Kaip teigia tyrimo autorius Pascalis de Sutteras iš Leveno universiteto, kognityvinio aspekto svarba – kiek netikėta. Išeitų, kad kai moteris būna viena, jai lengviau susikoncentruoti į savo fantazijas.

O jeigu lytinio suartėjimo metu sutelkti dėmesį ypač sunku, tuomet gali iškilti problemų. Be to, moteris neretai trikdo ir mintys apie savo išvaizdą, galvojimas, ar ji pakankamai patraukli partneriui.

Tyrime dalyvavo 251 moteris, jų amžius svyravo nuo 18 iki 67 metų. Iš jų 176 moterys patirdavo reguliarius orgazmus, o 75 tyrimo dalyvės prisipažindavo susiduriančios su sunkumais šioje srityje.

Lytinių aktų dažnumas svyravo nuo dviejų iki devyniasdešimt kartų per mėnesį. 90 procentų dalyvių tvirtino esančios heteroseksualios. Tyrime dalyvavusios moterys pasakojo apie savo emocijas, mintis, apie savo elgesį, kuris turi įtakos gebėjimui patirti orgazmą lytinio suartėjimo ir masturbavimosi metu.

Tyrimo išvada vienareikšmiška: moters susijaudinimas susijęs su kognityvine smegenų veikla. Vadinasi, susikoncentravimas į save ir einamąjį momentą gali padėti lytinės disfunkcijos atvejais bei padidinti susijaudinimo lygmenį. Beje, pastebėta, kad jaunos moterys su panašiomis problemomis susiduria rečiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)