Viktorijos laikų žmonės tai suprato kaip prievartą prieš save. Tais laikais masturbacija buvo laikoma daugumos fizinių ir psichologinių negalavimų priežastimi. Moralinės ir medicininės panikos epogėjuje vienas XIX amžiaus ekspertas pareiškė: „Be jokių abejonių, ši psichinė liga atsiranda dėl masturbavimosi“.

Laimei, per nuo to laiko praėjusius du šimtmečius įvyko dramatiški pokyčiai ir mokslo žinių pasaulyje, ir kultūriniame požiūryje. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad šiais laikais masturbuojasi apie 38 procentai moterų ir 61 procentas vyrų.

Apžvelkime, kaip stipriai visuomenė pajudėjo į priekį nuo karalienės Viktorijos laikų ir aptarkime, kokią naudą masturbavimasis duoda sveikatai.

1. Gali užkirsti kelią depresijai

Moksliniai tyrimai rodo, kad orgazmo metu išsiskiria daug endorfinų, kurie savo ruožtu neleidžia pasireikšti depresijai.

2. Gali sumažinti gimdos kaklelio vėžio riziką

Vieno turimo duomenimis, moterų masturbacija gali apsaugoti nuo gimdos kaklelio infekcijų, nes orgazmai reguliariai veikia gimdos kaklelį.

3. Tai teigiamai veikia savivertę

Pasak specialistų, jeigu žmogus palankiai vertina masturbavimąsi, jis palankiau vertina ir savo kūną bei seksualumą.

4. Padeda išsimiegoti

Orgazmai mažina kraujo spaudimą ir išlaisvina endorfinus, dėl ko po masturbavimosi lengviau panyrama į saldų miegą.

5. Palengvina mėnesinių skausmus

Daugelis moterų tvirtina, kas masturbavimasis sumažina ar net panaikina mėnesinių skausmus.

6. Sumažina prostatos vėžio riziką

Naujausiame Kasmetiniame Amerikos urologų susitikime buvo pristatytas tyrimas, pasak kurio, mažiausiai kartą per mėnesį ejakuliaciją patiriantys vyrai vėliau rečiau susiduria su prostatos vėžio rizika.

7. Negresia lytiniu keliu plintančios ligos

Vien Jungtinėje Karalystėje lytiniu keliu plintančios ligos, pradedant ŽIF ir baigiant sifiliu, kasmet diagnozuojamos beveik pusei milijono žmonių. Dėl akivaizdžių priežasčių masturbavimasis su tokia rizika nesusijęs, jeigu neseniai neturėjote kontaktų su šiomis ligomis sergančiu asmeniu.

8. Tas pats pasakytina ir apie nepageidaujamą nėštumą

Priežastys tos pačios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)