Dalis žinovų tikina, kad moteris gali pasiekti orgazmą stimuliuojant vien tik vaginą, kiti aršiai nesutinka – būtina įtraukti ir klitorį, rašo „The Daily Mail“. Naujasis mokslininkų atliktas tyrimas skirtas plėsti suvokimą, kaipgi moteris turėtų būti jaudinama. Mokslininkai iš Konkordijos daro išvadą, kad moters patiriamas orgazmas tampa kur kas suprantamesnis, jei tik moteris žino, kas ją „užveda“.

Jei prisilietimai yra tinkami ir išlaikomas tinkamas ritmingumas, moteris gali patirti pačių įvairiausių rūšių orgazmų: klitorinį, stimuliuojant G tašką, gimdos kaklelį ar netgi prie genitalijų nepriskiriamas sritis: lūpas, spenelius, ausis, kaklą, kojų ar rankų pirštus. Kiekvienos moters atveju pojūčiai būna skirtingi.

Vis tik specialistai nerekomenduoja partneriams, aptikusiems veiksmingą formulę, užmigti ant laurų. Svarbu žinoti, kad vyro kūno žemėlapis visada išlieka toks pat, o štai moters jautriosios vietelės kinta.

Skirtingi partneriai, aplinka, garsai ir patirtys atlieka skirtingus vaidmenis ir kloja moters kelio į orgazmą pamatus.

„Skirtingai nei vyrai moterys gali sukaupti pačių įvairiausių su orgazmais susijusių patirčių, besikeičiančių joms žingsniuojant gyvenimo keliu, – įsitikinęs psichologijos profesorius Jimas Pfausas. – Erotinis moters kūno žemėlapis nėra išraižytas akmenyje ir labiau primena besivystantį patirčių procesą, atradimus ir kūrybą“, – pridūrė jis.

Šį tyrimą atlikę mokslininkai analizavo, kaip gi keitėsi ginčai dėl klitorio ir vaginos stimuliavimo nuo Viktorijos laikų. Mokslininkų komanda, atlikusi tyrimą, iš esmės atsisakė idėjos dėl vienintelio egzistuojančio stimuliavimui tinkamo moters kūno ploto ir vienos formulės, skirtos moteriai sujaudinti.

Nors moters klitoris išraizgytas 8 tūkst. nervinių galūnių (du kartus daugiau nei penis), vis tik tai nėra įjungimo mygtukas, garantuojantis sėkmingą stimuliavimą. Itin reikšminga bendro orgazmo pasiekimo dalis – tai moters suvokimas, kaip kiekviena jos kūno dalis reaguoja į skirtingus pojūčius.

„Orgazmai neturi nei kilti iš vienos vietos, nei iš visų. Dar jie neturi kiekvienai moteriai būti tokie pat, netgi tos pačios moters skirtingos seksualinės patirtys neturi būti vienodos, – tikino jis. – Patirtis, vienos ar visų jautrių zonų stimuliavimas susijungia į bendrą pojūčių, veiksmų, kūno padėčių, susijaudinimo ir konteksto paveikslą.“

„Ši jausminio indėlio kombinacija – malonumą ir orgazmą masturbacijos ar sueities metu garantuojantis dalykas, – konstatavo jis. – Kitaip tariant, manome, kad skirtingais gyvenimo etapais moterys patiria skirtingų orgazmų, skirtingų pojūčių skirtinguose kontekstuose ir su skirtingais partneriais.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)