Vyras praktiškai visada neišvengiamai pasiekia kulminaciją, bet jo partnerė neretai lieka ne iki galo patenkinta. Jei taip yra nutikę ir jums, nebesibaiminkite – didysis „O“ gali ir turi būti jūsų, kaskart kai mylitės.

Shape.com kreipėsi į Mikaya‘ą Heart, parašiusią knygą apie orgazmą „The Ultimate Guide to Orgasm for Women: How to Become Orgasmic for a Lifetime“ ir paprašė jos pateikti moterims patarimų šiuo klausimu.

Ji mums pateikė aštuonias priežastis, kodėl reikėtų kaskart siekti orgazmo.

Degina kalorijas

Ar yra smagesnis būdas sudeginti 150 kalorijų? Sekso metu tiek sudeginama per pusvalandį, tačiau, pasak ekspertų, jei patiriamas orgazmas, kalorijų sudeginama dar daugiau.

„Tai puikus sportas! Jo metu treniruojami raumenys įvairiose kūno vietose“, – sako M. Heart.

Leidžia atsikratyti emocinio bagažo

Ar kada nors jautėte, kad po orgazmo norite verkti arba juoktis?

„Ši energijos srovė išvalo visus organizme ir prote įstrigusius dalykus, – sako M. Heart. – Tai natūralus viduje užrakintų emocijų paleidimo ir išraiškos būdas.“

Nuima stresą

Daug moterų sako, kad po to, kai sueities metu pasiekia kulminaciją, pajunta gilų atsipalaidavimą, iš dalies dėl smegenyse išsiskiriančių geros savijautos hormonų, kurie natūraliai nuima stresą.

„Orgazmas padeda pašalinti susikaupusią įtampą, kurios mums nereikia laikyti savyje, – sako M. Heart. – O dėl šio atsipalaidavimo seksas tik gerėja.“

Būtent tokioje gilaus atsipalaidavimo būsenoje galima pasiekti vaginalinį orgazmą, nepriklausomai nuo stimuliavimo būdo.“

Padeda pajusti ryšį

Kai pasiekiame kulminaciją su partneriu, pajuntame gilesnį tarpusavio ryšį. „Tai būdas pasiekti realybę, kuri yra daug didingesnė nei mūsų kasdienybė, o kadangi pasiekiame ją kartu, mūsų ryšys stiprėja, jaučiame didesnę atjautą“, – sako M. Heart.

Išmokstame mylėti savo kūną

„Orgazmas yra būdas susidraugauti su savo kūnu, – sako ekspertė. – Mūsų kūnui patinka jausti orgazmą, o tam, kad jį pajustume, turime išmokti atsipalaiduoti ir pasitikėti savo kūnu, nes jis žino, ką daryti“, – priduria ji.

Suteikia daugiau dvasinės išminties

Jei sukate galvą, ar karjeros srityje nereikėtų pasukti kita kryptimi, atsakymas gali ateiti po to, kai pajusite orgazmą.

„Kai kurios moterys, su kuriomis kalbėjausi, sako, kad jos gauna atsakymus į seniai jas kamavusius klausimus, pavyzdžiui, ką toliau veikti savo gyvenime, – sako M. Heart. – Net tos moterys, kurios nesidomi dvasiniais dalykais, sako, kad po orgazmo įgauna naują perspektyvą.“

Natūrali nuskausminanti priemonė

Reguliarūs orgazmai gali būti puiki priemonė žmonėms, kurie jaučia chronišką skausmą. Eksperimentai parodė, kad kai moteris jaučia orgazmą, ji nebejaučia net tokio skausmo, kuris iki tol vertė ją lipti sienomis.

Suteikia energijos

Pamirškite kavą! Ryte pasisemti energijos jums padės būtent orgazmas. „Orgazmas subalansuoja energiją organizme ir pašalina natūralios energijos tėkmės blokus, tad jaučiamės gyvi ir tikri“, – sako M. Heart.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)