Taigi, šiandien klausiame, kaip įtikti ir patikti moterims? Ar galima blogą ydą pakeisti teigiamu įpročiu, jei taip, tai kaip?

Blogas įprotis: saldumynų valgymas

Sprendimas: pradėkite patys gaminti sveikus saldumynus arba įsigykite chromo maisto papildus

Spaudoje netrūksta pranešimų, kuriuose teigiama, jog dėl besaikio saldumynų valgymo daugėja ne tik nutukusių vaikų, bet ir suaugusių. Besaikis saldumynų vartojimas tampa bene viena iš pagrindinių antrojo tipo cukrinio diabeto priežasčių. Saldumynai – visapusiškai kenkia mūsų sveikatai ir kūno linijoms. Tiesa, vyrams valgyti saldumynus yra mažiau pavojinga, nei moterims, mat jie taip greitai „neina“ į kūną. To priežastis visai paprasta – vyrų medžiagų apykaita yra daug geresnė, nei moterų.

Dėl įpročio nuolat valgyti gali būti kaltas hormonas serotoninas, kuris dar kitaip yra vadinamas geros nuotaikos hormonu. Jo poreikis traukia mus prie saldumynų. Norint, kad šis hormonas išsiskirtų, mes ir valgome saldėsius. Saldėsiai tampa vyrų „gelbėjimosi ratu“ nuo liūdesio, neurozės ar tiesiog prastos nuotaikos. Ir, žinoma, jei tai tampa nuolatiniu įpročiu, greitai pastebima, jog tas „gelbėjimo ratas“ užsidėjo ir ant šonų – vyras sustorėjo.

Vyrai, kurie itin dažnai nori saldumynų, turėtų pradėti naudoti chromo maisto papildus: saldumynų norisi tada, kai organizme stinga chromo.

Nors yra ir kita išeitis – pradėkite patys gaminti savo saldumynus. Tokie saldumynai bus daug sveikesni ir turėtų pažaboti jūsų saldumynų poreikį. Pavyzdžiui, džiovinti bananai arba avižiniai keksiukai, batonėliai – visa tai yra puikus saldus užkandis ne tik po sporto ar išalkus. Be to, kiekviena moteris, kuri mato vyrą virtuvėje – žavisi juo. Tad gal išties verta pasistengti ne tik dėl savęs, bet ir dėl mylimos moters?

Blogas įprotis: besaikis televizoriaus ar socialinių tinklų žiūrėjimas

Sprendimas: pakeiskite į knygos skaitymą, kryžiažodžių sprendimą, dokumentiką ar aktyvius pabėgiojimus vakarais su drauge

Smagiai įsitaisyti minkštame krėsle ir įbesti akis į televizorių ar telefono ekraną – tai bene kiekvieno vyro kasdienybė. Po įtemptos darbo dienos televizoriaus žiūrėjimas gali būti puiki priemonė atsipalaiduoti ir užmiršti dienos rūpesčius, tačiau būkite atsargūs, kad tai netaptų jūsų kasdieniniu įpročiu. Blogai, kai tai tampa įpročiu, ir net savaitgaliais ta magiška dėžutė ima ir pasiglemžia visą laisvą laiką.

Mokslininkų teigimu, televizorius ir socialiniai tinklai – tai tikri laiko žudikai, nuo kurių kenčia žmogaus gyvenimo kokybė. Atrodo, kas čia tokio, kad grįžęs vakare po darbo pažiūrėsite vieną ar kitą televizijos laidą. Tačiau ar kada nors susimąstėte, jog net ir tuo atveju, jei bent valandą žiūrėsite vakarais televizorių, per savaitę prarasite net 7 valandas, o per mėnesį – net 30! Paklauskite savęs, ką galėtumėte nuveikti per daugiau nei parą? O, išties, daug dalykų…

Nė viena moteris nesižavi vyru, kuris neturi aštraus proto, yra pasyvus ir praradęs gerą nuotaiką. Jei norite visų šių savybių neprarasti, stenkitės vengti ilgai žiūrėti televizorių. Žiūrėdami televizorių jūs esate visiškai pasyvūs, nes jums pateikiama jau visiškai apdorota informacija, kuri dažnai gali būti neigiamo turinio, bereikalinga. Norėdami neužteršti nereikalingomis naujienomis savo minčių, pasistenkite riboti laiką prie televizijos ekrano ir socialiniuose tinkluose. Visgi, jei norisi pažiūrėti kokią nors laidą per televiziją, pasistenkite, kad ji būtų dokumentinė, mokomojo tipo. Tokiu atveju laikas prie televizoriaus nebus švaistomas veltui, nes sužinosite kažką naujo.

Jei norite išsaugoti aštrų protą, turite nuolatos treniruoti savo smegenis. Televizoriaus žiūrėjimą drąsiai iškeiskite į knygos skaitymą, kryžiažodžio sprendimą ar kitus intelektą lavinančius pratimus.

Šis pratimas yra paimtas iš knygos „IQ kelias į sėkmę“. Pratimo tikslas – gerinti jūsų koordinaciją, kurią būtent ir lavina labirintų tipo užduotys. Šio pratimo strategija turėtų būti tokia: viena akimi turite žvelgti spręsdami, kuriuo keliu pasukti; kita akimi turite „vadovauti“ rankai ir sekti rašiklį, kuris žymės kelią. Reikia stengtis nei žvilgsniu, nei rašikliu nepamesti kelio ir šį pratimą atlikti kuo greičiau. Pasiklydus negalima apsisukti ir grįžti atgal.

Atėjus pavasariui, dar vienas būdas, kaip atsikratyti įpročio ilgai žiūrėti televizorių – pradėti bėgioti. Ir ne vienam, bet su savo mylima moterimi. Moteris, kuri rūpinasi savo kūno linijomis, tikrai neatsisakys drauge su jumis pramankštinti raumenis. Tokiu būdu sustiprinsite ne tik savo sveikatą, bet ir santykius.

Blogas įprotis: rūkymas ir alkoholio vartojimas

Sprendimas: atsisakykite tauriųjų gėrimų, o tabako cigaretes keiskite į nikotino kramtomas gumas

Šokiruojantys paveikslėliai ant cigarečių pakelio, nuolat teigiamos tiesos, jog rūkymas labai kenkia sveikatai ir kiekviena cigaretė trumpina gyvenimą, o kur dar didelė kaina už pakelį cigarečių – net ir visi šie faktai nepriverčia mesti rūkyti. Taip, tie, kas bent kartą gyvenime yra bandę atsisakyti rūkymo, žino, koks sunkus ir daug valios pastangų reikalaujantis procesas tai yra. Dažnai net ir įvairios kramtomosios nikotino gumos, pleistrai ar net specialūs vaistai nepadeda norui vėl ir vėl į save traukti tą pavojingą sveikatai dūmelį….

Psichologų teigimu, svarbiausia prieš metant rūkyti yra atsakyti sau pačiam, suprasti, kodėl rūkote, kodėl jums to reikia? Plaučių vėžys yra viena iš priežasčių, kodėl kiekvienas vyras turėtų atsisakyti rūkyti. Negana to, nikotinas skatina širdies ligas, rūkaliams kelis kartus didesnė ir infarkto rizika.

Faktas, jog moterims ne itin patinka rūkantys vyrai: nemalonus kvapas iš burnos, pageltę dantys, neskaisti oda – tai tikrai neprideda žavesio. Metę rūkyti pajusite, kad ne tik išvaizda, bet ir bendra savijauta tapo daug geresnė!

Alkoholis veikia toksiškai: jis rūgština organizmą, dėl to atsiranda širdies ligos, antsvoris, cukrinis diabetas. Be to, jis iš organizmo šalina skysčius, o su jais taip pat pašalina ir kitas naudingas medžiagas: C, B grupės vitaminus, kalį, natrį, magnį.

Priklausomybė nuo alaus – tai daugybės vyrų yda ir problema, su kuria reikia kovoti. Pasirodo, šis nestiprus gėrimas gali labai neigiamai paveikti kepenis, inkstus, širdį. Nuo alaus ir užkandžių prie jo dažnai vyrams atsiranda taip vadinamas „alaus pilvas“. Nieko keisto, nes alus išties sužadina apetito jausmą ir turi nemažai kalorijų. Ar žinojote, jog 100 ml alaus gali būti net 40 kcal, o tame pačiame kiekyje viskio – net 200 kcal?

Sakoma, kad moterys myli ausimis ir akimis. Taigi, tie, kurie nori patikti silpnosios lyties atstovėms, turėtų pasistengti negailėti joms gražių žodžių, komplimentų, karts nuo karto palepinti ne tik nupirktomis gėlėmis, bet ir savo rankomis pagamintais saldėsiais. Ne ką mažiau svarbu yra stengtis pažaboti blogus įpročius ir gyventi aktyvų gyvenimą. Moterys žino, kad vyrai, kurie rūpinasi savimi, mokės pasirūpinti ir jomis.