Šylantys orai žadina lietuvių lūkesčius susirasti širdies draugą. Pažinčių svetainės tyrime paaiškėjo, kad beveik kas antras vienišas lietuvis pavasarį laiko geriausiu metų laiku ieškoti antros pusės. Ir tai yra geriausias metas ne tik ieškoti, bet ir surasti meilę. Pasirodo, tam yra tvirtas mokslinis pagrindas, sakoma pranešime spaudai.

„Pavasario kerams neatsispiria nei vienas žmogus. Po ilgos pilkos žiemos šilti orai atneša daug naujų kvapų, daugiau spalvų, žmonės nusimeta storus rūbus ir pamatome šiek tiek nuogų kūnų. Šie nauji stimuliantai skatina mūsų smegenyse gamintis ir išsiskirti didžiulius kiekius meilės hormono – dopamino. Tad visi neišvengiamai tampame priklausomais nuo meilės“, – aiškina flirtas.lt ekspertas Marius Petrauskas.

Jo teigimu, meilės pradžia nepriklauso vien nuo smegenyse išskiriamo meilės hormono. „Daug sistemų turi dirbti išvien, kad žmogus pasijaustų įsimylėjęs, tačiau dopaminas yra pagrindinis kaltininkas. Jis priverčia mus norėti naujų potyrių, emocijų ir meilės“, – prideda M. Petrauskas.

Tyrimo metu 45 proc. respondentų prisipažino, kad pavasaris yra tinkamiausias metas ieškoti antros pusės. Beveik keturi iš dešimties nurodė, kad tam geriausiai tinka vasara. Dar 10 ir 6 proc. atitinkamai nurodė žiemą ir rudenį.

Jis taip pat parodė, kad jauniausi respondentai labiausiai nuverta pavasario galią. Tik trečdalis 18-24 m. jaunuolių renkasi pavasarį kaip geriausią metą surasti širdies draugą. Tačiau kuo respondentai vyresni, tuo dažniau nurodo būtent šį metų laiką. Daugiau nei pusė vyresnių nei 43 m. amžiaus pasirinko pavasarį.

Respondentai taip pat atskleidė, kad būtent pavasarį dažniausiai suranda savo išrinktuosius. Šį metą nurodė 42 proc. apklausos dalyvių. Daugiau nei trečdalis pažymėjo, kad antrą pusę dažniausiai suranda vasarą, o žiemą ir rudenį pasirinko atitinkamai 12 ir 10 proc. respondentų.

Tyrimas atliktas 2017 m. kovo viduryje. Jame dalyvavo 2169 respondentai iš visos Lietuvos, antros pusės ieškantys bent vienoje pažinčių svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)