Tarpusavio santykiai šlubuoja, nuolat kyla ginčai dėl buities ir kitų dalykų, tačiau seksas yra puikus. Ar tokie santykiai turi ateitį, ar geriau šeimos nekurti.

Klausia skaitytoja Rūta

Seksologo V. Šapurovo komentaras:

Yra bendra taisyklė: jei iki vestuvių kyla problemos, tikėtis laimingo šeimyninio gyvenimo vargu ar įmanoma. Geras lytinis gyvenimas yra puiku, bet to maža. Kadangi žmonėms reikia visapusiško artumo, tai tikėtina, kad laikui bėgant emocinis ir dvasinis neatitikimas sugriaus ir seksą.

Deja, likimas nesirūpina, kad viskas tarp mūsų atitiktų. Todėl nėra garantijų, kad bus sėkmingesnis santykis su kitu vyru. Gali tekti likti vienai, galbūt vienai gimdyti kūdikį. Kai kurios moterys sąmoningai pasirenka kelią netekėti.

Nuostabu, kad mūsų laikais moteris gali puikiai gyventi viena, dar tik prieš šimtą metų moteris būdavo pasmerkta mirčiai. Antra vertus, reikėtų pabandyti pagerinti situaciją su šiuo žmogumi.

Reikėtų profesionalo įvertinimo, galbūt trumpalaikės psichoterapijos. Jei kas nors iš poros dėl gyvenimo stiliaus (susiformavusio vaikystėje) ypatybių negali gyventi šeimoje, tuomet jei jis norės, jis gali pasikeisti terapijos metu.

Tik reikia žinoti, kad psichoterapijos neįmanoma paskirti kitam žmogui. Ją galima priimti tik savo noru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)