Tyrimą atliko kelių universitetų Amerikoje mokslininkai, jie aiškinosi 52 588 suaugusiųjų seksualinius įpročius. Tiriamųjų grupę sudarė 26 032 heteroseksualūs vyrai, 24 102 heteroseksualios moterys, 452 gėjai, 550 biseksualių vyrų, 340 lesbiečių ir 112 biseksualių moterų, informuoja menshealth.com.

Tarp vyrų didelių neatitikimų nebuvo. 95 proc. heteroseksualių vyrų teigė visada patiriantys orgazmą. 89 proc. gėjų pranešė visada patiriantys orgazmą, 88 proc. biseksualių teigė tą patį.

O moterų atsakymai buvo labai skirtingi. Lesbietės sakė 86 proc. patiriančios orgazmą, o heteroseksualios moterys ir biseksualios moterys pranešė patiriančios orgazmą 65 ir 66 proc. atitinkamai.

Tad kodėl toks didelis skirtumas? Tyrėjai mano, kad taip galėtų būti dėl kelių priežasčių. Pirma priežastis – lesbietės geriau išmano moterų anatomiją ir žino klitorio stimuliavimo svarbą nei vyrai. Manoma, kad lesbietės dažniau keičiasi su partnerėmis vaidmenimis, kad jas patenkintų, nei tai daro vyrai.

Tyrėjai taip pat įsitikino, kad dažniau orgazmą patiriančios moterys dažniau praktikuoja oralinį seksą, pasako, kas joms lovoje teikia malonumą, yra patenkintos santykiais, dėvi seksualius apatinius, išbando naujas seksualines pozas, išbando analinį seksą, nevengia seksualių kalbų ir sekso metu išreiškia meilę. Tai skamba pagrįstai – juk daug moterų nepasako, ko nori miegamajame, o tos, kurios pasako, dažniau aptiria orgazmą.

Kitas mokslininkų pastebėjimas: „Moterys, kurios dažniau patiria orgazmą, pranešė užsiimančios oraliniu seksu, seksualinis aktas būna ilgesnis ir apskritai jos labiau patenkintos santykiais. Moterims ypač svarbu sekso metu įtraukti ir oralinį seksą.“

Koks didžiausias šio tyrimo autorių atradimas? Pasirodo, sunkiai patiriamas moterų orgazmas gali būti ne taip jau sunkiai patiriamas. Kadangi tiek daug lesbiečių reguliariai patiria orgazmą, tai rodo, kad tuo pačiu gali džiaugtis ir heteroseksualios moterys.

Tyrimo autoriai pabrėžė – spragą (patiriant orgazmą) būtų galima panaikinti, pasitelkus sociokultūrinius veiksnius ir skatinant vyrus ir moteris išbandyti įvairesnių dalykų seksualinio intymumo metu.

„Kitaip tariant, jei įtariate, kad mergina vaidina orgazmą, arba ji tiesiai šviesiai pareiškė, kad per seksą nepasiekia orgazmo, tai visiškai išsprendžiama problema.

Patarimai? Jei esate heteroseksualus vyras, vertėtų paklausti merginos ar žmonos, ką ji mano apie jūsų seksualinį gyvenimą. Net jei viskas gerai, būtų smagu paeksperimentuoti, išbandyti ką naujo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (328)