Tokį netikėtą kaltinimą į vyrų, kurie net brandžiame amžiuje laikosi įsikibę mamos sijono, daržą metė Australijos psichologai. Jie tvirtina, kad šios kategorijos stipriosios lyties atstovai tiesiogiai prisideda prie demografinės krizės.

Turi ką mokslininkai pasakyti ir šiuolaikinėms moterims. Esą jos visiškai nesusimąsto apie taisyklingą berniukų auklėjimą, atima iš sūnų pasirinkimo laisvę ir visus sprendimus priima už juos. To pasekmė – jau paaugusiems vaikams patogiau likti su mamomis, nei gyventi su kitomis moterimis, kurios aplink juos taip tikrai nešokinės.

Per pastarąjį dešimtmetį tokių bejėgių ir priklausomų vyrų drastiškai padaugėjo. Vien tik Australijoje – ten, kur šiuo klausimu domėjosi specialistai, – mamyčiukų per tą laiką padaugėjo ketvirtadaliu. Visame pasaulyje tokių vyrų yra jau 27 procentai.

Mokslininkai vadina juos neakivaizdžiais lepūnėliais: tai stipriosios lyties atstovai, kuriais labai lengva manipuliuoti. Visi jie neprisitaikę gyventi savarankiškai, taigi vargu ar susilauks palikuonių.

„Jeigu moterys nepakeis savo požiūrio į sūnų auklėjimą, žmonija neturės jokios šviesios ateities“, – konstatuoja specialistai.