„Berniukas žaisliukas“ ne tik sustiprina moters pasitikėjimą savimi – su jaunesniu partneriu moteriai lengviau pastoti.

Gydytojų teigimu, jei moteriai jau sukako 40 etų, bet ji dar nori susilaukti vaiko, jai derėtų visų pirma susirasti jaunesnį partnerį.
Atlikus tyrimą, kuriame dalyvavo 40 sulaukusios moterys, paaiškėjo, kad dalyvių, kurių partneriai 43,5 metų ar vyresni, tikimybė pastoti mažesnė.
Tai reiškia, kad kuguarizmas – populiarėjanti tendencija vyresnėms moterims susitikinėti su gerokai jaunesniais vyrais – pasiteisina.
Kanados mokslininkai tai aiškina tuo, jog su amžiumi vyrų spermos kokybė blogėja. Jaunos moters kiaušinėlis sugeba ištaisyti defektus, o vyresnės moters kiaušinėliams tai padaryti sunkiau.

Michaelas Dahanas iš Monrealio McGillio universiteto pasakė, kad viena iš išeičių – vyresnio amžiaus moteriai susirasti vadinamąjį berniuką žaisliuką, kurio spermos kokybė geresnė. Jis pasakė: „Kuo jaunesnis, tuo geriau. Iš tiesų, tai biologinis argumentas, pagrindžiantis kuguarizmo naudą.“

Filmų režisierė Sam Taylor-Wood, kuriai 47 m., pernai susilaukė antro vaiko su savo vyru Aaronu, kuris už ją jaunesnis 23 m. Kita vyresnio amžiaus moteris, susiradusi berniuką žaisliuką – 48 m. Halle Berry, kuri susilaukė kūdikio su devyneriais metais už ją jaunesniu Gabrieliu Aubry.
Kanados mokslininkų tyrimas, pristatytas per kasmetinę Amerikos reprodukcinės medicinos bendrijos konferenciją Honolulu, yra pirmasis, kuriame pateikti įrodymai, jog ir vyrų biologinis laikrodis tiksi.

Dr. M. Dahanas ir jo kolega Noofas Al-Asmariis ištyrė 631 moterį, kurios amžius 40–46 m., naudodami apvaisinimo mėgintuvėlyje metodą. Jų partnerių amžius svyravo nuo 25 iki 73 m. Suskirsčius moteris į dvi grupes – tos, kurios susilaukė vaiko, ir tos kurios nesusilaukė – paaiškėjo, kad vidutinis vyrų, kuriems nepavyko tapti tėčiais, amžius – 43 su puse metų, nepriklausomai nuo to, kokio amžiaus yra jų partnerė.

Dr. M. Dahanas pasakė: „Jaunesnės moters kiaušinėliai gali ištaisyti genetinius spermatozoido defektus, bet vos tik moteriai stukteli 40, šis gebėjimas sumažėja. Taigi 40–metės, kurios partneriui taip pat daugiau nei 40 m., tikimybė pastoti yra mažesnė. Reiškia, ir vyrai turi biologinį laikrodį.“

Jei vyresnė moteris kasdien suvalgo porciją ledų, jos tikimybė pastoti yra didesnė. Tyrimas parodė, kad 35 m. sulaukusių moterų, kurios daugiau nei tris kartus per dieną valgė pieno produktus, tikimybė pastoti buvo 21 proc. didesnė nei tų, kurios minėtų produktų vartojo mažiau ar visai nevartojo. Jorge‘as Chavarro iš Masačusetso bendrosios ligoninės Bostone mano, kad piene esantis moteriškas hormonas progesteronas, greičiausiai, skatina vaisingumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)