Seksualiniai Afrikos ritualai

Šiame paslaptingame žemyne gyvena įvairios gentys, kurios praktiškai nėra girdėjusios apie civilizaciją. Pavyzdžiui, Rytų Afrikos bagandos gentyje yra vaisingumą skatinanti tradicija. Tam, kad gysločių derlius būtų geras – būtent šis augalas yra pagrindinė pašarinė kultūra šioje gentyje – sutuoktinių pora, kuri būtinai turi būti susilaukusi dvynių, turi atlikti tokį ritualą: žmona atsigula gysločių lauke ir įsikiša gysločio žiedą, o vyrui reikia jį ištraukti be rankų. Jei ritualas buvo atliktas greitai ir sėkmingai, reiškia, derlius bus puikus.

Draugiškas seksas Kamčiatkoje

Vargu ar šiuolaikinio megapolio gyventojas apsidžiaugtų, jei jo žmona pasimylėtų su į svečius užsukusiu draugu. O Kamčiatkoje kai kuriose eskimų ir čiukčių gyvenvietėse „pasidalinti žmona“ su vyriškos lyties keliauninku – garbės reikalas. Jei žmona nuo tokio „pakeleivingo“ sekso dar ir pastoja, tai laikoma tikra sėkme!

Ši tradicija turi racionalų paaiškinimą – būtent tokiais būdais į mažas gentis, kurių daugumą narių sieja kraujo ryšiai, pritraukiami nauji genai. Juk, kaip yra žinoma, kraujomaiša skatina ateities kartų ligas.

Sekso šventė Japonijoje

Žydinčių sakurų šalis taip pat turi keistų ritualų, susijusių su seksu. Vaisingumo šventė japonams yra svarbi diena. Šią dieną vyrai apsirengia kostiumais, kurių pagrindinė puošmena yra didžiuliai peniai. Nepaisant nuolatinio japonų užimtumo ir mandagumo, šią dieną visi stipriosios lyties atstovai, dalyvaujantys šventėje, gali sau leisti vaikytis moteris ir rėkauti nešvankius žodžius.

Tekančios Saulės šalies moterys turi savo šventę – makšties festivalį, kurio metu gatvėmis nešiojamas didžiulis moterišką lytinį organą vaizduojantis modelis, iš kurio aktorė miniai mėto ryžių paplotėlius.

Seksualusis Tibetas

Tradicija „iki vestuvių–negalima“ aktuali daugelyje šalių, bet tik ne Tibete. Šioje šalyje tam, kad gautų pasiūlymą tekėti, kiekviena padori mergina turi kaip reikiant pasiruošti, būtent – iki vestuvių permiegoti su ne mažiau nei dešimt vyrų. Didžiuliu privalumu ir papildomu „kraičiu“ laikoma, jei tarp nuotakos partnerių buvo užsieniečių. Kuo daugiau, tuo geriau.

Seksas su pagyvenusiomis poniomis Pietų Amerikoje

Kabagos genties vyrai neskuba vesti, net jei yra įsimylėję išrinktąją. Tokio delsimo priežastis – keista santuokinė tradicija, kai būsimasis vyras turi prarasti nekaltybę su pačia seniausia genties gyventoja. Toks ritualas pagrįstas tuo, kad pagyvenusi moteris visų pirma turi patirties, be to, nebegali pastoti. Vengdami tokios sueities, genties vyrai neretai prieš vestuves pabėga į džiungles ir slepiasi, kol nuotakos jų pačios nesusiranda.

Sekso maratonas Bolivijoje

Rytų Bolivijoje gyvenančioje sironio gentyje egzistuoja savita preliudija, kuri civilizuotam žmogui sukeltų pasidygėjimą. Prieš mylėdamiesi partneriai visų pirma nurenka vienas nuo kito utėles, erkes ir blusas, ir šiuos parazitus suvalgo.

Iš pradžių mokslininkai galvojo, kad tai iš primatų perimtas elgesys, bet po to išsiaiškino, kad tose vietose gyvenantys vabzdžiai žmogų veikia tarsi afrodiziakas, ir jų suvalgius lytinis aktas pailgėja ne minutėmis, o valandomis. Prisivalgiusios parazitų, poros gali mylėtis iki šešių valandų be pertraukos.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)