Svajonės apie meilę trise neatsiejamos nuo Edipo komplekso. Šaknys siekia vaikystę. Tada ir pradeda rutuliotis mūsų pirmasis seksualinis scenarijus, pradedame aiškintis, kokią vietą užimame tėvų santykiuose.

Kiekvienas renkasi individualiai: vieniems priimtinas pagrindinis vaidmuo šioje trijulėje, kiti nori būti stebėtojais, treti – tapti žaidimų objektu. Yra ir tokių, kuriuos Edipo periodo scenarijus atlydi iki fantazijų apie santykius su pora: aš stengiuosi suteikti malonumą priešingos lyties atstovui greta tokios pat lyties asmens kaip aš, neprarasdamas nei jo susidomėjimo manimi, nei meilės.

Arba dar viena fantazija: užmezgu santykius su priešingos lyties pora ir taip įtvirtinu savo unikalumą. Nepriklausomai nuo to, ar tokia fantazija vieną dieną virs realybe, ar ne, ji būdinga daugumai vyrų ir moterų.

Tačiau kodėl tradiciškai fantazijos apie seksą trise priskiriamos vyrams?

Atsakymas labai paprastas: šimtmečius moterų seksualumą slopino įvairiausi draudimai, dogmos, o vyro gebėjimas seksualiai patenkinti dvi moteris buvo laikomas ne kokiu nors ištvirkimu, bet jo galios ir ištvermės įrodymu.

Vyrų sekso fantazijose lytinio akto tikslas – suteikti malonumą moteriai arba pasimėgauti savo gebėjimu jį jai suteikti. O moteris ilgą laiką tikėjo iliuzija, jog ji – Miegančioji Gražuolė, laukianti, kada princas ją pažadins. Savaime suprantama, ji puikiai supranta, jog ir pati tam princui suteikia malonumą, geba jį pažadinti. Tačiau šis jos talentas taip ilgai laikytas nepriimtinu ir nederamu, jog ji paprasčiausiai įtikino save, jog seksas – jos prievolė, o ne savanoriškas noras patirti malonumą. Įsitikimas, jog meilė trise išskirtinai vyriška sekso fantazija – tokios moralės pasekmė.

Moteris, ramiai priimanti savo geismą ir norus, gali svajoti apie seksą su keliais partneriais vienu metu lygiai taip pat aistringai, kaip tai daro vyras. Ji lygiai taip pat įtvirtins savo seksualinę valią ir galią, savo antrosios pusės akivaizdoje mylėdamasi su kitu vyru. Tačiau iš praeities likę vidiniai gniaužtai skatina tokios fantazijas skubiai slopinti. Štai ir visa paslaptis – mitas apie išskirtinai su vyrais siejamą fantaziją apie meilę trise paneigtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)