Dėl to sekso ne tik norisi mažiau, bet ir pasitenkinimas nebėra toks įspūdingas. „Norint pasiekti orgazmą teks pasistengti labiau“, – pridūrė ji.

Vis dėlto nevertėtų pasiduoti be kovos.

„Seksas neturi galiojimo datos“, – įsitikinusi specialistė. Taigi jei norite patirti daugiau orgazmų, pasinaudokite ekspertų rekomendacijomis ir tęskite gyvenimo džiaugsmus, rašo „Huffington Post“.

1. Sumažinkite alkoholio ir rūkalų kiekį

„Rūkymas ir alkoholio vartojimas kenkia labiausiai“, – patikino P. Schwartz. „Šie du žalingi įpročiai siaurina venas ir arterijas, taigi apsunkinamas genitalijų aprūpinimas krauju“, – teigė specialistė. Taigi atsisakę arba bet jau maksimaliai apriboję šių žalingų medžiagų pateikimą į organizmą galėsite džiaugtis stipresniu orgazmu ir iš esmės atgaivinti savo seksualinį gyvenimą.

2. Mankštinkitės

Joan Price iš Kalifornijos universiteto patvirtina, kad reguliari mankšta gali pagyvinti sulėtėjusią kraujotaką. Atlikto tyrimo rezultatai patvirtina, kad vidutinio amžiaus vyrai, pradėję tris ar keturis kartus per savaitę skirti po valandą mankštai, pripažino, kad jų seksualinis gyvenimas tapo aktyvesnis, o orgazmai – dažnesni.

Mokslininkai iš Teksaso universiteto nustatė, kad 20 min. dviračiu važiuojančių moterų lyties organų audinių aprūpinimas krauju padidėjo 169 proc. Taigi J. Price primygtinai rekomenduoja prieš seksą skirti laiko mankštai.

3. Orgazmus įtraukite į dienotvarkę

„Kuo daugiau orgazmų patiriate, tuo lengviau jums bus juos pasiekti“, – patikino J. Price. Ji netgi rekomenduoja patirtus orgazmus fiksuoti kalendoriuje. Kiekvieną savaitę patartina suplanuoti bent du orgazmus, kuriais mėgausitės kartu su partneriu arba vieni. „Jei įprasite reguliariai patirti orgazmą, nepriklausomai nuo to, ar nuotaika tam palanki, ar ne, jų norėsite labiau ir jie jums taps lengviau pasiekiami“, – neabejojo specialistė.

4. Eksperimentuokite su vibratoriumi

„Kuo vyresni tampame, tuo dažniau mums prireikia papildomo stimuliavimo, kad būtų pasiektas tas pats taškas“, – įsitikinusi seksualines problemas savo pacientams padedanti spręsti psichologė Laurie Betito. „Moterims reikia tiesioginio klitorio stimuliavimo“, – patikino L. Betito. Tam puikiai tiks vibratoriai ir kiti sekso žaisliukai, kurių pasiūla šiais laikais iš tiesų milžiniška.

5. Atidėkite vakarienę

Romantiška vakarienė – ne pati puikiausia mintis, jei planuojate naktį mėgautis seksu. „Iš tiesų orgazmą patirti bus ne taip lengva, nes kraujotaka bus nukreipta į virškinamąjį traktą, o ne genitalijas“,– įspėjo J. Price. Taigi prieš vykdami vakarienės užsukite į miegamąjį arba užsisakykite maisto į namus, kurį su pasimėgavimu suvalgysite po visko.

6. Pasikalbėkite

Kūnui keičiantis dėl amžiaus keičiasi ir jūsų poreikiai. „Jei partneris jums jaudinti visada naudoja tas pačias technikas, jūs galimai nepatirsite to, ko tikitės“, – įspėjo L. Betito. Ta pati taisyklė galioja ir partneriui. Nepamirškite, kad galite atvirai pasikalbėti su partneriu apie šiuos dalykus, jei tik pastebite vienokius ar kitokius pokyčius.

7. Venkite skausmingo sekso

Dėl mažėjančio estrogeno kiekio kraujyje makštis gali išsausėti, o jos sienelės tampa jautresnės.

„Skausmas neleidžia atsipalaiduoti, todėl negalite patirti orgazmo“, – teigė L. Betito. Nesklandumus patartina aptarti su gydytoju, kuris jums skirs gydymą estrogeno preparatais kremo arba tablečių pavidalu. Taip pat patartina įsigyti be recepto parduodamų lubrikantų ir kitokių makšties drėkinimui skirtų priemonių.

8. Spręskite rimtas problemas

Erekcijos sutrikimų vyresnio amžiaus vyrams pasitaiko kur kas dažniau, o tai neišvengiamai keičia seksualinį gyvenimą. Gyvenimo būdo keitimas, pavyzdžiui, sportas, rūkalų atsisakymas ar Viduržemio jūros regiono mitybos planas (daug žuvies, riešutų, daržovių ir alyvuogių aliejaus) dažnai gali šią problemą išspręsti.

Vis dėlto jei problema rimta, būtina konsultuotis su gydytoju dėl galimų jos šalinimo būdų.

9. Skirkite laiko sau

Sveikatos būklė ir santykių statusas gali keistis, tačiau tai neturėtų riboti jūsų galimybių patirti malonumą. Anot J. Price, seksualinis pasitenkinimas – tai dalykas, kurį galima patirti ir kuriuo galime mėgautis nepriklausomai nuo to, turite tam tikru metu partnerį ar ne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)