Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pastebi, kad jei vengiate ilgalaikių santykių, tikriausiai manote, kad:

1. Jūsų pažįstamos susituokusios poros yra nelaimingos. Natūralu, kad jūsų nuomonei apie ilgalaikius santykius turi įtakos pažįstamų susituokusių porų santykiai. Galbūt turite draugę, kurį nuolat skundžiasi savo vyru, ar bendradarbį, kuris labai nesutaria su žmona. Gali būti, kad jūs nesuprantate, kodėl žmonės susieja savo gyvenimus, jei dėl to tampa tik nelaimingesni.

Žinoma, kad gyvenime visko nutinka ir ne visi ilgalaikiai santykiai pasiseka. Tačiau jei pažįstate vieną kitą nelaimingą porą, dar nereiškia, kad tokios yra visos poros. Nepainiokite kitų žmonių istorijų su savo gyvenimu.

Jūsų santykiai gali būti visai kitokie – darnūs ir harmoningi, ypač tuomet, jei gebėsite mokytis iš svetimų klaidų ir jų nedaryti kuriant savo ilgalaikius santykius. Be to, nejaugi tikrai manote, kad kas nors būtų su kitu žmogumi, jei santykiuose iš tiesų nebūtų nieko gero?

2. Jums atrodo, kad santykiai yra kliūtis jūsų asmeniniams tikslams. Patikėkite, jums nereikia rinktis tarp santykių ir karjeros. Viskas, ko jums reikia, tai rasti žmogų, kuris jus palaikytų ir skatintų siekti savo tikslų.

Gali būti, kad jūs turite pažįstamų, kurie susituokę skuba grįžti po darbo namo tam, kad visą vakarą praleistų prie televizoriaus, aptingsta ir nebenori stengtis, nors iki santuokos tikino turėję tikslų bei svajonių.

Tačiau greičiausiai tai visai nesusiję su ilgalaikiais santykiais. Tiesiog yra tokių žmonių, kurie dėl įvairiausių priežasčių neturi motyvacijos ką nors daryti. Tie, kas nori, visada ras būdų įgyvendinti savo svajones.

3. Visą gyvenimą kartu pragyvena tik tos poros, kurios ignoruoja santykių problemas. Jei esate turėję karčios patirties kuriant ilgalaikius santykius, gali būti, kad manote, jog norint išsaugoti ilgalaikius santykius reikia nutylėti nuoskaudas. Pavyzdžiui, nepastebėti, kad mylimasis flirtuoja su kitomis net žinodamas, kad jus tai skaudina.

Tačiau taip tikrai nėra – kuriant harmoningus santykius kalbėtis reikia apie viską. Žinoma, krizių pasitaiko visose porose, tačiau kai jas išgyvensite, tapsite tik dar artimesni vienas kitam. Patikėkite, darnūs ilgalaikiai santykiai suteikia kur kas daugiau džiaugsmo nei kelia iššūkių.

4. Susituokę turėsite pamiršti savo draugus. Vienas didžiausių mitų, kuriais tiki daugelis vienišių, yra tai, kad susituokę žmonės anksčiau ar vėliau nutraukia santykius su savo draugais.

Tiesa, kad kartais santykiai su draugais atšąla, tačiau dėl to kaltinti jo ar jos asmeninį gyvenimą tikrai kvaila. Jūs tikrai neturite nutraukti santykių su draugais tik todėl, kad sukūrėte šeimą. Supažindinkite su jais savo antrąją pusę, o galbūt netgi surenkite bendrą jūsų abiejų draugų vakarėlį.

5. Netikite, kad sutiksite žmogų, kuris norėtų sukurti ilgalaikius santykius. Natūralu, kad po kelių nesėkmingų ketinimų sukurti darnius santykius galiausiai nusiviliama ir imama tikėti, kad visi jie ar jos ieško tik vienadienių santykių ar naudos.

Tačiau galbūt jums toks įspūdis susidarė todėl, kad antrosios pusės ieškote netinkamose vietose ir bendraujate su panašaus tipo žmonėmis? Naktiniame klube sutiktas mergišius kažin ar kada virs rimtų santykių trokštančiu vyru. Pasistenkite bendrauti su kuo įvairesniais žmonėmis ir lankytis kuo daugiau skirtingų vietų, taip padidinsite šansus susipažinti su daugiau įvairių žmonių.

6. Visi santykiai anksčiau ar vėliau baigiasi, todėl nematote prasmės apskritai juos pradėti. Be abejonės, kiekvieni nauji santykiai yra rizika. Juk kai užmezgate naują pažintį, negalite pasakyti, ar ji bus sėkminga. Tačiau tai nėra priežastis apskritai nepradėti santykių. Juk kiekvieni santykiai padeda augti ir tobulėti, todėl bet kuriuo atveju yra prasmės pamėginti.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!