Nekaltybės praradimas

Nekaltybės praradimas jaudina ir gąsdina. Dažniausia kalbama, ką ši patirtis reiškia merginai, nes ji susiduria ne tik su psichologiniais, bet ir fiziniais pokyčiais. Tačiau vaikinams pirmoji naktis įvaro ne ką mažiau baimės.

„Kaip turėčiau elgtis?“, „Ką apie mane pagalvos partneris?“ – panašūs klausimai sukasi abiejų galvose. Štai 10 patarimų, padėsiančių nebebijoti pirmųjų lytinių santykių ir tinkamai jiems pasiruošti:

1. Patikimas partneris. Svarbiausia, kad šalia būtų geras žmogus. Vargu, ar daug kas džiaugiasi praradę nekaltybę su vakarėlyje sutiktu girtu nepažįstamuoju... Juk tą žmogų prisiminsite visą gyvenimą. Geriausia, kad tai būtų jūsų antroji pusė, kurią pažįstate pakankamai ilgai ir ja pasitikite.

2. Laikas. Dabar jaunuoliai „atsikratyti“ nekaltybės skuba taip, tarsi ji būtų sunki našta. Nors dauguma draugų jau seniai mėgaujasi kūniškais malonumais, tai nėra ženklas, kad ir jūs privalote elgtis taip pat. Nekaltybę geriausia prarasti tuomet, kai jaučiatės tam pasiruošę. Jeigu manote, kad privalote tai padaryti – reiškiasi dar neatėjo reikiamas laikas.

3. Vieta. Pirmi intymūs santykiai kelia daug nerimo. Todėl norėdami išvengti papildomo streso, pasirinkite tinkamą vietą. Nekaltybės praradimui netiks nei tualeto kabina, nei galinė automobilio sėdynė, nei liftas, nei kambarys, už kurio sienų televizorių žiūri tėvai... Būtina rasti ramią, privačią ir patogią erdvę, kur galėsite neskubėti, nebijosite, kad kažkas jus užklups.

4. Kūno pažinimas. Masturbacija vienas geriausių būdų pažinti savo kūną. Tokiu būdu merginos sužinos, kurios jų vietos jautriausios, kas teikia didžiausią malonumą. Tai padės labiau atsipalaiduoti, o gal net patirti orgazmą per pirmuosius lytinius santykius. Jeigu partneris taip pat neturi patirties, tokios žinios gali virsti aukso lobynu. Reikės tik jį nuvesti teisingu keliu. Vaikinams masturbacija gali padėti išmokti kontroliuoti ejakuliaciją. Juk niekas nenorėtų, kad pirmasis „pasirodymas“ truktų vos kelias minutes!

5. Apsisaugojimo priemonės. Tikriausiai niekas neplanuoja pradėti naują gyvybę per pirmuosius lytinius santykius. Todėl būtinos kontraceptinės priemonės. Jeigu turite nuolatinį partnerį, kartu su juo išsirinkite abiem patogiausią apsisaugojimo būdą. Vis dėlto geriausia priemonė – prezervatyvas. Jį paprasta naudoti, be to, jis apsaugo ne tik nuo neplanuoto nėštumo, bet ir lytiškai plintančių ligų. Tai ypač svarbu, jeigu nekaltybę padovanojate menkai pažįstamam žmogui.

6. Aplinka. Dažnai nekaltybę prarasti pasiruošę jaunuoliai yra tiek susikoncentravę į pagrindinį veiksmą, kad net negalvoja apie juos supančią aplinką. Kodėl jai nesuteikus šiek tiek jaukumo ir romantiškumo? Žvakių šviesa, malonus smilkalų aromatas, jausminga muzika... Tai padės šiek tiek atsipalaiduoti ir pamiršti jaučiamą baimę.

7. Kalbėtis. Nesvarbu, ar abu partneriai skaistūs, ar tik vienas jų, visuomet verta pasikalbėti apie ramybės neduodančius klausimus. Jeigu nė vienas partnerių neturi seksualinės patirties, bus ramiau žinant, kad baugu abiem. Tačiau jei vienas jūsų jau turėjęs lytinių santykių, tai galės kitą nuraminti, patarti.

8. Skausmas. Didžiausias merginų siaubas prarandant nekaltybę – skausmas. Apie jį daug kalbama, rašoma, tačiau jis nėra toks baisus, kaip atrodo. Daugeliu atvejų mergystės plėvė yra šiek tiek pažeidžiama dar gerokai prieš pirmuosius lytinius santykius. Tai nutinka sportuojant, naudojant tamponus ir pan. Taigi per pirmoji naktis tikrai nebus labai skausminga. Neverta bijoti ir kraujo. Vienoms jo būna daugiau, kitoms mažiau, tačiau tikrai nepaskęsite jo klane. Kai kurios merginos per pirmuosius lytinius santykius visiškai nekraujuoja.

9. Pasiruošti. Jeigu norite jaustis ramiau, būtina įsitikinti, kad jūsų kūnas atrodo estetiškai ir patraukliai. Tuomet prarandant nekaltybę bent dėl to neteks sukti galvos. Nė neverta kalbėti apie savaime suprantamą higieną ar depiliaciją, bet būtina priminti, kad nepaprastą galią turi dailus apatinis trikotažas. Jis suteiks pasitikėjimo savimi, kurio pirmąją naktį tikrai šiek tiek trūks.

10. Sekso poza. Naudinga iš anksto pasidomėti pirmam kartui tinkamiausiomis pozomis ir jas aptarti su partneriu. Per pirmuosius lytinius santykius nerekomenduojama bandyti nieko įmantraus. Geriausiai – misionieriaus poza. O jeigu mergina turi patirties, tai gali valdyti situaciją ir džiaugtis raitelės poza.