daug besimylinčios poros naudojasi „greitukų“ privalumais, – teigia H. Richmond. – Seksas neturi trukti 20 ar 30 minučių. Greitas seksas gali būti labai karštas, aistringas ir nuostabus“.

10. Jas vienija ne tik seksas.

Abipusė meilė nėra viskas, kas jungia daug besimylinčias poras.

„Bendri pomėgiai ir interesai – žygiai, nuotykiai, kelionės ir panašiai – padeda išsaugoti ilgalaikę seksualinę aistrą“, – sako kelių knygų apie seksą autorius Robertas Weissas, taip pat parašęs knygą „Always Turned On“ („Nuolat susijaudinę“).

„Dažnai besimylinčias poras paprastai vienija bendros esminės vertybės ir tikėjimo sistemos. Kitaip tariant, jos yra tape pačiame knygos puslapyje, kalbant apie tokias sritis kaip religija, politika, finansai, švietimas ir panašiai“, – pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)