Orgazmas gali būti toks pat nenuspėjamas, kaip kavinė, kurioje putų kiekis latės kavoje būtų būtent toks, kokio norite.

Nors iš esmės dauguma mūsų supranta, kaip veikia mūsų kūnas, ir kokį mygtuką apačioje reikia paspausti, kad nuskristume į devintą dangų, tas mygtukas kažkodėl ne visada suveikia, kai mylimės su partneriu.

Goodhousekeeping.co.uk cituoja sekso tema rašančius autorius, sekso trenerius ir kitus specialistus ir išgrynino 10 patarimų, kurie padės patirti stipresnį ir kokybiškesnį orgazmą.

1. Dieną fantazuokite apie seksą kiek tik įmanoma daugiau

Knygos apie tai, kaip pasiekti malonumą intymaus artumo metu, „The Sex & Pleasure Book: Good Vibrations Guide to Great Sex for Everyone“ bendraautorė Carol Queen sako: „Viena iš sudedamųjų mūsų seksualumo dalių yra smegenys: susijaudinti galima vien nuo minčių. Taip pat derėtų nepamiršti, kad jūs nebūtinai turite įgyvendinti viską, kas iškyla jūsų fantazijose – jos gali jus įkaitinti, kad labiau susijaudintumėte darydamos tai, ką norėsite daryti realybėje.“

2. Garsiai pasakykite visus nešvankius dalykus, apie kuriuos galvojate, bet nedrįstate išsakyti

Išsakomi dalykai neturi būti tobuli, o tai, kad jaučiatės nejaukiai – normalu. Sakykite garsiai, kad ir kaip jums tai išeina ar kad ir kokius jausmus sukelia. Be to, C. Queen sako, kad garsiai išsakant mintis apie seksą, smegenyse aktyvuojamos tos pačios sritys, kaip ir paties fizinio akto metu. Viskas yra susiję.

3. Judinkit kūną taip, kad pajustumėt malonumą

Judesiai net neturi būti seksualūs. Žinote, kaip kartais būna, kai bėgiojate ar esate jogos pamokoje ir staiga nei iš šio nei iš to seksualiai susijaudinate? Taip nutinka būtent dėl to, kad judinate kūną, o judindamos kūną kartais netyčia išjudiname ir seksualius taškus.

4. Lieskite ir kitas savo vietas

C. Queen aiškina, kad sekso ekspertai mišriu orgazmu vadina orgazmą, kuris pasiekiamas vienu metu stimuliuojant klitorį ir makštį arba spenelius ar kitas kūno dalis. C. Queen aiškina: „Iš esmės tai reiškia, kad siunčiate seksualinius signalus į dvi erogenines zonas vienu metu. Tokiu būdu galite atrasti naujų, dar nepatirtų pojūčių ir pasiekti kitokios kokybės kulminaciją.“ Tad rekomenduojame nesusitelkti vien į klitorį – pabandykite stimuliuoti krūtų spenelius arba vidinę šlaunų pusę. Eksperimentuokite, bandykite, siekite mišraus orgazmo visais įmanomais būdais.

5. Mažiau galvokite, susitelkite į kūno pojūčius

Gal tai ir skamba kaip savaime suprantamas dalykas, bet C. Queen sako, kad jis turi mokslinį pagrindą ir vadinamas „susitelkimu į pojūčius“, kai visas dėmesys nukreipiamas į tai, ką jaučia kūnas. C. Queen sako: „Mintys apie tai, kaip atrodote tokioje pozoje arba apie tai, ar pavyks pasiekti kulminaciją per konkretų laiką, mažina susijaudinimą ir trukdo atsipalaiduoti. Išmeskite jas iš galvos ir susitelkite tik į kūno pojūčius.“ Tiesiog atsigulkite ir susikoncentruokite į kūno dalis, ką kiekviena jų jaučia. Pasistenkite blokuoti visas kitas mintis.

6. Darykite Kėgelio pratimus

Amerikos seksualinio švietimo specialistų, seksologų ir terapeutų asociacijos prezidentė Beverly Whipple sako, kad tyrimais įrodyta, jog Kėgelio pratimai padeda moterims pajusti geresnį orgazmą. B. Whipple pasakė Cosmopolitan.com: „Kuo stipresni gaktos stuburgalio raumenys (pubococcygeus, PC) – tie, kurie susitraukinėja orgazmo metu arba kai sulaikome šlapimo srovę – tuo stipresnį orgazmą moteris jaučia. Vienas iš svarbiausių dalykų, ką reikia daryti, jei norite išmokti pasiekti daugybinius orgazmus, ir yra PC raumenų stiprinimas darant Kėgelio pratimus.“ Verta pabandyti, ar ne?

7. Masturbuokitės prie partnerio

Tai ne tik labai seksualu ir jaudina, bet ir yra puiki mokomoji priemonė partneriui, ką reikia daryti, kad padėtų jums pasiekti kulminaciją. O kai mylimasis darys tai, ką matė darant jus, orgazmą patirsite dar greičiau.

8. Pasakykite partneriui, ką jis konkrečiai turi daryti

Prisiminkite C. Queen patarimą apie tai, kad nešvankios kalbos padeda protui susijaudinti, ir konkrečiai pasakykite savo partneriui, ką jis turi daryti. Nešvankios kalbos ne tik jus abu beprotiškai sujaudins (o jūsų prote suaktyvės seksualinio malonumo taškai), bet ir gausite būtent tai, ko norite. O partneriui patiks rasti tiesų kelią į jūsų kulminaciją.

9. Masturbuokitės neturėdamos tikslo pasiekti orgazmą

Lieskite save (arba leiskite partneriui jus liesti) su vieninteliu tikslu – išsiaiškinti, kas teikia malonumą. Yra tikimybė, kad atrasite netikėtų vietų ar pojūčių, ir nuo jų, jei norėsite, galėsite eiti iki galo.

10. Masturbuokitės skirtingomis pozomis

Pabandykite masturbuotis klūpėdama ant keturių, kaip „šuniuko“ pozoje arba masturbuokitės apsižergusi pagalvę kaip „moteris viršuje“ pozoje. Taip suprasite, kokioje pozoje lengviau pasiekti orgazmą su partneriu. Kai būsite dviese, galėsite jam pasiūlyti išbandyti vieną ar kitą pozą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)