Tačiau jau geriau pačiam pasakyti, negu leisti, kad partnerė pamatytų. Nes juk naktinė poliucija – sėklos išsiveržimas miego metu yra ne kas kita, kaip nevalingas orgazmas, kurio gėdintis visai nereikėtų.

Erotinės fantazijos miego metu ir „šlapi sapnai“ – kaip tai susiję?

Vyrai daug dažniau nei moterys susiduria su erotiniais vaizdiniais savo galvoje. Užtenka pamatyti gražią merginą ir štai, vyro fantazija ją mintyse jau nurenginėja. Tačiau nebūtina merginos net ir pamatyti, užtenka tik galvoti.

Prieš miegą apmąstant dienos įvykius, žmones, kuriuos sutikome, dažnai dėmesį skiriant teigiamiems, gražiems dienos potyriams, svajojame ir savo pasąmonėje užprogramuojame erotinius sapnus.

Vieniems erotiniai sapnai nesukelia jokių problemų, o štai kitiems, REM miego fazės metu, tampa išsiliejusios spermos priežastimi. Teigiama, kad daugiau nei 80 proc. vyrų yra bent kartą savo gyvenime patyrę „šlapius sapnus“.

Moteris taip pat gali aplankyti „šlapi sapnai“, kurie gali pasireikšti vaginos sudrėkimu ar netgi stipriu orgazmu miego metu, tačiau dažna moteris jų gali net ir nepastebėti, nes moters vagina, kitaip nei vyro varpa, – nepalieka išorėje jokių susijaudinimo ženklų.

Ejakuliacija miego metu – brendimo reiškinys?

Naktinė poliucija dažnai prasideda brendimo laikotarpiu. Paaugliui miego metu sperma gali išsiveržti ir be lytinio akto, netikėtai. Tad tėvai savo paaugliams turėtų papasakoti, kas ir kaip vyksta organizme, kad jaunuoliai nebijotų ir nesijaudintų dėl tokių brendimo požymių. Tačiau kaip kalbėti su paaugliu ir dar tokiomis intymiomis temomis?

Reikėtų ramioje aplinkoje paauglio paklausti, ar jo neslegia jokios problemos, tame tarpe ir intymios. Žinoma, didelė tikimybė, jog paauglys nenorės pasipasakoti savo tėvams. Tuomet tėvai patys privalo pasakyti, jog įvairios sveikatos problemos, net ir tokios kaip naktinės poliucijos, yra normalus reiškinys, kuris nekenkia sveikatai, o priešingai, rodo, kad vyro reprodukcinė sistema tinkamai funkcionuoja, nevargina jokie erekcijos sutrikimai.

Ar lytinių santykių neturėjimas vyrams gali išprovokuoti naktinę poliucija?

Pasitaiko, kad ir tie vyrai, kurie ilgą laiką neturėjo lytinių santykių naktį, miego metu, gali ryte atsikėlę pamatyti, jog juos aplankė „šlapi sapnai“. Taip yra todėl, kad organizmas turi ir šalina vyro lyties organe susikaupusią sėklą ir tai nėra nieko blogo bei gėdingo.

Dauguma jaunų vyrų, kurie patiria „šlapius sapnus“, yra linkę spręsti ir gydytis šią neva „ligą“ labai paprasta priemone – masturbacija. Išties, masturbuojantis išsilieja sperma, vadinasi, pamažėja ir tikimybė nakties metu patirti „šlapius sapnus“, tačiau prie masturbacijos yra greitai priprantama, tad reikėtų ieškoti kitų priemonių, kaip sumažinti „šlapių sapnų“ tikimybę.

Kaip būtų galima išvengti „šlapių sapnų“?

Norint sumažinti arba išvengti „šlapių sapnų“ reiktų savo mityboje vartoti kuo mažiau aštraus maisto. Aštrus maistas skatina skysčių kaupimąsi organizme.

Puodelis šalavijų arbatos prieš miegą, manoma, kad gali būti puiki priemonė prieš „šlapius sapnus“.

Taip pat reikėtų vengti įvairių seksualinių simuliantų, o ypač prieš miegą. Pornografiniai filmai ar žurnalai turėtų būti tabu tiems, kas nori atsikratyti naktinės poliucijos.

Sakoma, jog kai ramus protas – ramus ir kūnas. Tad reikėtų pradėti praktikuoti jogą ar tantrą.

Stengtis palaikyti normalius, reguliarius lytinius santykiu su partnere. Be to, partnerė turėtų žinoti apie vyro naktinę poliuciją. Kai vyras bus ramus, nesijaudins ir negalvos: „O ką mano partnerė dabar pagalvos apie mane?“, dauguma problemų susitvarkys savaime.