Man nebeleidžia jos pamatyti, bet tiek aš, tiek ji žinom, kad mes mylim vienas kitą, bet aš be jos negaliu būti nei minutės, esu mėginęs net žudytis kelis kartus per 7 mėnesius. Mes jau tiek kartu buvom iki šios dienos. Didelę bėdą sudarė mano pavydas jai. Net neįsivaizduoju, kaip ką man padaryti, kad ji sugrįžtų pas mane, nes kai jos nėra, nesinori nei gyventi.

Pataria psichoterapeutas Olegas Lapinas

Kaip susigrąžinti merginą?

Manau, kad susigrąžinti draugę galima keliais etapais. Tačiau nekartok tų būdų, kurie neveikia. Tarkime, tu kelis kartus bandei žudytis. Na ir kas? Vis vien ji ne su tavimi. Ir aš nelabai tikiu, kai tu rašai „tiek aš, tiek ji žinom, kad mylim vienas kitą“. Mylėti negalima, kai tave verčia mylėti. O jei ji po tavo bandymų žudytis ir sugrįždavo pas tave, tai tik nesinorėdama jaustis kalta. Juk tu aiškiai manipuliavai ja, kai bandei žudytis? O tau, tikriausiai, nereikia žmogaus, kuris šalia tavęs atpirkinėja kaltę? Matyt, tau reikia mylinčios tave merginos.

Jei tu bandysi priversti ją būti su tavimi, ji negalės tavęs mylėti. Ji jausis nelaiminga, taigi, išeis, kad tu savo bandymais dar ir užtrauktumei artimam žmogui nelaimę. Dar daugiau - merginos, negalinčios mylėti vaikinų, bet priverstos būti su jais, dažniausiai ima jų nekęsti. Ir paslapčia trokšta laisvės, naujų pažinčių, tarkime, įsimylėdamos kitus vaikinus, kurie joms jokios priespaudos nedaro. Ar tau to reikia su tavo polinkiu pavyduliauti?

Nekartok ir senos formuluotės: „Aš noriu, kad ji sugrįžtų“. Kuo labiau tu taip sakysi, tuo mažesnė tikimybė, kad tai įvyks. Stiprūs norai susilpnina išsipildymą. Geriau jau užsiimk burtais ir magija: Taro kortos, užkalbėjimai, maldos bei šamaniški ritualai veikia geriau, nei desperatiški norai. O visokių burtininkų dabar aplinkui mus pilna.

Taigi, jei tu pažadi daugiau nesižudyti, ir jei pasiruošęs susigrąžinti merginą ne prievartiniais būdais, tai patarimai čia štai tokie.

Nukeliauk vaizduotėje į ateitį. Įsivaizduok, kad praėjo keletas metų, ir tu jau „persirgai“ savo meile. Tai reiškia, jog besikankindamas tu perėjai tą ribą, po kurios žmogus nebegali kentėti. Tuomet labiausiai kankinantis jausmas tiesiog „susprogsta“. Ir ten, kur buvo skausmas, lieka tuštuma bei ramybė. Ir štai tu JAU PASIEKĘS RAMYBĘ eini gatve ir sutinki šią merginą - sutinki ir pasižiūri į ją. O ji pasižiūri į tave. Ir tu, užuot maldavęs ar vertęs ją būti su tavimi, elgiesi labai vyriškai: pavyzdžiui, tu tiesiog ramiai stovi ir žiūri į ją. Jei ji bando tave prakalbinti, draugiškai šypsosi, ima už rankos ar apkabina - tu jos neatstumi. Galbūt, jums užgims nauji santykiai? Tačiau jei ji tik pažiūri, pasisveikina ir jokių ženklų suartėti nerodo - tu labai mandagiai sakai jai: aš turiu eiti. Ir labai tvirtai eini sau toliau. Tiesiog pamatyk save taip darant ir viskas. Gal tau tuomet jos ir nebereikės, bet prisimink, jog vyriškumas labiau traukia moteris, nei keliaklupsčiavimas ir maldos.

O dabar kitas patarimas: nepergyvenk savo meilės vienas. Ir nesiguosk kitoms merginoms. Kuo dažniau būk su vyriškos lyties atstovais, o gal - su vienu geriausiai mokančiu klausytis vyru ar vaikinu. Juk tai, ką tu dabar išgyveni, išsišifruoja taip: aš negaliu be jos, nes be jos nieko artimesnio neturiu. Sutik, kad toks išskirtinis prisirišimas labai primena mažo vaiko ryšį su motina. O kas gali tokį tamprų ryšį susilpninti? Juk nebūna dviejų motinų - vadinasi, tai turi būti tik tėvas. Tėvas vien savo draugišku dėmesiu labai padeda berniukui nebūti taip arti mamos. Ir tuomet vaiko prisirišimas prie jos būna sveikesnis, o požiūris į moters svarbą ramesnis.

Tu paklausi, kuo čia dėta tavo meilė. Ji netgi labai panaši - tu toks desperatiškas, norėdamas bet kokia kaina susigrąžinti merginą, kad primeni rėkiantį kūdikį: duok man mamytę tuoj pat ir taškas! Vadinasi, tavo siela yra tikrai vaiko būsenoje, ir jai subręsti reikia kažko, kas pakeistų tau tėvą. Tačiau nebijok tuo metu būti mažas.

Trečias patarimas: duok sau dar kelis mėnesius pabūti mažu. Tokia kankinanti meilė, kaip tavo, liudija apie stiprius jausmus, kurie negali būti labai ilgi. Tokia jau fiziologija: stiprūs jausmai yra trumpesni, o silpni - ilgesni. Todėl leisk sau „persirgti“ savo meilę. O kaip tai daroma? Paprastai, kaip ir sergant bet kokia liga: gulėk lovoje, gerk daug arbatų su citrina, skaityk vaikiškas knygas ir nedaryk nieko, kas siejama su suaugusio žmogaus gyvenimu: jokių cigarečių, alkoholio, niūrių filmų. Verk. Ir neklausyk tų, kurie pataria tau „prasiblaškyti“ ir kur nors tempia: į barą, į kiną ir pan. Jie nieko nesupranta, nes nemoka mylėti taip kankinančiai, kaip tu. O tavo kankinimasis bus tikresnis, jei tu neslėpsi, kad sergi.

O dabar sujunkime visus šiuos patarimus į vieną uždavinį: pagydyti save patį nuo meilės ligos. Taigi, tu atlieki tris žingsniukus: sukuri norimą savęs paties - laisvo ir nepriklausomo - elgesio vaizdinį; pasirūpini realiu vyrišku palaikymu; leidi sau pasirgti.

Šie žingsniai padėjo ne vienam vaikinui. Tikiuosi, padės ir tau.

Sėkmės.
Olegas Lapinas

Rašykite: psichologui@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)