Norėjome paklausti skyrybas išgyvenusių vyrų, ką jie būtų norėję žinoti prieš pradėdami skyrybų procesą. Womenshealthmag.com pateikiamos jų mintys.

Kai viskas baigiasi, ateina palengvėjimas

„Norėčiau, kad būčiau žinojęs, kaip tai bus sunku. Maniau, kad paprašius skyrybų ir galiausiai išsiskyrus ateis palengvėjimas ir man, ir mano buvusiai žmonai. Kai pagaliau viską užbaigėme, atėjo tam tikras palengvėjimas, bet tai pasiekti buvo itin sunku, nors mes buvome pakankamai draugiški, dalindamiesi daiktus ir panašiai. Net nenoriu pagalvoti, kaip blogai būtų buvę, jeigu santuokos nutraukimas būtų bjauresnis“, – pasakoja Patas Y.

Nesu įsitikinęs, kad kada nors visiškai nieko nebejausiu

„Nesu įsitikinęs, kad kada nors visiškai nieko nebejausiu. Jau praėjo treji metai, tačiau manyje jie neišblėso. Pažįstu savo buvusiąją, mudu nesutarėme ir santuoka vienaip ar kitaip nebūtų buvusi laiminga, tačiau žinojimas, kad ji eina susitikinėti su kitais vyrais vis dar smogia į paširdžius kaskart, kai aš apie tai pagalvoju. Aš taip pat susitikinėju su kitais, bet vis dar sunku“, – neslepia Mitchellas W.

Nebuvau įsitikinęs, kad elgiamės teisingai

„Nežinojau prieš pradedant gyventi atskirai ir nutraukiant santuoką, kad elgiamės iš tikrųjų teisingai. Dabar jau žinau, kad pasielgėm teisingai. Esu laimingesnis, taip pat laimingesnė ir mano buvusi žmona. Tiesą sakant, mes likome draugais, nors neturėjome vaikų, dėl ko tai būtų buvę būtina. Taipogi, jeigu būčiau žinojęs, kad elgiamės teisingai, tai būtų nutikę anksčiau“, – samprotauja Tyleris B.

Ilgalaikis finansinis to aspektas – nenormalus

„Negali žinoti, ką reiškia mokėti alimentus kažkam, su kuo išsiskyrei dėl to, kad tau žmona buvo neištikima. Mano manymu, tai nenormalu, tačiau esu teisiškai įpareigotas kiekvieną mėnesį mokėti savo žmonai. Taip pat daug išlaidų susiję su advokatais ir panašiais dalykais. Tai nėra tas pats, kaip pasukti skirtingais keliais, bent jau mano atveju taip nebuvo. Nemanau, kad kada nors vėl galėsiu vesti“, – sako Gerry A.

Mūsų vaikams viskas bus gerai

„Mudu su žmona buvome tie du žmonės, kurie tempė ilgiau, nei turėjo, nes norėjo likti kartu dėl vaikų. Pasirodo, mūsų vaikams viskas buvo gerai, ar bent jau tiek gerai, kiek gali būti skiriantis tėvams. Žvelgiant atgal, tai, kad jie matė mus besipykstančius ir besijaučiančius nelaimingais, skaudino juos, ko gero, labiau nei bet kas kita. Mums skyrybos nebuvo pasaulio pabaiga, kaip ir vaikams“, – džiaugiasi Bryce’as E.

Neturėjau supratimo, kad bus taip sunku vėl eiti į pasimatymus

„Neturėjau suknisto supratimo, kaip bus sunku vėl pradėti eiti į pasimatymus, o ypač atsiverti kažkam kitam. Mano buvusi žmona ir aš buvome pora nuo vidurinės mokyklos, iš tikrųjų daugiau su niekuo kitu nebuvau. Iš tikrųjų, net nežinojau, kaip megzti naujas pažintis, ypač naudojantis programėlėmis ir viskuo, kas dabar prieinama. Praėjo išties nemažai laiko, kol man pagaliau pavyko, bet ir dabar tai dar nėra lengva. Nenoriu dar kartą būti taip įskaudintas, tad man sudėtinga net pradėti santykius“, – atvirai prisipažįsta Jonathanas N.

Visada būsiu vyras, kuris išsiskyrė

„Tu tarsi nešioji titulą „išsiskyręs žmogus“ ir tai tikrai nepraeina. Man tai tapo charakteristika, aš tiesiog negalėjau apie tai nekalbėti. Visos, su kuriomis susitikinėjau, visi mano draugai, visi norėjo apie tai žinoti. Tai buvo tarsi raudona išdeginta raidė, nors nei iš vienos pusės nebuvo neištikimybės. Tai aš žinau“, – sako Robas F.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (469)