11,8 proc. išgirdę tokį odontologo klausimą pagalvotų, kad ne pas tą gydytoją pataikė. Tik 45,5 proc. nusiteikę aptarti šį klausimą su savo dantų gydytoju. Na, o iš tiesų...

Britų stomatologams patarė pasidomėti intymiu savo pacientų gyvenimu ir papasakoti jiems apie galimas oralinio sekso pasekmes.

Taigi onkologai padarė išvadą, kad jų kolegos odontologai gali padėti žymiai sumažinti susirgimų kai kuriomis burnos vėžio rūšimis (liežuvio, dantenų, lūpų, skruostų, gomurio ir gerklės augliais).

Šių ligų priežastis dažnai būna būtent oralinis seksas, tiksliau, oralinis seksas be apsaugos priemonių su pūslelinės, gonorėjos, kandidozės, gonokokų, trichomonozės, hepatito B viruso, žmogaus papilomos viruso, AIDS, sifilio ir kt. nešiotojais.

Iš pirmo žvilgsnio menka žaizdelė gali virsti augliu. Būtent odontologas gali pastebėti įtartiną darinį paciento burnoje ir nusiųsti jį išsitirti.

Šiais laikais prieš užsiimdami seksu be apsaugos priemonių žmonės, ypač neseniai susipažinę, vienas kitam parodo venerologo pažymas. O galbūt vertėtų turėti ir odontologo pažymą...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (599)