Yra moterų, kurioms pats sekso procesas teikia malonumą, nors jos niekada ir nepatiria orgazmo. Tačiau bus ir tokių, kurioms meilės naktis pasibaigusi be orgazmo - tik veltui praleistas laikas. Naujausi mokslininkų tyrimai bus įdomūs ir vienoms, ir kitoms...

1. Emocinis fonas

Mokslininkai teigia, kad emocinis intelektas turi įtakos moterų seksualumui. Sugebėjimas fantazuoti, emocionalumas padeda moterims daug lengviau patirti orgazmą, nes jos aiškiau nusako partneriams, ko iš šių tikisi intymių santykių metu.

2. Viena, bet laiminga

56 proc. tyrime dalyvavusių netekėjusių moterų visada patiria orgazmą masturbacijos metu. O tarp ištekėjusių ar turinčių gyvenimo draugą moterų šis skaičius kur kas mažesnis - 24 proc. Patirti orgazmą šioms moterims trukdo noras būtinai patenkinti partnerį. Mintys apie tai, ar jam gera, trukdo moteriai atsipalaiduoti ir patirti orgazmą.

3. Didžiulis malonumas

Škotų seksologai teigia, kad penio dydis moters seksualinio gyvenimo kokybei turi didesnę reikšmę, nei preliudijos laikas bei moters sugebėjimas atsipalaiduoti. Pasak jų, šiuo požiūriu orgazmo formulė paprasta: kuo ilgesnis partnerio penis, tuo mažiau kitokios stimuliacijos reikia moteriai.

4. Klitorinis ir... klitorinis

Būtent šis organas yra svarbiausias visų mums žinomų rūšių orgazmui pasiekti. Be to, kad 60 proc. moterų orgazmą patiria tik tuomet, kai stimuliuojamas klitoris, australų seksologai eksperimentų metu nustatė, kad moterų, patiriančių vaginalinį orgazmą, klitoris visada yra įjaudrintas. Taip yra dėl vyro kūno spaudimo ir vidinių poveikių per vaginą.

5. Padėjo tašką

Naujas G taško nustatymo metodas - ultragarso pagalba - parodė, kad šį paslaptingą tašką turi ne kiekviena moteris. 9 moterims, reguliariai patiriančioms intensyvų orgazmą, nustatytas vaginos sienelės sustorėjimas. Toje vietoje, kaip priimta manyti, yra didžiulis kiekis nervų šaknelių. Tačiau kitų 11 moterų, kurios niekad nebuvo patyrusios vaginalinio orgazmo, vaginoje tokio sustorėjimo neaptikta.

6. Tai - ne sapnas

30 proc. Amerikoje gyvenančių moterų patiria orgazmą sapnuodamos. Įdomu, kad tai visai nesusiję su erotinio pobūdžio sapnais, seksualiniu pasitenkinimu prieš miegą. Taip pat tai nepriklauso ir nuo moters aktyvumo intymiuose santykiuose. Tačiau tai yra visiškai natūralus dalykas, tiesa, dažniau jis būdinga vyrams.

7. Sportas - kelias orgazmo link

Kėgelio pratimai - ne vienintelis būdas priartėti prie orgazmo. Bet koks fizinis aktyvumas ne tik didina jūsų šansus dažniau patirti orgazmą, bet ir daro jį stipresnį. Iš 2000 apklausoje dalyvavusių moterų 80 proc. teigė, jog pradėjus sportuoti seksas tapo daug geresnis.

8. Į sveikatą

Peršalimas, migrena, inkstų ligos, depresija ir stresas - dalykai, nesuderinami su orgazmu. 300 įvairaus amžiaus europiečių moterų buvo atlikta medicininė lytinės sveikatos patikra. Moterų, kurios reguliariai patiria orgazmą, sveikatos rodikliai buvo kur kas geresni. Nekalbant apie jų nuotaiką bei gyvenimo kokybę.

9. Protu nesuvokiama

Vokietijos ir Kanados mokslininkai beveik vienu metu priėjo prie bendros išvados: jie teigia, kad aukšto intelekto moterys ne visada sugeba juo išmintingai pasinaudoti. Vokietijoje apklausus 2000 gerai išsilavinusių moterų, paaiškėjo, kad net 62 proc. sunkiai patiria orgazmą arba nėra jo nė karto patyrusios. Tuo tarpu tik 38 proc. vidutinį išsilavinimą turinčių moterų kyla panašių problemų. Kanadoje 55 proc. universitetinį išsilavinimą turinčių moterų prisipažino turį bėdų dėl orgazmo, o 70 proc. dailiosios lyties atstovių, kurių išsilavinimas nėra toks geras, teigia orgazmą “pažįstančios” ne iš vadovėlių.

10. Apgirsti nuo švelnumo

Florencijos (Italija) universiteto specialistai verčia abejoti teiginiu, kad alkoholis yra orgazmo priešas. Atlikto tyrimo, kuriame dalyvavo 950 moterų, rezultatai rodo, kad dailiosios lyties atstovės, kurios per dieną išgeria vidutiniškai dvi taures vyno, orgazmą patiria dažniau, nei visiško abstinentės. Tačiau verta prisiminti ir tai, kad alkoholis žalingas svarbiems mūsų organams, pvz., kepenims.