Jau per pirmąjį šios vasaros mėnesį Vilniuje susituokė 715 porų, 20 iš jų tuoktuves surengė netradicinėse erdvėse. Kiekvienais metais neįprastose vietose sudaromų santuokų vis daugėja – prieš šešerius metus tokių santuokų buvo 110, pernai jų skaičius išaugo bene dvigubai – iki 192.

Vilniaus mieste jaunavedžiai dažniausiai tuokiasi tokiose vietose kaip Vilniaus rotušė, Verkių rūmai, Vilniaus Universiteto Botanikos sodas, pramogų ir poilsio centras „Belmontas“ bei kt. Vienos iš įdomiausių tuoktuvių vietų – kino teatras „Pasaka“, Geležinkelių muziejus, Pučkorių atodanga, viešbučio stogas.

Pasak Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Ilonos Jurgutienės, vilniečiai vis dažniau tuokiasi ir vilkėdami netradicinę aprangą. Nors vis dar dominuoja balta nuotakos suknelė, tačiau jaunieji nustebina, vilkėdami visiškai netradicinius drabužius – pagoniško ar roko stiliaus apranga, ryškiaspalviais kostiumais ir suknelėmis.

Kaip ir santuokos Civilinės metrikacijos skyriuje, taip ir pasirinktoje netradicinėje vietoje, datą reikia užregistruoti mažiausiai mėnesį prieš tuoktuves. Vilniaus Santuokų rūmų darbuotojai pažymi, kad vasara, ypač liepos ir rugpjūčio mėnesiai – tuoktuvių metas, tad norint tuoktis vasarą ir savo pasirinktoje vietoje, patartina prašymą pateikti kiek įmanoma anksčiau. Populiariausias tuoktuvių laikas – 13, 14 ir 15 val. šeštadieniais. Kitomis savaitės dienomis bei valandomis santuokų sudaroma ne tiek daug, tad paprastai pakanka santuoką užregistruoti ir prieš mėnesį.

Galima pasidžiaugti, kad Vilniuje kiekvienais metais sutuokiama vis daugiau jaunavedžių. 2010 m. sostinėje sutuoktos 5529 poros, o praėjusiais metais – 6117. Jau per šių metų birželio mėnesį Vilniuje vieni kitiems meilę prisiekė 715 porų, o liepą ir rugpjūtį santuokų numatyta dar daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt