Pats sau režisierius

Pasak specialistų, seksualinės fantazijos parodo, koks yra žmogaus seksualumas. „Seksualinės fantazijos padeda susijaudinti, gali malšinti nerimo jausmą, padėti atsipalaiduoti ir jaustis saugiai, nes nėra ko bijoti, kad už tai būsi pasmerktas, – lady.mail.ru teigia E. Nesterova. - Kai mes vieniši, jos padeda lytiškai susijaudinti ir masturbuojantis patirti orgazmą. Kai turime partnerį – paįvairinti seksualinį gyvenimą.“

Tačiau kai kurios fantazijos stipriai skiriasi nuo to, ką įprasta laikyti norma. Jos gali būti susijusios su žiaurumu, seksualine agresija ir tokiais veiksmais, kurie visuomenėje laikomi iškrypimu.

„Paklusimas ir dominavimas dažnai moters fantazijoms suteikia aštrumo. Pavyzdžiui, labai dažnai moterys fantazuoja apie išprievartavimą, tačiau realybėje nė viena to nenori. Fantazijos parodo, ką slepia mūsų libido. Štai, ir apie išprievartavimą fantazuojanti moteris, iš tiesų svajoja apie įsiskverbimą“, - teigia J. Varra.

Dauguma seksualinių fantazijų, taip ir liks neįgyvendintos savo „šeimininkių“ ir tai visiškai nėra būtina. Dažniausiai moteriai gyventi trukdo ne vaizduotės jai krečiami fokusai, o kaltės jausmas dėl jų. Tai dažniau būdinga tos dailiosios lyties atstovėms, kurių baimė būti atstumtai visuomenės yra tokia didelė, kad net pajėgi užgožti „esminį instinktą“. Tokie libido ir tabu konfliktai gali tapti nervinių sutrikimų ir depresijos priežastimi.

Kad susitaikytumėte su savo seksaulumu, privalote suvokti, kad negalima fantazijų skirstyti į teisingas ir neteisingas. Jų negalima vertinti pagal kitų moralę. Ir yra tik keli atvejai, kai galima kalbėti apie iškylantį pavojų. „Seksualinės fantazijos tampa pavojingos tuomet, jei jos ima atstoti realius lytinius santykius su partneriu arba jei seksas be fantazijų nebepatenkina“, – teigia E. Nesterova.

Ką „kalba“ fantazijos

Fantazijų išaiškinimas yra individualus ir priklauso nuo daugelio dalykų: seksualumo susiformavimo, temperamento, patirties ir net kūrybingumo. Ne visas fantazijas reikia įgyvendinti ir ne apie visas reikia pasakoti partneriui.

Išnagrinėti jas pajėgūs tik specialistai. Tiesa, galima išskirti kelias dažniausiai pasitaikančias fantazijas.

Seksas su kitu partneriu

„Herojaus“ rolę gali atlikti ir garsus vyras, ir kolega, ir nepažįstamasis. Tokios fantazijos moteriai padeda greičiau susijaudinti preliudijos ar akto metu. Seksas su buvusiu bendramoksliu gali liudyti apie norą sugrįžti į jaunystės laikus. Seksas su viršininku – apie norą kilti karjeros laiptais ir ambicijas. Seksas su garsenybe – ši fantazija būdinga jaunoms panelėms, kurių reikalavimai vyrams dar yra labai dideli. Princas turi būti idealus, o šiam vaidmeniui ekrano žvaigždė labiau tinka nei kaimynas. Apie tokį seksą fantazuojančios brandesnės moterys nori pagerinti savivertę.

Tiesa, pasak seksologės, fantazijos apie seksą su žvaigžde būdingos ir kompleksuotoms moterims, kurioms realiame gyvenime sunku užmegzti santykius.

Grubus seksas

Malonumas, patirtas paklūstant arba, atvirkščiai, dominuojant. Tokia fantazija rodo, kad moteris trokšta kontroliuoti savo gyvenimą. Moterys, įsivaizduojančios save karalienėmis ir imperatorienėmis, realiame gyvenime kenčia dėl valios tikslams pasiekti trūkumo.

Apie seksą su dviem vyrai fantazuojanti moteris, realiame gyvenime negali pasigirti partnerio dėmesiu. Pasak J.Varros, tokios moterys tiesiog nori daugiau sekso.

Seksas su moterimis

Tokios fantazijos taip pat gali liudyti apie dėmesio stoką. Taip pat ir tai, kad realiame gyvenime lytiniuose santykiuose su partneriu dailiosios lyties atstovei trūksta ilgesnė preliudijos. Tokias fantazijos dažniau išgyvena klitorinį orgazmą patiriančios moterys.

Pasak psichoterapeutės, jeigu realiame gyvenime moteris nejaučia traukos dailiajai lyčiai, tokių jos fantazijų nereikia painioti nei su polinkiu į homoseksualumą, nei į biseksualumą.

Kartais net patys erotiškiausi fantazijų siužetai gali būti nesusiję su seksu. „Seksualinių fantazijų nagrinėjimas moteriai būtinas kaip savęs pažinimo aktas. Jeigu fantazijos jus gąsdina, tačiau ir svaigina, jas būtina analizuoti“, - teigia J. Varra.

„Žmogaus noras pažinti, pajusti ką nors nauja turi nemažai įtakos seksualinėms fantazijoms, kurios yra vienas saugiausių būdų tai išbandyti“ – reziumuoja E. Nesterova.