„Lietuva yra nykstanti tauta, o tam, kad galėtume pakeisti situaciją, turime žinoti realią situaciją. Mūsų apklausos atskleidžia kaip mąsto, elgiasi ir reaguoja antrųjų pusių ieškantys lietuviai. Tai nėra užsienio šalių nežinomų mokslininkų fakteliai. Dalinamės žiniomis apie mūsų tautiečius ir viliamės, kad geriau pažindami save bei priešingą lytį, jie lengviau susiras antras puses ir Lietuva nebebus nykstnati“, – sako pažinčių svetainės ekspertas Marius Petrauskas.

Viename iš tyrimų vyrai atskleidė, kad ieškant antros pusės moterų išvaizda jiems yra bene svarbiausias kriterijus. Visgi, paprašyti įvertinti savo išorinį grožį, nebuvo tokie drąsus ir save įvertinto kritiškai.

Susipažindami internete ir vaikinai, ir merginos nori pasirodyti geresni nei yra. 45 proc. jų pagražina vienokią ar kitokią informaciją apie save. Merginos dažniau nei vaikinai retušuoja savo nuotraukas, vaikinai – koreguoja savo amžių. Abi lytis vienodai dažnai nutyli savo žalingus įpročius.

Jaunos moterys ieško šiek tiek vyresnių vyrų, o vyresnės – šiek tiek jaunesnių vyrų. Vyrai dažniausiai ieško jaunesnių partnerių. Ypač vidurio amžiaus krizės metu.

Kai ieško antros pusės, moterys daugiau dėmesio skiria asmeninėms savybėms, tačiau gavusios pirmąjį laišką tampa labai išrankios vyrų grožiui. Vyrai beveik visada atrašo visoms merginoms.

Ir vyrai, ir moterys yra įsitikinę, kad per pirmuosius pasimatymus mokėti turėtų vyrai, tačiau dėl skirtingų priežasčių. Moterys mano, kad vyrai taip parodo rimtus ketinimus, vyrai galvoja, kad taip lengviau merginą suvilioti. Be to, moterys dukart dažniau nei vyrai bijo, kad pasimatymo draugas neturės pinigų už save susimokėti.

Dailiosios lyties atstovės labai liberaliai vertina galimybes patenkinti savo seksualinį apetitą. Du trečdaliai Lietuvos moterų galėtų pasinaudoti priešinga lytimi ir jį paliktų jau ryte.
Infografika

infografikas
Infografika

Infografika

Infografika

Infografika

Infografika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)