Tenka pripažinti, kad dauguma problemų sprendimų kyla dėl komplikuotų santykių, netinkamo požiūrio į save, komunikacijos sunkumų ar manymo, kad privalote elgtis vienaip ar kitaip. Patikėkite, tokiais atvejais nepadeda nei patys įmantriausi sekso žaislai, nei įspūdingos pozos, nei dietos.

Taigi kokios priemonės gali pagerinti seksualinio gyvenimo kokybę? Įspūdingesni orgazmai? Dažnesni lytiniai santykiai, kurie iš tiesų neteikia didelio džiaugsmo ir malonumo? Skirtingi partneriai? Neišmėginti dalykai, kurie galbūt nė nepatiktų? Tikrai ne.

Kokybiškesnis seksualinis gyvenimas reiškia galimybę labiau atsipalaiduoti, pasitikėjimą partneriu, susitelkimą į pojūčius ir rūpinimąsi miegamojo būkle (temperatūra, švara, privatumu ir pan.) tam, kad būtų galima mėgautis didesniu komfortu, rašo psychologytoday.com.

Štai iš tikrųjų seksualinį gyvenimą būtinai pagerinsiantys patarimai:

1. Naudokite patikimas kontracepcijos priemones. Nutrauktas lytinis aktas, tikėjimas, kad viskas bus gerai, ar viltys, kad ši diena nebuvo vaisinga, nėra tinkami apsaugos nuo neplanuoto nėštumo metodai.

Apsvarstykite vazektomijos galimybę. Ši procedūra nedaro jokio poveikio erekcijai ar ejakuliacijai, nes ji neturi nieko bendro su varpa.

Dar dėmesio vertos hormoninės kontracepcijos priemonės, kurių mūsų dienomis yra pačių įvairiausių rūšių, todėl toli gražu nebūtina apsiriboti tabletėmis. Šios priemonės neabejotinai veiksmingos, nesukelia jokio skausmo ir nedidina jūsų kūno masės. Dar galima naudoti spiralę, apie kurią po nesudėtingos procedūros galėsite pamiršti ne vieneriems metams.

2. Kyla klausimų? Kreipkitės į gydytoją. Savanoriškai gydytojui suteikite informacijos, kurios jis pats jūsų nė neprašo pateikti: informuokite, ar esate ištikimas, ar rūkote kaip kaminas, o gal nekenčiate jūsų sutuoktinio skleidžiamo kvapo. Jums atrodo, kad gydytojui nėra malonu kalbėtis tokiomis temomis? Laikas susirasti kitą gydytoją.

3. Atvirai pasikalbėkite. Jei jūsų sekso partneris skeptiškai vertina specifinius jūsų pomėgius ar poreikius, imkitės veiksmų. Aptarkite tai po kelių dienų. Būtinai turite išsiaiškinti, ar jūsų partneris nėra linkęs ieškoti jokių kompromisų, ar vis dėlto kartais jūs galėtumėte tikėtis kokių nors išimčių. Jei gaunate griežtai neigiamą atsakymą, kažin ar verta šį klausimą kelti artimiausius kelerius metus.

Partnerio paklauskite, kokie konkrečiai aspektai jūsų partneriui atrodo nemaloniausi. Nereikalaukite žmogaus pasiteisinti, tiesiog paprašykite atsakyti į klausimą ir suteikti jums svarbios informacijos. Galbūt jums pavyktų gauti tai, ko jūs norite, nepadarant partneriui to, ko jis ar ji nepageidauja. Pavyzdžiui, galbūt galima išmėginti kokių pikantiškesnių dalykų, išvengiant to, kas nepriimtina jūsų partneriui.

4. Drėkinti, drėkinti ir dar kartą drėkinti. Kiekvieną kartą, kai leidžiatės į seksualinių malonumų jūrą, nepamirškite apie būtinybę pasirūpinti drėgme. Nelaukite, kol atsiras poreikis naudoti lubrikantą. Svarbu suvokti, kad jis naudojamas tam, kad intymūs santykiai būtų malonesni, o ne todėl, kad yra poreikis jį naudoti. Patartina lubrikantą turėti šalia lovos, o ne laikyti jį vonioje (nebent mėgstate tai daryti būtent ten). Jei vaikai šią priemonę rastų, parinkite tinkamus žodžius jiems paaiškinti, kam reikalinga ši priemonė.

5. Jei lankotės pas psichologą, sakykite jam tiesą. Visada galima rasti tinkamą frazę savo mintims ir pojūčiams išreikšti, net jei jie nėra malonūs. Patikėkite, geri specialistai nenustebs ir pasistengs jus suprasti. Jei vis tik psichologas ar psichoterapeutas nesugeba jūsų suprasti, laikas keisti specialistą.

6. Bučiuokitės dažniau. Bučiniai nėra skirti vien tik preliudijai – jie skirti malonumui patirti. Bučiniai didina intymumą ir netgi dažnai suteikia daugiau džiaugsmo nei seksas. Nors dauguma yra patyrę, ką reiškia seksualiniai santykiai nejaučiant artumo, vis tik kažin ar kuris esame bučiavęsi su žmogumi, ant kurio pykstame. Štai kodėl bučiniai yra tokie svarbūs ir malonūs.

7. Nesimylėkite, kai nenorite. Nors tai skamba keistai, vis tik dauguma esame turėję lytinių santykių, kai visiškai jų nenorėjome. Tiesą pasakius, kur kas geriau tiesiai šviesiai prisipažinti partneriui, jei jaučiatės pikti, esate pernelyg susirūpinę dėl darbo ar vaiko, o galbūt tiesiog tai sukeltų jums stiprų nugaros skausmą.

Niekam nesate nieko skolingi, net jei jūsų partneris – nuostabus žmogus, todėl norite jam išreikšti dėkingumą. Kita vertus, visada galima paieškoti kompromisinio varianto. Pavyzdžiui, jei jaučiatės neapsisprendę, iškelkite papildomų sąlygų: „Esu tikrai labai pavargusi, taigi jei didžiąją darbo dalį padarysi tu ir jei tavęs neįžeis tai, kad nepasieksiu orgazmo, galime mėginti“.

8. Rinkitės „veiklas“ priklausomai nuo rezultatų, kurių siekiate. Seksas neapsiriboja vien tik tam tikrais partnerių kūnų judesiais. Kur kas svarbesni jausmai ir pojūčiai. Taigi stenkitės daryti tai, kas jums sukeltų pageidaujamų artumo, dėkingumo ar saugumo jausmų.

Patikėkite, šie dalykai kur kas svarbesni nei įsivaizdavimas, koks turėtų būti tikras, normalus ar įspūdingas seksas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (495)