Rytais reikia ropštis iš lovos ir skubėti į darbą. Vis dėlto, jeigu trokštate harmoningų santykių su partneriu, tai prieš išeidami iš namų ir pasinerdami į rūpesčių verpetą privalote pasirūpinti santykiais. Rytais laimingos poros laikosi štai šių kelių ritualų.

1. Žiūri vienas kitam į akis

„Mes kartu valomės dantis ir šias kelias minutes žiūrime vienas kitam į akis. Be to, mes liečiame vienas kitą: uždedame ranką ant talijos, galvą ant peties ir paglostome vienas kitam skruostą“, – savo patirtimi dalijasi skaitytoja Brandy B.

2. Apsikabina

„Mano vyras išeina į darbą dar prieš man atsikeliant. Prieš išeidamas jis kelioms minutėms įsiropščia į mūsų lovą ir stipriai mane apkabina. Šios akimirkos, kai mes šalia ir kvėpuojame unisonu – geriausia dienos pradžia“, – neabejoja tinklaraštininkė Meg Conley.

3. Stengiasi atsikelti tuo pat metu

„Daugelis rytais užsiima reikalais ir nesikalba tarpusavyje. Kai kurie žmonės nubunda po to, kai antroji pusė išeina į darbą. Kalba eina ne apie kėlimąsi ketvirtą ryto ar tai, kad partneris dirba pamainomis, tiesiog žmonėms patinka pamiegoti. Tačiau jie pramiega patį vertingiausią santykiams laiką – dienos pradžią“, – svarsto psichoterapeutas Kurtas Smithas.

4. Kartu pusryčiauja

„Mes su žmona kartu pusryčiaujame. Sėdime šalia, kalbamės apie dienos planus ar klausomės paukščių čiulbėjimo. Mėgaujamės bendravimu, net jeigu turime vos penkiolika minučių“, – pasakoja skaitytojas Steve’as T.

5. Atsisveikindami pasibučiuoja

„Svarbu prieš išsiskiriant pademonstruoti savo meilę. Jis išeina į darbą likus valandai iki tada, kai man reikia keltis, ir visada atsisveikindamas mane pabučiuoja. Man tai labai svarbu pajausti, kad prieš išeidamas į darbą jis apie mane galvoja“, – prisipažįsta Rebecca Si.

6. Rytais nesinaudoja elektroniniais prietaisais

„Net jeigu turime dešimt ar penkiolika minučių, sėdamės ir geriame arbatą. Ir tik tada einame iš namų ar pradedame kalbėtis telefonu. Per pusryčius visi prietaisai draudžiami. Mes visada pusryčiaujame kartu, net jeigu skubame. Kalbamės apie tai, kuo ketiname užsiimti dienos bėgyje, arba aptariame naujienas. Kartais kalbamės tylėdami. Dabar gyvenimas yra beprotiškas, todėl tylūs šeimos pusryčiai – vienintelė galimybė atsikvėpti“, – teigia šeimų konsultantas Winfredas Raley.

7. Lygiai pasidalija rytinius darbus

„Reikia pažadinti vaikus, suruošti juos ir išleisti į mokyklą. Dažnai visi šie darbai gula ant moters pečių. Tačiau laimingos poros buities ir tėviškais rūpesčiais pasirūpina kartu. Komandinis darbas rytais padeda sustiprinti santykius ir suteikia artumo jausmą visai dienai“, – įsitikinęs K. Smithas.

8. Šypsosi, net jeigu pavargo

„Rytinės valandos dažnai būna įtemptos. Laimingi žmonės visada šypsosi vienas kitam prieš išeidami iš namų, kartais suspėja persimesti vos keliomis frazėmis“, – pasakoja klinikinė psichologė Mary Land.

Kaip prieš pusantro šimto metų sakė Levas Tolstojus, laimingas yra tas, kuris jaučiasi laimingas savo namuose. Nuo to laiko iš kelių dingo arkliai ir atsirado mašinos, elektroniniai pranešimai pakeitė laiškus, kinas tapo svarbesnis už teatrą, o knygas išstūmė internetas. Vis dėlto, šeimos vertybės nepakito. Jeigu rytais apkabinate ir bučiuojate savo partnerį, stengiatės kartu praleisti nors šiek tiek laiko ir norite pasidalinti dienos planais, jūs esate laimingas žmogus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)