Kiekviena epocha turi savus patrauklumo idealus. Dabar madingas jausmingumas, putlios lūpos, didelė krūtinė, sveika oda ir ilgos kojos. Seksualumas yra demonstratyvus, sceninis, parodomasis... Tik regis, kad švytuoklė jau pradeda judėti į priešingą pusę – pradedamas vertinti užslėptas ir paslaptingas moters seksualumas, kuris išoriškai nematomas, iki kurio dar reikia prisibrauti.

Vyras ir moteris - skirtingi

Nors vyras ir moteris skiriasi, tačiau jie sukurti laikantis vienas kito papildymo principo – ko neturi vienas, to netrūksta kitam. Vyrų seksualumas išoriškai matomas, o moteriškas pradas slypi viduje. Vyriška energija tiesioginė, aštri, tikslo siekianti, o moteriška – švelni, užpildanti visas tuštumas.

Seksas – tai mainai: moteris gauna vyrišką, grubią energiją, ir už tai pasidalija savo subtilia energetika.

Šia prasme moterį galima palyginti su vyšnia – išoriškai ji minkšta, gundanti, sultinga, tačiau visa tai laikosi ant moteriško pagrindo, kurio funkciją atlieka kauliukas. O štai vyrą galima sulyginti su riešutu: išoriškai jis kietas ir tvirtas, tarsi kevalas, o viduje slypi minkštas branduolys.

Moters orgazmas

Dar prieš šimtą metų nebuvo net tokios sąvokos, kaip moters orgazmas. Dabar viskas priešingai – nerimaujama, kai orgazmo nepavyksta pasiekti, o specialistai mokina dailiosios lyties atstoves patirti sekso teikiamą malonumą.

O štai vyrams orgazmas – tai tikslas (taip gamta skatina vyrą poruotis), o pats seksas tėra mankšta. Jis mielai atsiduos kūniškiems malonumams tam, kad, pavyzdžiui, atsikratytų įtampos.

Moteriai orgazmas tėra malonus priedas, nes jai kur kas svarbesnis lik jo vedantis procesas – mėgavimasis lytėjimu, artumu, bendravimu... Atsikratyti įtampos ji bando ne suartėdama su vyru, o ką nors skaniai valgydama ar gulėdama vonioje.

Kaip kyla geismas?

Moteryje jis pradeda formuotis gerokai anksčiau, nei ji atsiduria kieno nors glėbyje. Jai labai svarbu tai, kas, atrodytų, visiškai nesusiję su seksu: ar viskas gerai klostėsi darbe, ar nudirbti visi darbai, ar viskas gerai su vaikais, ar tvarka namuose, ar ji jaučiasi mylima...

Jos geismas kyla pamažu, didėja, pasiekia apogėjų ir dar ilgai klaidžioja kūne. Moteriai nepavyksta akimirksniu išeiti iš seksualinio susijaudinimo, jos kūnas dar ir po orgazmo yra tarsi įelektrintas.

Kaip ir ką moteris pasirenka?

Vyras pamato moterį ir iškart supranta – nori jis jos ar ne. Moteris, žinoma, taip pat analizuoja išorę, tačiau jai nemažiau svarbu pajusti, kad partneris yra patikimas, nes ji nesąmoningai renkasi ne tik meilužį sau, bet ir tėvą savo vaikams. Moteriai renkantis partnerį labai svarbus gebėjimas atsakyti už galimas atžalas, taigi, tai daro įtaką ir seksualumui, ir meilės santykiams.

Moterys kartais sako: „Jis pažvelgė į mane ir aš ištirpau“. Tai tiesa, tačiau ne visai. Moteris pirmoji duoda neverbalinį signalą, kad ji pasirengusi kontaktui (nebūtinai seksui, tačiau jam irgi). Jeigu vyras šio signalo nepagauna, moteris pažinčiai tikrai nesiryš.

Moterų baimės

Moters baimės susijusios su atžalomis. Taip jau nulemta evoliucijos. Moteris visada buvo priversta galvoti apie pasekmes, taip pat ir apie nėštumą. Ji priversta atsakyti ne tik už save, bet ir prisiimti atsakomybę už savo atžalas.

O kur dar tėvų draudimai, primestas elgesio kodeksas, ilgus metus visuomenėje viešpatavęs puritoniškas požiūris į seksą. Motinos su dukromis apie tai nešnekėjo, nes ši tema buvo laikoma gėdinga ir draudžiama. Moterys buvo suvaržytos bei nerimastingos, ir tai perduodavo savo vaikams. Būtent todėl daugumai moterų taip sunku atsipalaiduoti, užsimiršti ir paleisti save. O tai yra būtina, kad pajustute pasitenkinimą seksu ir išvis norėtumėte juo užsiimti.

Apie pasyvų moters vaidmenį

Stereotipinis įsivaizdavimas apie pasyvų moters vaidmenį seksualiniame gyvenime taip pat turi reikšmę – kai kurioms nesąmoninga baimė pasirodyti lengvai prieinama ar pasileidusia lengvai nuslopina pirmuosius geismo požymius. Kas bus, jeigu susijaudinusi peržengsiu visas leidžiamas ribas – leisiu sau tai, ko man norisi, tačiau nueisiu pernelyg toli, aimanuosiu pernelyg garsiai ar visiškai neteksiu galvos?

Visos šios abejonės verčia kūną priešintis, o galvą – kontroliuoti savo elgesį. Ir viena, ir kita sunkiai suderinama su kūnišku malonumu.

Kodėl moterys simuliuoja orgazmą

Yra ne viena priežastis, kodėl moterys imituoja orgazmą. Nerimas ir nepasitikėjimas savimi bei vyru, noras pasirodyti seksualia ir profesionalia... Kartais taip mėginama pabėgti nuo patirties stokos ir susikaustymo, todėl moteris bando slėptis po laisvu elgesiu.

Gerai, jeigu ji pati šiame „teatre“ randa kažką įdomaus. Jeigu vieną dieną jai gautųsi visiškai atsipalaiduoti ir pamiršti viską, jai pavyktų pasiekti tikrą orgazmą, o ne jį suvaidinti.

Motinystė keičia seksualumą

Nėštumo metu, „apkvaitusi“ nuo hormonų, moteris seksualiniame gyvenime neretai būna tiesiog nepasotinama. Po gimdymo, priešingai, gali atvėsti ir viską pamiršti. Kartais jai netgi darosi keista, kad anksčiau ji taip lengvai pasiduodavo savo aistrai.

Beveik visus pirmuosius metus jauną mamą domina vien tik jos mažylis ir viskas, kas su juo susiję. Todėl vyras neretai pasijaučia užmirštas. Paprastai moteriai reikia nuo kelių mėnesių iki metų, kol ji grįžta į save. O kartais supranta, kad tapo kitokia – labiau pasitikinčia savimi ir tuo pačiu jausmingesne.

Motinystė padeda moteriai priimti save, pakeičia jos statusą, didina savivertę... Visa tai teigiamai veikia ją pačią ir jos seksualumą. Moteris tampa labiau emancipuota ir atsikrato daugybės baimių.

Aistra ir... pinigai

Paprastai dirbančios ir uždirbančios moterys yra savarankiškos, labiau save vertinančios. Tai padeda joms atrodyti patraukliomis, seksualiomis, o bendravimas su vyrais teikia didesnį malonumą.

Tik finansinė nepriklausomybę dažniausiai moteris įgyja versle, kur jai tenka veikti pagal vyriškus įstatymus: būti valinga ir griežta, mokėti greitai spręsti sudėtingas užduotis, konkuruoti. Tik kai moteris ilgai kalba vyrų kalba, tai pradeda atsispindėti ir jos seksualume – ji pradeda netekti moteriškumo, išsiugdo brutalios ir vyrą primenančios būtybės bruožus.

Kai žmona uždirba daugiau, neretai vyras jaučiasi nejaukiai, todėl šeimoje prasideda konfliktai ir nesąmoninga kova dėl valdžios.

Kartais, norėdamas būti viršesniu už žmoną, vyras pradeda jai priekaištauti: „Sėdi toje savo buhalterijoje, tai ir sėdėk“. O šioji atsigriebia miegamajame, demonstruodama savo šaltumą ir kūnu savo vyrui tarsi sako: „Ką tu išvis moki?“.

Sekse moteriai svarbiausia pasitikėjimas

Kalbant apie seksą, moteriai svarbiausias yra pasitikėjimas. Pirmiausia savimi, po to – ir savo partneriu. Tam jai būtina suprasti savo troškimus, išsiaiškinti poreikius ir nustoti jų bijoti.

Taip pat moteriai būtini santykiai, kurie jai suteikia saugumo jausmą, kai kiekvienas gali kalbėti apie savo jausmus, kai partneriai gerbia vienas kito poreikius ir abu yra pasirengę juos aptarti. Moteris paprastai sutinka būti savo vyrui viskuo, jeigu jaučiasi mylima ir geidžiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (423)