Purewow.com surinko devynis itin paplitusius mitus apie seksą, kuriais pats metas liautis tikėti.

1 mitas – apie vyrą daug pasakysi pagal jo batų dydį.

O iš tiesų ponios ir ponai, apie jo verslą nieko nesuprasi, nepamatęs jo verslo. Tyrimais įrodytas, kad nėra jokios sąsajos tarp penio dydžio ir batų dydžio. Tas pats pasakytina apie ausų ir delnų dydį, o taip pat apie visas kitas kūno dalis.

2 mitas – kuo didesnis, tuo geriau.

Tiesa tokia, kad pasitenkinimo nuo penio dydžio priklausymas stipriai perdedamas. Viskas priklauso nuo asmeninių preferencijų. Svarbiausia, kad dydis tiktų, derėtų.

3 mitas – esant nėščiai dar kartą pastoti neįmanoma.

Tiesa baugi. Papildomas pastojimas (superfetacija) be galo retas, tačiau realus fenomenas, kuris atsitinka, kai nėščia moteris toliau ovuliuoja, o apvaisintas kiaušinėlis įsitvirtina gimdos sienelėje. Pabrėžiame – reiškinys labai retas, žinoma tik 10 superfetacijos atvejų.

4 mitas – vyrai galvoja apie seksą kas septynias sekundes.

Visų džiaugsmui, šis mitas absoliučiai melagingas. Jei vyrai galvotų apie seksą kas septynias sekundes, jie galvotų apie tai 8 000 kartų per dieną. Kinsio instituto tyrėjų duomenimis, 54 proc. vyrų sako pagalvojantys apie seksą kelis kartus per dieną, o 43 proc. sakė galvojantys apie seksą kelis kartus per savaitę.

5 mitas – moteris seksas domina mažiau nei vyrus.

Na, moterys apie seksą galvoja mažiau nei vyrai (Kinsio instituto tyrėjų duomenimis, 19 proc. moterų galvoja apie seksą kelis kartus per dieną, o 63 proc. galvoja apie seksą kelis kartus per savaitę), bet tai nereiškia, kad moterys mažiau nori sekso. Vieno tyrimo duomenimis, 53 proc. moterų nesimyli tiek, kiek norėtų.

6 mitas – nuo austrių sukils geismas.

Prieš puolat šlamšti austre (ir šokoladą, ir aitriąsias paprikas), žinokite – nėra tvirtai pagrįsta, kad maisto produktai yra afrodiziakai. Austrės sudarytos iš elementų (vandens, baltymų, angliavandenių, riebalų ir kt.), kurie neturi galios chemiškai stimuliuoti geismą. Suveikti gali placebo efektas, bet ne pats maistas.

7 mitas – seksas prilygsta sportui.

Na, mylintis sudeginama šiek tiek kalorijų, bet seksas apsilankymo sporto salėje neatstos. Per pusvalandį sekso sudeginama 85–150 kalorijų, bet tik tokiu atveju, jei pusę valandos atliekate seksualinius akrobatinius triukus atsistoję. Apgailestaujame, bičiuliai...

8 mitas – vyrai pasiekia seksualinio aktyvumo viršūnę anksčiau nei moterys.

Seksualinio aktyvumo viršūnės idėja gana abejotina, kalbant tiek apie vyrus, tiek apie moteris. Gyvenime abiejų lyčių atstovai patiria ne viena seksualinio aktyvumo padidėjimą ir ne vieną štilių, kai sekso praktiškai nesinori.

9 mitas – seksas geresnis, kai esi jaunas.

Nebūtinai. Na, įžengus į trečią dešimtį seksas gali būti sportiškesnis, bet mokslas šio mito niekaip nepagrindžia. Iš tiesų daug vyrų ir moterų sako, kad kur kas ryškesnių, įsimintinesnių potyrių mylintis išgyveno, būdami vyresnio amžiaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)