Pasak psichoanalizės, meilė – tai poreikis, kad partneris būtų laimingas, ir daugiau nieko.

Yra žinoma, kad seksualinis potraukis (libido) – pasąmoningas dalykas. Pagrindinė klasikinė priežastis (žinoma, ne vienintelė), formuojanti aistrą vienam ar kitam priešingos lyties atstovui – tėvai. Tarkime, jei mama isterikė, vyras ieškos partnerės, linkusios aiškintis santykius, kaprizingos ir skandalingos. Su ja neįmanoma gyventi, tačiau jam būtent toks moters tipas yra seksualiai patrauklus.

Nuo ko priklauso geismas?

Didžiulį vaidmenį vaidina kvapas. Būna, kad žmogus patraukia dėmesį, patinka, tačiau jo kūno aromatas visiškai atima iš mūsų geismą. Ir kalbama ne apie prakaito kvapą – kai kuriems jis netgi patinka. Kalbama apie individualų kvapą, būdingą kiekvienam žmogui, kuris arba jaudina potencialų partnerį, arba ne.

Dar vienas svarbus veiksnys – apranga. Moteris dažnai neįtaria, kad apsirengimo maniera gali daug ką pasakyti apie jos seksualumą.

Paradoksas, tačiau kuo ryškiau ir labiau provokuojamai moteris apsirengusi (gili dekoltė, mini sijonas ir t.t.), tuo ji mažiau seksuali. Damos, besirenkančios pilką spalvą ir aklinai užsisagsčiusios, gali būti net ir labai seksualios. Ir apsimetinėti čia praktiškai neįmanoma: moterys paprastai neanalizuoja savo rengimosi stiliaus ir rengiasi vienaip ar kitaip tiesiog dėl to, kad joms taip patinka.

Moteris gi pasąmoningai rinksis vyriškį, į kurį pažvelgus iškart pastebima, kad jis „sėkmingas“: gerai apsirengęs, susišukavęs, prisižiūrintis, spinduliuoja seksualinę energiją.

Kitas paradoksas: manoma, kad aukštas vyriškis visais atžvilgiais patrauklesnis. Praktika rodo, kad mažo ūgio vyriškiai perspektyvesni. Kuo mažesnis, tuo daugiau ambicijų. Aukštieji, priešingai, neretai būna neryžtingi, silpni, kadangi nuo vaikystės pripratę prie minties, kad jie stiprūs, daug gali.

Žinomas taip pat valdžios, pinigų ir galimybių seksualinio patrauklumo fenomenas. Žmonėms, apdovanotiems visu tuo, net jei jie išoriškai ne tik nepatrauklūs, bet ir atstumiantys, daugelis jaučia tikrą seksualinę trauką.

Kas gesina geismą?

Vienas pagrindinių libido griovėjų – kompleksai. Vyrai kompleksuoja manydami, kad juos gali atstumti dėl nepakankamo jų pasididžiavimo dydžio. Moterys laiko save nevisavertėmis, jei jų kojų ilgis arba krūtinės dydis neatitinka, jų požiūriu, seksualinių normų. Žinoma, visa tai turi reikšmės, bet ne ta prasme, kad didesnės geriau už mažesnes, o ilgesnės už trumpesnes, o ta, kad vienam patinka didžiulė krūtinė, kitam – maža.

Kad ir koks būtų sudėtingas mūsų libido komponentų kompleksas, svarbiausia ne tai. Reikalingi visi: aukšti ir žemi, stori ir ploni, agresyvūs ir švelnūs, subtilūs ir vulgarūs, su didelėmis ausimis ir kreivomis kojomis.

Tik vienas asmenybės tipas niekada niekam nereikalingas: tas, kuris savęs nepriima ir nemyli. Tokie žmonės visiškai sunaikinę savo libido: visos jėgos iškeliauja vidiniams konfliktams. Aplinkiniai pasąmoningai tai jaučia ir nebando nė įsivaizduoti jo kaip potencialaus partnerio: jo tiesiog nenori.

Jei iškamuotas neapykantos ir savęs žeminimo žmogus randa savyje jėgų tai suprasti, jis gauna galimybę pripildyti savo gyvenimą ryškiomis sveikomis spalvomis. Pats sunkiausias klausimas – kaip tai padaryti?

Įdomybės apie seksą:

Daugelis mokslininkų odą laiko didžiausiu sekso organu, o protą – galingiausiu.

Rekordinis moters orgazmų kiekis per valandą – 134.

Maždaug 10-12 proc. JAV moterų niekad nepatyrė orgazmo. Teigiama, kad žymusis sekso simbolis Marilyn Monroe niekada nepatyrė orgazmo nė su vienu savo garsiųjų meilužių.

Reguliarus seksas puikiai veikia sveikatą: padeda organizmui gaminti kovojančius su bakterijomis antikūnus, stiprina dubens raumenis, degina kalorijas, stabilizuoja menstruacijų ciklą, orgazmo metu natūraliai malšina skausmą.

Moteris, kuri nekompleksuoja dėl savo lyties organų, turi šešis kartus daugiau šansų būti seksualiai patenkinta nei ta, kuri turi kompleksų.

Priklausomai nuo stimuliavimo, moterys gali patirti skirtingus orgazmo tipus. Klitorinis orgazmas yra žinomiausias, dažnai galingiausias ir dažniausiai pasiekiamas. Antrasis tipas – vaginalinis orgazmas. Trečiasis – mišrus, arba kai moters klitoris ir vagina yra stimuliuojami vienu metu.

Ne visos sekso pozos vienodai tinka moteriškam orgazmui pasiekti. Pavyzdžiui, pozose iš nugaros visai nestimuliuojamas klitoris.

Moteriška ejakuliacija nėra mitas. Moters ejakuliatas turi panašią cheminę sudėtį kaip kad sėkla (be spermatozoidų).

Skirtingai nei manoma, didelės krūtys nėra seksualiai jautresnės nei mažos.

G taškas yra pavadintas jo atradėjo dr. Ernesto Grafenbergo garbei. Šis 1950 metais nustatė, kad tam tikros vaginos srities stimuliavimas gali sukelti galingus orgazmus, moterišką ejakuliaciją ir susijaudinimą. Kai kurios moterys ryžtasi G taško padidinimui – tai chirurginė operacija, siekiant padidinti šios vietos jautrumą.

Per kiekvieną ejakuliaciją išsiskiriančios sėklos kiekis – vienas-du šaukšteliai. Vyras vidutiniškai išskiria apie keturiolika galonų sėklos per savo gyvenimą.

Daugelis mokslininkų mano, kad gyvūnas, pavadintas Funisia Dorothea, yra pirmasis Žemėje, užsiėmęs seksu. Taigi jo dėka sekso istorija siekia trisdešimt milijonų metų. Tyrinėtojai nustatė jo seksualinei reprodukcijos gebėjimą. Jis buvo pavadintas pagal paleontologės Mary Droser motiną Dorothy Droser.

Pasak lenkų antropologo Bronislawo Malinowskio, pietų Ramiojo vandenyno vietiniai gyventojai sukūrė frazę „misionieriaus poza“, kadangi naujai atvykę krikščionių misionieriai buvo šokiruoti, kad žmonės čia mylisi keliomis pozomis, o ne viena.

Vyrai, kurie padeda namų ūkyje, daugiau mylisi.

Porno žvaigždė Lisa Sparxx per dvidešimt keturias valandas pasimylėjo su devyniais šimtais devyniolika vyrų, taip 2004 metais pasiekdama naują pasaulio rekordą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)