Jei vyrams orgazmas yra daugiau fiziologinis reiškinys, tai moterų orgazmą sąlygoja eilė įvairiausių faktorių ir nebūtinai dėl to kaltas vyras.

„Moteris taip sutverta, kad jos orgazmas yra sudėtingesnis, nei vyrų. Vyrui orgazmas yra labiau fiziologinė funkcija. Sąlyginai – 80 proc. fiziologijos ir 20 proc. emocijos. Tuo tarpu moterų orgazmas yra labiau sąlygotas emocijomis. Ar patirs moteris orgazmą gali priklausyti nuo nuovargio, nuo to, kad jos vaikai serga, kad jos nuotaika prasta“, - DELFI TV eteryje rodomoje suaugusiųjų diskusijų laidoje „LaidaS“ kalbėjo S. Kaluginas.

Specialistai pastebi, kad negalinti orgazmo patirti moteris dažnai šį jausmą imituoja, nenorėdama įžeisti vyro.

„Formuojamas stereotipas, kad moteris būtinai vyrui turi pademonstruoti, kad ji patiria orgazmą. Dauguma žmonių mano, kad moteris myldėdamasi visada turi patirti orgazmą. Tai netiesa. Taip pat manoma, kad vadinamasis sinchroninis orgazmas yra idealu ir parodo puikius poros santykius. Tai taip pat nėra tiesa“, - įsitikinęs A. Kaluginas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)