* Dauguma iki mūsų laikų atėjusių viduramžių korėjiečių traktatų apie seksą skirti atsakymo į vieną klausimą ieškojimui - kaip pradėti sūnų, o ne dukterį.

* Per du amžius (šešioliktąjį ir septynioliktąjį) Turkijoje buvo išversta viso labo tik viena šiuolaikinė europietiška knyga - prancūzų traktatas apie sifilio gydymą.

* Volteras rašė apie moterų vienuolyno įkūrėją Robertą d‘Abrisselį, kuris susigalvojo naują kankinystės būdą - kiekvieną naktį miegojo tarp dviejų jaunų vienuolių.

* Venecijoje 1460 metais išleistu įstatymu įsakyta venecijietėms būti geroms, meilioms ir daugiau valgyti, kad atsirastų apvalios formos, žadinančios vyrų aistras - taip kovota prieš homoseksualumo plitimą.

* Tarp Japonijos kurtizanių, tatuiruotė buvo mažiausias iš penkių jų taikomų meilės įrodymų. Kiti keturi: plaukų nusikirpimas, meilės priesaikos parašymas, nagų nukirpimas ir mažojo pirštelio nupjovimas.

* Kinijoje žmoną buvo galima keleriems metams atiduoti į viešnamį - „charakteriui pagerinti“. Tai buvo laikoma padoriu poelgiu, jei, pavyzdžiui, pinigai už žmoną buvo skiriami tėvams.

* Devynioliktojo amžiaus Anglijoje rojalio kojos būdavo uždengiamos, kad niekas koncerto metu, žvelgdamas į tas nuogas kojas, neprisigalvotų ko nors nepadoraus.

* Dvidešimtais-trisdešimtais praėjusiojo amžiaus metais dvasininkai griežtai pasipriešino drabužiams su užtrauktukais, sakydami, kad galimybė greitai nusirengti provokuoja žmones spontaniškai užsiimti seksu. Nusistatymas prieš užtrauktukus moterų drabužiuose išliko iki pat penkiasdešimtųjų pabaigos.

* Čarlzas Darvinas tvirtino (taip iš tikro ir yra), kad patelės ieško pačių gražiausių ir stipriausių savo rūšies patinų poravimuisi. Viktorijos laikų Anglijoje šis pareiškimas sukėlė didžiulį pasipiktinimą, teorija buvo pavadinta iškrypėliška, amoralia, o pats Darvinas - iškrypėliu.

* Romos imperijoje šviesūs moterų plaukai asocijavosi pirmiausia su prostitucija. Blondines, paimtas į vergiją barbarų kraštuose, pristatydavo į viešnamius. Egzistavo įstatymas, pagal kurį moterys, besiverčiančios šiuo amatu, turėjo dažyti plaukus arba nešioti šviesius perukus.

* Viduramžiais pretekstu skyryboms galėjo būti žmonos teiginys, kad vyras impotentas, arba vyro teiginys, kad nuotaka nebuvo nekalta. Norint išvengti tokios galimybės, kartais pirmąją vedybinę naktį šeimų atstovai budėdavo jaunavedžių miegamajame.

* Kai karalienė Viktorija apsilankė Londono Viktorijos ir Alberto muziejuje, ją šokiravo Mikelandželo Davido genitalijos. Muziejus priėmė radikalų sprendimą. Buvo pagamintas atitinkamo dydžio figos lapelis, į skulptūrą įmontuoti du nedideli kabliukai, ant kurių, esant būtinybei, būdavo kabinamas lapelis. Figos lapelis ir dabar saugomas galinėje postamento dalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)