Moteriai visada būna svarbūs du klausimai: ar mylimasis taps jos vyru ir ar jis bus geras, patikimas vyras.

Atsakingumas

Vyras gali kiek tik nori kartoti kad yra atsakingas, bet ši savybė matosi, kai žodžiai sutampa su poelgiais. Kai jis randa laiko aplankyti ligoninėje, paimti vaiką iš darželio ir pavedžioti šunį, jei pažadėjo.

„Būtent ši savybė formuoja vyro patikimumo pojūtį, kurį taip vertina moterys. Juk bet kokioje šeimoje kyla situacijų, kai jai būtina jausti, kad pasikliauti sutuoktiniu. O jai bus sunku, jei jis nuvilia, nesilaiko žodžio.“

Santykiai, kuriuose yra atsakingumo ir patikimumo, tampa tvirti, atlaiko bet kokius gyvenimiškus išbandymus – ar tai būtų vaikų gimimas, ar namų remontas, išvykimas gyventi į kitą miestą, ar viskas vienu metu.

Empatiškumas (dėmesingumas)

Kiekvienai moteriai malonu, jei mylimasis pastebi naują šukuoseną ar suknelę. Deja, toli gražu ne visi vyrai yra dėmesingi, dėl to ant jų pykstame.

Tai nėra blogai. Todėl šeimyniniame gyvenime labai svarbus vyro mokėjimas būti dėmesingam mylimos moters jausmams, emocijoms, t. y. – vidiniam pasauliui.

„Puiku, kai vyras dalinai identifikuojasi su partnerės išgyvenimais, juos supranta, tačiau nesusilieja su jais. Dėl šios svarbios savybės poroje formuojasi artumas, prisirišimas, be kurių būtų neįmanomi tvirti ilgalaikiai santykiai.“

Kai du žmonės dėmesingi vienas kitam, ryšys tarp jų pasidaro toks tvirtas, kad pora sudaro savo mikrosociumą, atskirą nuo pasaulio. Jame randa saugumą, apsaugą.

Kantrumas

Būtent kantrumas, o ne pakantumas. Gebėjimas ištverti stresą, barnius, nepalūžti nuo problemų ir išsaugoti pusiausvyrą šalia emocionalios moters. O ne šiaip tylint pakęsti žmones ir situacijas, kurios nepatinka, verčia kentėti.

„Ši savybė ypač svarbi, kai gimsta vaikai. Juk jie – netikėtumų ir nelauktų situacijų šaltinis, kurias reikia sugebėti atlaikyti.“

Ir be vaikų gyvenimas būna nenuspėjamas, todėl gerai, jei vyras sugeba atlaikyti emocijas, nesvarbu dėl kokios priežasties verda aistros.

Humoro jausmas

Ne sarkazmas, ne pikta ironija, o absoliučiai pozityvus humoro jausmas.

„Jei žmogus moka pasijuokti iš situacijos, aplinkinių, o ypač – iš savęs, vadinasi, jis geba analizuoti gautą patirtį, ją transformuoti ir konstruktyviai reaguoti.“

Pasirodo, humoro jausmas – puikus psichologinis apsauginis mechanizmas. Mokėjimas iš kažko ir iš savęs pasijuokti yra daugelio kitų dalykų rodiklis – žmogaus lengvumo, jo atvirumo aplinkiniams.

Kryptingumas

Ši savybė nesusijusi su sėkme versle. Kalbame apie sugebėjimą kelti realistinius tikslus ir jų siekti, įveikiant kelyje kylančias kliūtis. Apie mokėjimą organizuoti stichiškai kylančias aplinkybes ir neleisti, kad jos išmuštų iš vėžių.

„Tai mokėjimas rasti laiko ir jėgų tam, kad skirtų dėmesio mylimai moteriai, nepaisant sergančių senelių, kamščių kelyje, reiklių viršininkų. Todėl kad mylima moteris vyrui visada prioritetas. Jei jis nepasiekia tikslo su ja pasimatyti, vadinasi, ne taip stipriai jam jos reikia.“

Kryptingumas – ne tik vyro talentas būti patikimu, bet ir apskritai apibūdina jo gebėjimą kažką sukurti. Juk šeima – didelio bendro darbo rezultatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)