Vis tik jei jis neatsiranda savaites ar mėnesius, vengiate fizinio artumo su savo antrąja puse, tikėtina, kad jūsų libido slopina tam tikri veiksniai, rašo purewow.com.

1. Esate išsiblaškę

Pagaliau atsirado laisva valandėlė, kurios metu galite skirti laiko antrajai pusei, bet užuot puolę į mylimojo glėbį dėmesį sutelkiate į išmaniojo ekraną. Kažin ar duodami santuokos įžadus įsipareigojome laiku tirtinti feisbuką ir naujienų portalus. Negi šios veiklos svarbesnės už santykius su antrąja puse?

2. Netvarka namuose

Įsiminkite vieną taisyklę: aplinka turi būti tvarkinga, kad galėtumėte atsipalaiduoti į nerti į „nešvarius“ žaidimus. Kažin ar įmanoma susitelkti į erotinius žaidimus, kai katės tualeto dėžė neišvalyta, o lova apkrauta krūva nereikalingų daiktų. Jei patys su šia namų švaros palaikymo užduotimi susitvarkyti nepajėgiate, kreipkitės pagalbos į tvarkos specialistus.

3. Pastaruoju metu priaugtas svoris

Dažnai šiek tiek padidėjęs svoris gadina nuotaiką, bet taip būti neturėtų. Be jokios abejonės, keli priaugti kilogramai neturi visiškai jokios įtakos gebėjimams patirti dangišką malonumą. Stenkitės į save pažvelgti kaip į geriausią draugą. Laikas suprasti, kad partneris jus dievina ne dėl skaičiuko, kurį rodo svarstyklės.

4. Mankštos trūkumas

Kai vargina tingulys ir energijos trūkumas, mažiausiai norisi nusimesti drabužius. Mankštinantis išskiriami už gerą nuotaiką atsakingi endorfinai, kurie didina seksualinį potraukį. Teksaso universiteto Ostine mokslininkų atlikto tyrimo metu tirtos moterys buvo suskirstytos į dvi grupes: į pirmąją grupę patekusioms tyrimo dalyvėms nurodyta 20 min. minti stacionaraus dviračio pedalus, o antros grupės atstovėms tiek pat laiko teko pildyti dokumentus.

Vėliau visoms tirtoms moterims rodytas seksualinio turinio vaizdo įrašas. Paaiškėjo, kad dviračio pedalus mynusias moteris tokie vaizdai sujaudino labiau nei tas, kurios sėdėjo prie popierių.

5. Streso perteklius

Lengva įsisukti į dienos rutiną ir paskęsti dirgiklių jūroje. Stresas – neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis. Vis dėlto leisdami stresui jus užvaldyti darote neigiamą poveikį seksualiniam potraukiui.

Seksas – tai sritis, kurioje norime patirti pažeidžiamumą, laisvę ir atsipalaidavimą, tačiau tai daryti sudėtinga, kai juntamas itin didelis stresas. Streso slopinimas pasitelkiant meditaciją, mankštą ar pašalinant streso sukėlėją neabejotinai padės atsipalaiduoti ir pasinerti į kūniškus malonumus.

6. Per dideli lūkesčiai

Sekso scenos, kurias matome Holivudo filmuose, – spontaniškas elgesys, nuo kūno plėšiami drabužiai ar sueitis atsirėmus į virtuvės paviršius – toli gražu ne visada būna realistiškos. Filmai ir pornografiniai vaizdo įrašai skirti pramogai, tai nėra mokomosios priemonės.

Užuot lyginęsi su ekrano žvaigždėmis susitelkite į santykius su partneriu ir nepamirškite, kad pažeidžiamumas ir spontaniškumas – puikių seksualinių santykių esmė.

7. Komforto perteklius

Tiesiog nuostabu, kad su partneriu atvirai aptariate viską, pradedant giliausiai glūdinčiomis baimėmis ir baigiant kūno priežiūros temomis. Vis dėlto kartais pernelyg didelis atvirumas ir komfortabilumas būnant kartu trukdo.

Nieko keisto, kad seksualiniai santykiai ima retėti, kai tik imate po namus slampinėti nutįsusiais megztiniais. Bėdos prasideda tada, kai pradedate vertinti partnerį, jo gyvenimą, kvėpavimą ir seksualinius poreikius kaip duotybę. Kitaip tariant, mėgaukitės komfortu, bet neleiskite jam nustelbti jūsų libido.

8. Įtampa santykiuose

Net jei jums labai nepatinka, kad jis palieka numestus darbužius ant miegamojo grindų, pasistenkite nekaupti viduje įtampos. Įtampa seksą negailestingai nužudo. Tokiais atvejais būtina išspręsti konfliktus, nuoširdžiai atsiprašyti ir išmokti efektyvaus bendravimo. Net jei atrodo, kad gresiantis pokalbis bus nelengvas ir rizikingas, šiek tiek didesnis atvirumas gali pastebimai pagerinti situaciją miegamajame.

9. Depresija

Depresija iš žmogaus išsiurbia energiją, įskaitant ir seksualinį apetitą. Kai į situaciją įsimaišo dar ir antidepresantai, slopinantys libido ir mažinantys tikimybę patirti orgazmą, padėtis tampa beveik nevaldoma. Taigi specialistai rekomenduoja ieškoti depresijos priežasčių, kreiptis pagalbos į psichologus, medituoti, keisti gyvenimo būdą ar netgi susirasti kitą darbą.

10. Vaikai

Nuostabiosios atžalos – tikrų tikriausias seksualinių santykių rezultatas. Deja, tie patys vaikai gali sugriauti artimus santykius. Moterys dažnai atsisako sekso, jei namuose tuo metu yra vaikas, nes jos bijo būti išgirstos. Vis tik svarbu suvokti, kad vaikas anksčiau ar vėliau turės suvokti, kad mamytė ir tėvelis daro tai, taigi apsimetinėti ir slapstytis nėra jokios prasmės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)