Portalas womenshealthmag.com publikavo skaitytojos atvirą pasakojimą apie savo seksualinio gyvenimo eksperimentą.

„Galiu pasidžiaugti, kad mudviejų su vyru, į penktą dešimtį įkopusių sutuoktinių su dviem mažais vaikais, intymus gyvenimas yra visai neblogas. Mes vis dar mylimės, ir kartais seksas netgi būna neblogas! Žinoma, dabar jis nebeprimena mūsų santykių pradžios, kai negalėjome atitraukti rankų vienas nuo kito (taip, net viešumoje). Dabar mūsų seksas yra dviejų vienas kitą gerai pažįstančių žmonių intymumas – daug meilės ir nedaug aistros. O dėl dažnumo mes nesutariame.

Mano manymu, mes mylimės tris kartus per savaitę. O mano vyras teigia, kad labiau jau vieną ar du kartus per savaitę. Kadangi mano vyras labai mėgsta viską planuoti (jis niekur neina be darbo kalendoriaus), jis juokais pasiūlė įtraukti seksą į dienotvarkę. Man ši mintis pasirodė visiškai prieštaraujanti pačiai sekso ir santykių idėjai. Argi seksas neturėtų būti aistringas, spontaniškas ir nenumatytas?

Bet vyras sugebėjo mane įtikinti pasakęs, kad įtraukę seksą į savo dienotvarkę, mes suteiksime savo intymiam gyvenimui prioritetą. Tai man pasirodė logiška. Štai kas nutiko, kai mes visą mėnesį mylėjomės pagal grafiką.

1 savaitė

Mudu su vyru susitarėme, kad kiekvieną savaitę mylėsimės pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais. Man toks grafikas tiko dėl kelių priežasčių. Visų pirma, buvo ko laukti po savaitgalio, be to, turėjome ir laisvų dienų, o penktadieniais dažnai eidavome į pasimatymą, tad po jo jau ir taip būdavome nusiteikę seksui.

Savaitei prasidėjus, nustatydavau priminimus mūsų kalendoriuose, ir tai buvo visai smagu. Pažvelgusi į telefoną ir pamačiusi, kas ten parašyta, pasijutau tikra išdykėlė. Tiesą sakant, mane apėmė toks įkvėpimas, kad net nusiunčiau vyrui savo asmenukę su prasegta palaidine, kad jis nusiteiktų nakties linksmybėms. Kai tą vakarą mylėjomės, jaučiausi labiau susijaudinusi nei kada anksčiau.

Trečiadienį numatytasis intumumas neįvyko, nes susirgo mūsų sūnus. Na ką gi, mes esame ir tėvai, ne vien meilužiai. Bet trečias bandymas buvo sėkmingas. Supratau, kad nors iš pradžių buvau prieš šią idėją, man patiko žinoti, kad mes tai darysime, nes turėjau progą pasiruošti. Net tik psichologiškai bet ir, pavyzdžiui, nusiskusti kojas.

2 savaitė

Antroji savaitė sutapo su šventėmis (savaitė tarp žydiškų ir katalikiškų Velykų), tad mūsų namuose viešėjo giminaičiai. Aš vis vien norėjau pamėginti išlaikyti mūsų intymumo grafiką, net jei tai reiškė daug greitukų. Didžiuojuosi galėdama pasakyti, kad nors pora dienų buvo nepaprastai chaotiškos, grafiką mums pavyko išlaikyti. Taip, kažkiek buvo apėmęs jausmas, kad tiesiog reikia tai padaryti, tarsi tai būtų dar vienas namų ruošos darbas. Bet tada mano vyras pasakė, kad jei nebūtume laikęsi grafiko, tą savaitę apskritai nebūtų buvę jokio sekso, ir aš su juo sutikau.

Suplanuotas seksas padėjo mums jausti tarpusavio ryšį, taip pat sumažino stresą dėl giminaičių vizito ir švenčių planavimo.

3 savaitė

Mudu su vyru dažnai padūsaudavome, kad vakarais nieko neveikiame, bet kai į dienotvarkę įtraukėme seksą, nebeturėjome nei laiko, nei noro sudribti prie televizoriaus ir spaudinėti kanalų mygtukus. TAIS vakarais tiksliai žinojome, kas mūsų laukia. O kitais vakarais, kai sekso neplanuodavome (antradieniais ir ketvirtadieniais), mes būdavome daug produktyvesni.

Vieną vakarą aš susitvarkiau savo spintą, o kitą vakarą mudu abu pasistūmėjome į priekį su darbo projektais. Kai pasakiau vyrui, kad man labai patinka taip planuoti savo veiklą, jis į mane pažvelgė triumfuojančiu „argi tau nesakiau?“ žvilgsniu. Tačiau vieną penktadienio vakarą abu supratome, kad nė vienas iš mūsų nėra nusiteikęs seksui. Bet mes laikėmės grafiko ir vis tiek mylėjomės, nes manėme, kad kartais reikia tęsti tai, ką numatęs, kad po to jaustumeisi gerai.

Mes buvome neteisūs. Kartais nuotaika būna ne ta, ir nors seksas buvo neblogas, manyje tai vis vien pasėjo abejonę, ar tikrai reikia mylėtis tik todėl, kad seksas įtrauktas į kalendorių. Ėmiau nerimauti, kad mūsų intymus gyvenimas taps automatišku, jei ir toliau griežtai laikysimės grafiko.

4 savaitė

Ketvirtą savaitę man jau daugiausiai patiko suplanuotas seksas, bet taip pat į galvą ėmė lysti klausimai, ar mūsų santykiuose apskritai dar liko spontaniškumo. Mano vyras ko gero pajuto mano nuotaiką, nes tą sekmadienį jis mane nustebino grįžęs namo su gėlėmis. Padovanojęs jas man, jis mane prisitraukė ir labai aistringai pabučiavo, tad vėliau buvo daug glamonių ir seksas ant svetainės sofos. Jaučiausi jam dėkinga už priminimą, kad intymus artumas gali – ir turi – vykti spontaniškai, o ne tik tada, kai mano telefone suskamba priminimas.

Kitą savaitę mes pamiršome apie mūsų grafiką. Nebuvo jokio šiokiadienių sekso, bet atėjus šeštadienio rytui mes abu jautėme tokį geismą, kad sugebėjome tyliai pasimylėti, pusiau nusiplėšę pižamas. Man labai tiko toks seksas, kai svarbiau ne kiekis, bet kokybė. Seksas buvo greitas, bet labai intensyvus, o kadangi nesimylėjome visą savaitę, aš norėjau dar.

Negalėjau nesutikti su savo vyro teigimu, kad kai įtraukėme seksą į dienotvarkę, mūsų mintyse jis tapo svarbus. Man patiko ir TIE vakarai, nes jų laukdavau, bet patiko ir paprasti vakarai be sekso, nes žinojau, kad turėsiu laiko sau.

Nemanau, kad ir toliau planuosime seksą. Nors mano vyras norėtų sudaryti „Excel“ lentelę ir joje suplanuoti visą mūsų intymų gyvenimą, vis dėlto tai ne man. Bet mes priėmėme kompromisą: seksas kiekvieną trečiadienį. Man patinka žinoti, kad nepaisant nieko, bent kartą per savaitę būsime artimi. Be to, taip lengviau sulauksime savaitgalio“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)